Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

bi aksilik olmazsa eby78(burak bey)den siyah camı alıyorum :) hadi hayırlısı. sıra geldi farı değiştirmeye...

Farları değiştiyorsunuz sonra problem yaşıyosunuz çok oynamaya gelecek mi makina değil... Hoş kendi hali zaten güzel ama tabi illa bişeyler yapıcam dersen...

evet uğur hayırlı olsun..emın ol cok şık duracak gri siyah zc de:cat:..yarın sabah 10 ıtıbari ile kargoda olacak on camın :wiinkk: uğur beyaz far olayına gelınce cok kurcalama fakat OSRAM ın aynı duy olan beyaz ampullerı var bızım motorlara gore ondan alıp takabılırsın..ben oyle yapmıstım ve gece gorusu cok cok ıyı hale gelmısti..

evet uğur hayırlı olsun..emın ol cok şık duracak gri siyah zc de:cat:..yarın sabah 10 ıtıbari ile kargoda olacak on camın :wiinkk: uğur beyaz far olayına gelınce cok kurcalama fakat OSRAM ın aynı duy olan beyaz ampullerı var bızım motorlara gore ondan alıp takabılırsın..ben oyle yapmıstım ve gece gorusu cok cok ıyı hale gelmısti..

Ustad benimki lacivert-siyah. Dedigin gibi sadece ampul degistiricem. Duy ayni kalicak. Bu arada emanti yumşak bîşeye sarda kargoda kirilmasinn. Emanet deyince silah gonderiyormuşsun gibi oldu :)

himm evet larcivert te de hoş duracaktır..tamam emaneti :queen: sararım guzelce :mrgreen:

ya arkadaşlar bişey sorucağım bizim motor biraz fazla benzin mi harcıyor bana mı öyle geliyor??? sağlıklı bi ölçüm yapan kimse var mı? malum benim benzin göstergesi bozuk olduğundan ben tam olarak ölçüm yapamadım :) diğer scoterlere kıyasla çok mu yakıyor. yoksa depo küçük olduğu için mi devamlı benzin bitiyor...

ya arkadaşlar bişey sorucağım bizim motor biraz fazla benzin mi harcıyor bana mı öyle geliyor??? sağlıklı bi ölçüm yapan kimse var mı? malum benim benzin göstergesi bozuk olduğundan ben tam olarak ölçüm yapamadım :) diğer scoterlere kıyasla çok mu yakıyor. yoksa depo küçük olduğu için mi devamlı benzin bitiyor...

ilk aldığım hafta benımde şamandıram bozuktu ve değiştirdik garantiden..bugune kadar birçok kez denedim ve ölçtum ben uğur..1 litre ile 38 km yol yapıyordu benim zc..her seferinde aynı benzınlıkten ve pompadan alırdım ve km yı yazardım fişin arkasına..akşam dönüste yine fuller bakardim..geçen hafta yaptım en son satmadan önce ve 5 tl lik benzin aldı motorum ve 63 km yol yapmışım..umarım faydası olur sana...

eyvallah burak bilgi için. açıkçası ben motorsiklet tutkunu olduğumdan almadım motoru. zaten 26 yaşıma kadarda hiç binmedim. ama ayda 90 tl yolparası verip işe 20dk da gitmektense bi motor aliyim hem daha hesaplı olur hemde 4-5 dk da giderim işe dedim. ama kullanmaya başladıkça çok hoşuma gitti. ehliyeti aliyimde bi selçuk-şirince falan yaparım artık...

motor iyi güzelde kışın nasıl olucak onu düşünüyorum acıkcası kışın herhalde rafa kaldırcam gibi geliyor

Ben sana nacizane tecrübelerimi söyleyeyim... Az yakmak istiyorsan ben saana şunları söyleyebilirim.
Motorunu ilk çalıştırdığında otomatik jigle devreye girer.O biraz devri yüksek tutup motoru ısıtır.Hem bu arada yağlanır.O 5 dakikada elleme motoru zaten devir saatinden anlarsın 1,5'a düşer sonra kalkışlar çok önemli!yarım gazlada kalksan çeyrek ile de aynı kalkacak hemen hemen...O yüzden ilk hareket için minimum kalkmak fark çok ettirir...
Şehir içinde dur kalk çok yapıcaksın o yüzden hiç ara hızlanmalara gerek yok bunlarda en çok yaktıran şeyler...zaten 30-40 kmyi geçmediğin zaman çok çok farklara giriyo benzin sarfiyatı.

