Merhabalar arkadaşlar foruma yeni üye oldum. Böyle motor kullanıcıları için bilgi sahibi olmasını sağlayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Ben de 2 aylık mondial 150 zc sahibiyim. Yaşım 28 bu yaşıma kadar hiç motor kullanmadım

ilk deneyimim olarak 2 aydır baya alıştım motora trafiğe falan. Ama şöyle birde sorunlarım var motor daha 2 aylık 1200 km de şu an ön fren yağ kutusundan yağ kaçırıyor arka lastik yalpalıyor, rolantide sorun var manifoldu hava kaçırıyor. Motorun ilk çalışmasında devir 1000-2000-3000 e çıkıyor düşüyor sankim zorlanarak çalışıyor. Servise götürdüm bunların değişmesi lazım dedi fabrikaya parçalar için fax çekildi. Fakat nedendir bilmiyorum 1.5 aydır parçalar gelmedi fabrikadan halen motoru bu şekilde kullanıyorum. Canımı sıkıyor 2 aylık 0 motorda böyle sorunlar çıkınca bide üstüne üstlük servis ve fabrika sorunu var. Arkadaşlar sizden şöyle bir yardım bekliyorum bu parçaların değişmesi için kısa zamanda ne yapabilirim servis parça gelmedi diye sallıyor öylece bekliyorum ön fren yağ kaçıra kaçıra :S Bir de motoru hiç açmadım daha pek ama 80 den yukarısına çıkmıyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar:cat:
Ya varya şu şanssız zc kullanıcılarını görüyorum gerçekten üzülüyorum..Adam para vermiş etmiş sevinmiş motor almış daha 1200lerde bu tip OLMAMASI GEREKEN ŞANSSIZ şeyler yaşıyor...
Sevgili arkadaşım 27bin kmye geliyorum ben bugüne kadar ön FRENLE İLGİLİ ZERRE problem yaşamadım desem kızar mısın?
Yağı nerden kaçırıyor onu yazmamışsın??
Manifold hortumu çatlamıştır onu değiştirebilirsin ucuz bir parça ama alırken özellikle dikkat et yan sanayininde yan sanayisi var!!! iyisini taksın iyi monte etsinler başında dur İZLE!
ARka tekerlek yalpalıyorsa hemen ama hemen sabahleyin onun önce vidasını HAVALI aletle sıktır gerekirse yaylı rondale koydurt önüne ondan sonra sıktır sonra eğilip baktığında motora tutunan bi tane daha kalın bi vida var yani vida değilde anla işte onuda sıktırtır selenin altında kalıyo eğilince görürsün motorcuda bilir..
Elinle arka tekerleği tutup sağa sola salla eğer motorun kıçıyla beraber bütünüyle sallanıyorsa tamamdır ama değilse olmamış demektir!!
CAnın sıkıldıkça sıkabildiğin her vidayı sık!! Şaka değil bu yap bunu herzman tamirciye git elinde olmayan anahtardan dolayı diğer yerleride sıktır...!
MOtoru ilk çalıştırınca otomatik jigle devreye girer devri yüksek tutup motorun stop etmemesini sağlar ve sende o arada zaten devir saatinden takip edebilirsin bırak motorun ISINSIN ve YAĞLANSIN 3-5 dakika sonra zaten devrini bulup 1500-2000 arasında seside devirde sabitlenir..Hava ayarınada baktır ama muhtemelen hortumdan yapıyordur..
Ayrıca ara nazilli fabrikasını döşen abicim ama küfürle değil tabi sert cümlelerle mağdur kaldığını pişman olduğunu ve sorunun halolmadıkça bunu internet üzerindende sosyal olarakta paylaşağını belirt!!! parçalarını yollasınlar fren dediğin şey sinyal gibi değil HAYATİ ÖNEM TAŞIR!
İlla servise gideceksin diye bir kaide yok araştır biraz efendi kazıkçı olmayan ve işten anlaytan bi usta bul ondan parçaları temin et birşey olmaz merak etme!
MOtor evet geçmez onun limitleri belli 80den sonrası zaten çok güvenilir değil! unutma altında bir yamaha suzuki yok o bir zc!
daha çok şey yazar püf nokta veririm ama daha sonra kal sağlıcakla:bounce: