abi inanır mısın her gün internetten piaggio x9 500iye gileranın 500lüğüne honda silverwing 500e bakıyorum. ikinci elleri 4.5 milyarla 9-10 milyar arasında değişen fiyatları var. biraz durumum olsa direk alırım inan ki. 500lükler 180+ yapıyor. tam benlik... gilera var piaggio var yamaha var suzuki var hondanın da var. tek sorun bakımları avrupa arabaların yetkili servis bakımları gibi. parçaları da aynı şekilde pahalı. gene de bi 5 seneye bunlardan birini alırım. 250 ccler ise gene güzel. su soğutmalı, 15-25 beygir arası güçler var. koltuk altı bagajları ise mükemmel. 2 fullface kask + bir mont alıyormuş. symninki ise 21 beygir olması lazım. 130-140 son hızları. yani 100 km ile düşük devirde gideceğin için verimliler.
benim 150 zc için bugün hesapladım; 144 km 16.5 tl; 1 kmye 11.5 kuruş yakıyor. bu 250likler de kilometreye 15-16 yakıyor.
4-5 gündür yağmur dibinde 150 kmden fazla yaptım. yağmur yağarken günde güne hızımı arttırdım. hatta bugün 2 kişi yağmur dibinde 100 km yaptım. tek bir sorun bile yaşamadım. frenler çok güzel. yeter ki kaliteli bi lastik tak. bende michelin pilot sport sc var. 300 tlye maloldu. ama verdiğim paraya kesin değer.
kayış konusunda bir bilgim yok. kaç binde bir değişmek gerekiyor? ben de takarsam bando ve ya mutsobishi miydi mitsubishinin çakması gibi duran bi marka vardı bu ikisi iyiymiş.
soğuklar yüzünden bir yün bir de deri eldiven gibiyorum gene kar etmiyor. teneke kola kutusundan elcik benzeri bir şey denemiştim, olabilirliği vardı. uğraşmadan keskiyle 3-5 yerden keserek idare eder bir şey yaptım. zamanım olursa fren koluna göre bi ellik yapacağım.
bizim zcnin farı biliyorsunuz bir işe yaramıyor. 5 tlye satılan mavi halogen civalı lamba taktım ondan da verim alamadım. zenon ise çok pahalıya geliyor. bu sabah burada bi aksesuarcıyla anlaştım. yanında da motor elektrikçisi var. 130a anlaşmıştık; zenon 100 işçilik 30 tl. ben biraz işkillendim elektronikçi arkadaşıma danıştım. bana aynı zenonun çiftini (8000lik) 110 tlye satıyordu. şimdilik bundan vazgeçtim, para durumum berbattı artı gece çalıştığım için far kessinlikle lazımdı. ben de oto yedek parçacısına gittim. h4 duyuyla beraber 35 wlık lamba aldım (2 saat sanayiyi dolaşarak zor buldum bu berbat malatyada). bunları takabilecek bi usta bulamadım. ben biraz uğraşarak aldığım h4 lambanın etrafındaki demiri söktüm. lambanın bağlı olduğu demir gene de bizim duya olmuyordu. ben de duyun içini oydum. lambayı bizim duya yerleştirdim, soketleri taktım ve lambayı fara sabitledim. güzel oldu. ilerde philips ve ya osramın kaliteli 35wlıklarıyla değişirim. nasıl olsa duy var artık. lamba çok güzel aydınlatıyor...
kardeş bayağı uğraşmışsın bende gece aydınlatmasının yetersiz olduğu kanatindeyim alarm taktırdım 100 lira çanta 60 lira motoru 2000 tl ye aldım forumdan bir arkadaş taktırmış lastikleri 250 düz hesap 130 da xenon far toplam 2540 artı bakımı zartı zurtu sayma satmaya kalksan 1000 tl ölücüler mezarcılar abi 750 var olurmu işte şu olur mu bu olurmu beni ilk bahara kadar idare etsin 2. sınıf lastikte alırım takmasıyla 120 falan olacak kafi 250 cc lik yeter gibime geliyor bende bütün iyi markaların scooterlerine bakıyorum 500 cc bir okadar da benzin evli olunca insan düşünmeden edemiyor içme suyu bile bitse kendi cebinden çıkınca beni daha iyi anlarsın bahara kadar iddada süpriz aramaya devam 1 senedir bununla avunuyorum kaç defa tek maçtan yattım inanamazsın son lafım şudur allah herkesin gönlüne göre versin