Uzun yolda çok daaha değişiyo işler hep aynı hızda gitmemete dikkat et biraz devir düşür yükselt nefes alsın motor...Ölçüm yapmak istiyorsan depoyu ağzına kadar fullle sonra tatlı bir biçimde biraz dolaş atıyorum 4250 kmdesin tam 4300de tekrar aynı pompaya gel yine ağzına kadar doldur.Ne kadar para verdiğine ve kaç litre aldığına ekrandan bak olay budur en düzgünü ve gerçeği...

Ölçüm yapmak istiyorsan depoyu ağzına kadar fullle sonra tatlı bir biçimde biraz dolaş atıyorum 4250 kmdesin tam 4300de tekrar aynı pompaya gel yine ağzına kadar doldur.Ne kadar para verdiğine ve kaç litre aldığına ekrandan bak olay budur en düzgünü ve gerçeği...

aynen budur :cat:

Teşekkür ederim eby ;)
Kışın motora veda etmezsin ya zaten kuşadasındayım diyosun bi sivas veya ağrıda değilsin :)
Yağmurda asla binme!ÇOK fena kayıyo anlamazsın bile ve yağmur suyu hiç iyi gelmez..ama geri kalan zamanda biner bi sahil yaparsın gezersin yani hatta kışın soğuk hava daha iyi geliyo motora ;)

Teşekkür ederim eby ;)
Kışın motora veda etmezsin ya zaten kuşadasındayım diyosun bi sivas veya ağrıda değilsin :)
Yağmurda asla binme!ÇOK fena kayıyo anlamazsın bile ve yağmur suyu hiç iyi gelmez..ama geri kalan zamanda biner bi sahil yaparsın gezersin yani hatta kışın soğuk hava daha iyi geliyo motora ;)

kışın veda edecek olan arkadaş ataşehirdenmiş (orası ankara mı oluyor?) zaten marmaris- kuşadası gibi yerlerde kar olmuyor. yağmurda 1 gün yağsa bigün yağmaz. yani yaz-kış motor keyfi devam edecek bizim için:cherry:

ben kış için sağlam bir mont aldım. bir de yandan fermuarlı pantolon alacağım. lastikleri de aralıktan sonra değiştirmeyi düşünüyorum. kauçuk oranı yüksesk yumuşak lastik takacağım öne de arkada ya. deneyeceğiz bakalım işer yarayacakmı.

ben prosev mont aldım 4 mevsim içinde astarı var kışın takıyorum oda yetmez diyosan kazak giy:) prosev pantolon var yine takım oluyor belinden fermuarla bağlanıyor tulum gibi oluyor prosev mafsallı dizlik var prohell eldivenim var birde michelin 4 mevsim lastik taktım suda gidişi tutuşu bile değişti hatta ön lastikteki abs nin feyk değil gerçek olduğunu bile anladım kendi lastikleri varken ön lastiği sıktımı kayıyordu michelin taktıktan sonra ön fren sert sıktımı kaymadan önce tak tak tak kademe kademe vuruyor aynı arabadi abs gibi.

tavsiyem ıslak zeminde binicekseniz muhakkak lastiklerinizi değiştirin çünkü orjinal lastikleri nylon lastik yanağındada yazar kauçuk lastik takmak lazım

evet hakkatende öyle ama bu bir tutku hasta olmak istemem başka bi nedenden hasta olsamda motordan uzak kaldımı iyileşemiyorum gibi birşey hep motor üstünde olmak ama güvenli olmak güzel bişey yağmurda binmekte güzel birşey tabi buz gibi havada pek iyi olmuyor ama :) normalde güzel.
şimdi hocam bukadar tutkunsun neden zc diyenler olur şimdi hadi alayım piaggo x9 suziki burgman honda silverwing kalite aletler ama bir aynası 250 lira basit bir ayna bi grenaj değişmek istesen 300-500 gitti bence sorun çıkarmazlık değilde çıkardımı hemen telafi edebilmek önemli ben motoru söküp dağıtıp toplarım bi yerini bozsam ne olucak ne kadar masraf 200 liraya komle grenaj toplarım ama hondaya suzikiye piaggo ya bunu yapamam benim için zc beni taşıyan oyuncağım hem ne kadar dandikte olsa çin malıda olsa unutmayalım at sahibine göre kişnermiş :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:19 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:16 PM ----------

hadi ben kaçtım zc'm ile gezeyim biraz :) iyi forumlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar