Arkadaşlar ben bu motorla sürekli bi yerlere çarpıyorum

Ya ben çok kötü bir motosiklet kullanıcısıyım ya da 150 Zc nin frenleri içler acısı.3 kazam da şu şekilde oldu.Ya bir kavşaktan araba çıkıyor(bizi taşıttan saymadıkları için yola çıkmak için geçmemizi beklemiyorlar nedense!) ya da öndeki araç aniden duruyor.Bende gidip onlara vuruyorum.Frene çok asılırsam kilitleniyor ve düşme riski yaşıyorum.Kontrollü durmak da çok uzun mesafe alıyor.Ben yine de düşmek yerine bunu tercih ediyorum.Neticede yavaşlamış olarak da olsa vuruyorum.Napcam ben yaw
1. doğru lastik ve değişme zamanı gelen lastik zamanında değişmeli,
2. fren balataların bitmiş olamamalı zamanında değişmeli ,
3. fren mesafesi çok önemli ön görmelisin ve önündeki araçla durabileceğin mesafede seyir etmelisin..
4. yerler ıslaksa ani frenlemeden kesinlikle kaçınmalısın kontrolü kaybedersin,
frenler disk olduğu için kitlenir bu yüzden kademeli kullanmalısın yarım fren daha sonra yavaş yavaş durma fesafesine göre sıkıştır.
durmanda etkili olacak ön frendir arka fren ne kadar sıkarsan sık motor kayar ,
iki freni aynı anda kullan öne arkadan daha çok baskı uygula. .
:cat:
arkadaşlar bilginize ihtiyacım var benim 150 zc nin göbekten sallanmaya basladı yardımınıza ihtiyacım var servise götür diyeceksiniz am a ön bilgi olsa nasıl olur diyorum şimdiden teşekkürler
göbekten ne sallanmaya başladı açıklaman yetersiz şasimi, sallanıyo lastikmi ,motormu ?
dünkü yolları gittiyse sorun yok boş koy:bounce::queen:
hayır bu kadar tefeurata girersek işimiz var demektir :mrgreen: :mrgreen: