merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım

Bu hafta ehliyetimi alcam ve hemen motorumu almak istiyorum bikaç haftadır bir arkadaşın yamaha ybr 125 inde çalışıyorum ama biraz zorlanıyorum açıkcası, sanırım iyi bir araba kullanıcısı değilim vitesler arası geçişlerde zorlanıyorum açıkcası yani bu motoru çok beğeniyorum ancak çok hakim olduğumu hissetmiyorum üzerinde
Biraz dağlık bi yerde yaşıyorum düzgün yollar yok açıkcası biraz bozuk yollar ve benim ilk motor tecrübem olcak siteyi uzun denebilecek bir süredir takip ediyorum ancak yeni üye oldum yeni başlıcak bazı arkadaşlara otomatik vites bi scooter öneren arkadaşların yanı sıra benim gibi ilerde vitesli bir motora geçiş yapmak isteyenler için ilk motorun vitesli olması gerektiğini öneren arkadaşlar da var ve benim kafam çok karıştı

başlangıç için bütçem de çok kısıtlı (2000-3000 arası)
Aslında yamaha BWs 100 sahibi olmayı çok istedim scooter düşündüğüm zamanlarda ancak eğer doğru araştırmışsam 2007 den sonra üretilmediğini ve ikinci ellerine sahip olabileceğimi öğrendim ilk motorum olacağı için ilk ben kullanmak istediğimden ve sorun yaşamak istemediğimden bir de motorun iki zamanlı olması beni vazgeçirdi sonra mondial 125 zn düşündüm clasic duruşu hemen ısınmama neden oldu ancak motor sürücüsü bazı yakınlarımdan bu motorun bu kadar bozuk yollarda çok kullanışlı olamayacağı,şehirler arasında seyahat etmemin çok olası görünmediği hususunda eleştiriler aldım

sonunda mondial 150 zc yi düşünmeye başladım ama aklım hala yamaha ybr 125 te
mondial 150 zc düşünüyorum ancak yeni başladığım ve bulunduğum bölgenin yollarının düzensizliği , virajların sıklığı düşünüldüğünde benim için uygun olur mu bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim deneyimleriniz ve önerileriniz benim için çok değerli, şimdiden zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim
Ortadoğulu kardeşim zaten açıklamış ama bende kendi fikirlerimi aktarayım..
yazını ve yaklaşımını beğendim açıkçası o yüzden yazıyorum..!
sevgili kardeşim zc dağa taşa vurulacak gaddar bi alet değildir.Bunu kesinlikle baştan kafana koy bende belirtmiş olayım.Nerde oturuyorsun tam bilmiyorum ama toprak yol full laka falan zc yi gerçekten bozar..
Asfalt sever zcler bak ben 20.634 kmdeyim marmaris ve artık bodrum yollarında kullandım yani parke taşlı yollar genelde tırtıklı bilirsiniz İĞRENÇtir.o yollarda bile bazı sorunlar yaşadım..O yüzden açık konuşmak gerekirse zc sana gitmez çünkü malzemenin kalitesi belli yarın öbür gün hava filtresi egzoz kırlıp ses yapıp amortisörler falan üzülürsün yani ha gitmez mi gider ayrı konu ama problemlerin olmasını çok yakınlaştırmış hızlandırmış olursun..
Daha sağlam olan mesela evet bws gibi bi alet olabilridi ama o da 2 zamanlı ve 0 ı yok..
Honda beat activa falan onlarda sağlam geliyor gözüme ama 4 milyar ben onlara VERMEM!! araba alırım şahin doğan lada mada yani cidden..
O yüzden sana şimdi burda zcnin diğer geri kalan özelliklerini övmek veya anlatmak yersiz olur zaten yazılarımı görmüşssündür..
Geri kalan userlar için birşey demek istiyorum.
Son hız konusu fabrika verisi 85 km hızdır.. 4 gece önce bodrumdan marmarise 200km lik bir TAM GECE yolculuğu yaptım kocaman valizle! gece saat 01de çıktım yola..
Bakın arkadaşlar benim odometrem doğru gösteriyor bazı araçlarla ölçtüm ayrıca insan bastığı hızıda anlar şunu demek istiyorum..
Çok uzun yokuşlardan aaşağı indim bi ara basıcam dedim ibreyi yokuş aşağı 90a getirdiğimde bakın ben 112 kg ufak biriyim motor 116kg valiz 10 kg düz hesap bu ağırlıklarla bile altımdaki zc RESMEN KUŞ HAFİFLİĞİNE dönüştü ve inanının daha fazlasını BASMAK KOR GİBİ YÜREK ister ve ben frenlere bastım..
Siz diyorsunuz ki 110 basıcak ha..
Kelimeler kifayetsiz diyorum..!
Bakın honda dylan olsa altımızdaki adamlar 150cc motordan 15 beygir güç üretiyorlar ve o motor 110 gerçek olarak hatta fazlsına çıkıyor ama 9 beygir zc ve tekerleği daha küçük olan zc 110 falan yapmayın arkadaşlar 21BİN kmye geldim motoruma eşim gibi bakıyorum desem yeridir..
Kaç km mi yakar onuda anlattım
TEk kişi 40 km hızı geçmeden şehir içinde SPOR kullanmazsanız benim MOTORUM kmde 10 kuruş yaktı.Bugünün benzin fiyatı 3.7 tl/litre
40 ı geçerseniz spor kullanırsanız 13 14 çıkar heralde..
Rodaj konusundada şöyle diyeyim 500kmyi geçince RODAJ BİTMEZ onu bilin!
Rodajın vadesi daha uzundur motorun herşeyinin oturması için daha fazla km devirmesi lazım düzgün kullanımlar ile...
Yakıt konusunda en önemli şey KULLANICIdır bence ve motoru tanımasıdır minik bir örnek vereyim yokuş çıkıyorsunuz gaza asııldınız motor belli bi devire geldi ve çıkıyo yokuşu..Siz orda gazı daha fazla açıp daha çıksın desenizde veya gereksiz fazlalıkta gazla bile girseniz yine yakar çünkü yokuş çıkarken bi hızdan sonra hızlanması mümkün değil..
Veya ışıklardan yarım gaz kalkmak var çeyrek gaz kalkmak var falan filan herşey anlatılamıyor bazen...
O yüzden bazı bilgiler verilirken lütfen daha OBJEKTİF olunmalı çünkü yeni gelen çoğu kişi o kadar sayfa okumuyor en son ne yazılırsa onu okuyor ve yanlış YAPIYOR..
Neyse uzun oldu yine ama aklıma gelenleri bir çırpıda yazayım dedim