Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

bakalım göreceğiz...
birşey olursada garanti süreci içerisinde olsun...
bu sezonda götürsün beni...
bi daha ki sezon o gider inşaAllah nexus 500 gelir...:)

bence piaggio al kimbilir belkide sana benim x8 i satarız kademe kademe çıkarsın istanbul un nasıl soğuk olduğunu anlatmaya gerek yok sabah tek marşta çalışıyor 2 3 dakika kadar ısınmasını bekliyorumbazen daha az bekliyorum taş gibi makina maşallah deyin :)
bende rodajda çok dikkat ettim bir kaç kez eşimle bindim onun haricinde hep tek kullandım kitabına harfiyen uydum ama kalite farklı bir şey allah herkesin gönlüne göre versin ve aman diyorum sabahları buzlanma oluyor dikkat

bence piaggio al kimbilir belkide sana benim x8 i satarız kademe kademe çıkarsın istanbul un nasıl soğuk olduğunu anlatmaya gerek yok sabah tek marşta çalışıyor 2 3 dakika kadar ısınmasını bekliyorumbazen daha az bekliyorum taş gibi makina maşallah deyin :)
bende rodajda çok dikkat ettim bir kaç kez eşimle bindim onun haricinde hep tek kullandım kitabına harfiyen uydum ama kalite farklı bir şey allah herkesin gönlüne göre versin ve aman diyorum sabahları buzlanma oluyor dikkat

belki inanması zor gelecek ama biz kademeyi çok yükseltmiştik...
vukutlardan dolayı motor yasaklanmıştı:cherry:
daha sonra araba aldım zaten, sonra evdekilerin kafasına girerek ancak bu motora zor için çıkardık:cherry::cherry:
o yüzden bundan sonra hep scooter'a devam:queen::queen:
senin motor on numara beş yıldız...
Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin...
ama benim aklımdaki motor gilera nexus 500:cat::cat:
artık şu motorun resimleri bir paylaşıver hocam:)

Hayalleriniz güzelde bende gerçeklerden bahsedeyim biraz..

DÜn 29661 kmde olan motorumun KOMPLE silindirini değiştirdim. Orijinal mondial silindir taktılar ama usta tam oturmadığını görünce wiwi marka olan silindiri taktı.Karbüratör zaten yeni değişmişti 1 ay falan oluyor.MOtor takozları ve amartisör takozlarıda değişti. bir de geçici olarak yağını değiştirdim..

Yani motor yenilendi.. Evet bugüne kadar 29661 km boyunca motorla ilgili bir değişiklik yapmamıştım ama komple silindir değiştirdim..Çünkü yağ kaçırıyor ve yakıyordu hafiften..

E şimdi rodaj olmasıı gerekecek..Sonra tekrar sübap ayarı yapılması lazım olacak.. O yüzden çok basmadan zorlamadan kullanıyorum.60ı geçme dedi ben pek 60ada zorlamıyorum ilk rodajıda ben yapmıştım ve geldiğim KM ortada 30bini gördüm yani..

Tek eksiğim egzoz çünkü HALA ilk egzozumu kullanıyorum ve o SADECE BİR BORU.. ve motoru kompresyonada sokmuyo seside görüntüsüde kötü..

Egzozumuda değiştirdikten sonra aslında 30bin kmdeki bir ZC nasıl gözükür resimlerini çekip göstermek isterim..

Şimdilik böyle aslında bi kaç eksiği daha var mesela ön far değişse komple şık duracak içi biraz pislenmiş çünkü birde ne olabilir değişsede güzel olacak düşünüyorum bulamıyorum..

Haa esas mevzu şu BAGALAR hala ağır baga bulamadım gidip onun elindeki mondialin normal bagasını mı taktırsam acaba ben son hız DEĞİL TORK istiyorum!..

Şimdilik böyle sizlerde inş bu kadar km binmek kazasız belasız ve hayırlıca olanı nasip olur..

Hayırlı olsun resimleri merakla bekliyorum
ben anca 5000deyim daha ilerde motor yeniletmek istesem burada hangi ustaya yaptıracam bilemiyorum..

beyler

havalar biraz düzelsin 2000 km bakımına götürücem motoru.gözüme kayışla ilgili yazılar takıldı ben anlamam bu işten ancak kayışın değişmesini istesemmi servisten birde sibop ayarı yaptırayımmı ,ha birde biryerde okudum buji değiştir en iyisinden taktır üzerindeki çin malı iyi değil iyi buji taktırırsan gidişi değişir motorun yazıyordu.aramızda 30000km yapmış artık zc yi ezberlemiş arkadaşlar var bilgisi deneyimi olan varsa yazarsa sevinirim.sky forever arkadaş motor sıfırlamışsın hayırlı olsun kazasız belasız inşallah :rendeer:

dedikleriniz için daha çok erken kayış faln ben 4000 de değiştirdim kayışı pişman oldum kayış sıfırdan farksızdı

buji performansı etkilemez ama değiştirin iyi olur kaliteli bir şeyler ngk buji 3 lira en kalitesinden işte

kayış konusunda kaliteli kayış koyarsanız performansı daha güzel oluyor...
buji yakıta kadar etkiler...
sky hayırlı olsun..
toplam bu işlemler ne kadar tuttu?
onunda bir söylersen iyi olur...

Maxi97 abi senin o olay neymis öyle beaw:queen:.

Eher o gun senin yerine ben orda olsaydim kesin kan akardi yani, hic suphesiz:queen:. Resmen seni ateslemisler valla:cyclopsan ama abi senin iyiligin icin, sitede kufur icerikli kelimeler yazma, benim icin sorun degil, istedigin kadar bas ama siteden kapatirlar:rendeer:

Okurken 2 sey fark ettim.

1. Konya/ Cihanbeyli'de motorun yagini ilk basta tapadan saliyorlar vede ondan sonra hava makinasi gibi birsey ile yag doldurma yerine dayiyorlar ve veriyorlar havayi/gazi, motorun icinde cok cok az bir eski yag kaliyor vede kullanilacak yag konmadan önce 100g yag saliyorlar tapayi kapatip, ayak marsiyla 2 kere vurduruyorlar ondan sonra konacak yagi koyuyorlar.

2.CVT-sanzimanlar YAGSIZ calisir. Yagsiz calisir derken variatör ve debriaj balatasi yag ile temasa gecmemeli! Bizim motorlara 700ml sanziman yagi ekleniyor ama o parcalari yaglamiyor.

Nediyeyim abi, gecmis olsun. Sen Malatyada mi yasiyorsun yada tatil gibi birsey icin mi gittin oraya? Yani orda yasiyorsunda ilk kez böyle oluyor sanmiyorum, cunku orda yasasan seni kesin haberlerde göruruz, Sok sok sok:queen:

Arkadaşlar, sabahları ilk harekette kayıştan gelen ses bir işaretmidir yoksa nem ve soğuğun normal sonucumudur?

şeytan dürtmüyor diğil ama :cherry:
acil bi işi vardır
kim bilir ne zorluklarla kazanıpta almıştır....zaten gitti :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:59 ----------

abim bugun uğricaktım benim motordanda ses geliyor ama polis vardı yemedi oraya doru gitmek :D

Abi, ne oldu bizim is:p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:38 ----------

Arkadaşlar, sabahları ilk harekette kayıştan gelen ses bir işaretmidir yoksa nem ve soğuğun normal sonucumudur?

Cizirti gibi ses geliyorsa buyuk ihtimal kum toz gibi birsey kacmistir sanziman kapaginin aldaki hava emme yerinden. Ben tozun olmadigi yerde yasiyorum dersende bir debriajina baktir ama debriaj sorun olsun sanmiyorum buyuk ihtimal toz vs. Actirmisken iyice bir hava tuttur icine, kayistan ve agirlik bilyalarindan cok kara toz kaliyor kapagin icinde:rendeer: Kayisin sesini duyamazsin motorda, cunku motor kayis kacirsa bile cok az kacirdigi icin pek ses gelmez, ama gercekten kayis kaciriyorsa duman ve ayni arabalarda oldugu gibi viouuuuuuu diye ses gelir :)

Son düzenleme:
arkadaşlar motora lastik alacağımda..
michelin pilot sport mu koayayım?
city grip mi?
hangisini tavsiye edersiniz?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:42 ----------

ben bu sıralar haftada bir çalıştırıyorum motoru..
aynı kayış sesi benimkinden de geliyor...
ısınınca ses gidiyor...
soğukta arabaların kayışıda öter bilirsiniz..
ısındıktan sonra bi problem kalmıyor...:cat::cat:

arkadaşlar motora lastik alacağımda..
michelin pilot sport mu koayayım?
city grip mi?
hangisini tavsiye edersiniz?

Hicbirini alma diyorum ve seni Duro lastiklere yöneldiyorum:queen: Yok amma ben fazla para bayilmak istiyorsam dersen Michelin Pilot Sport derim, adi biraz sportif ve sanki bu lastikleri arabalar icinde uretiyorlar gibi geldi bana:queen:

evet arabalar içinde üretiyorlar...
para önemli değil gibi hoş olmayan laflar etmeyeceğim:)
bir kere alayım düşüncesindeyim...
biraz daha para vereyim sağlam olsun...
taksitle alırım...

Kayıştan gelen ses aynen kaçırma sesi gibi, arabalardaki sese benziyor. 300-500 metre sonra ses kesiliyor. Kayış kendince "Değiştir beni" diye bağırmıyor dimi? 5000 km önce değiştirmiştim Bando olanıyla.

Ben Michelin Pilot sport kullanıyorum. Hemen hemen 10.000 km oldu. Şua ana kadar hiçbir virajda kaymadığım gibi frende motorun üstünden uçacakmışım gibi oluyor.
Gerçi City Grip içinde benzer yorum yapıyorlar.

ya benim varyatörün ayak marşının dişlilerine ön varyatöre kadar zincir yağlama demliğiyle yağladı. olayı yazmıştım.

son depoyla 94 km gittim!

asla 125kmden aşağı düşmemişti!

ben bunları nereye şikayet edeyim bilmiyorum ki... mondiale yazı yazdım. yarın işe gitmeden önce fax da çekeceğim. çalışan motoru bozdular yahu...

malatyada yaşıyorum malesef. motor da 6150 oldu.anlaşılan motoru seneye bu zaman pert ederim.

benim lastik de michelin pilot sport. 310tlye mal oldu toplamda ama her kuruşu hak ediyor. 1 kere bile beni tehlikeye düşürmedi. bugatti veyronun bi modifiyeli versiyonu 437 km hız rekoru kırarken aynı model lastikle yarıştığını biliyorum.

5000 km yaptıysan kayışla, değiştir derim...
fazla zorlamaya gerekte yok...
maxi hoşgeldin yoksun bayadır..
e güzeli telefon aç fabrikaya ve şikayet et..
duro için mt de yazılan yorumları okudum...
%80 memnun değil...
ben yine michelin dan şaşmayayım...

Son düzenleme:
en son servis maceramı yazmıştım. o zamandan beri motordan soğudum inan ki. 1 depoyla 94 km gittim yahu. taa o zaman söylemiştim böyle olacağını. neyse...

arkadaşlar size birşey danışacağım. benim motor mavi. motorun tüm siyah yerlerini (arka çanta, hava filtresi kutusu, arka plakalık, alt marşipiyel, far koruması ve rüzgarlık) turuncu mu yapsam yoksa metalik gri mi? ve ya başka bir renk tavsiyeniz var mı? bir de boyatmak yerine folyo mu kaplatsam? karbon kaplama yapan yerler de var. kararsızım...

Son düzenleme:
14 şubat civarı istanbul'a gelme planım var. bi çılgınlık yapıp motoru da otobüsün dibine atıp gelebilirim. varyatör bilyasıdır, kayıştır, philips xtreme power h4 lambadır, power leddir nereden bulabilirim? bana adam gibi bir servisin numarasını ve adresini verebilir misiniz?

maxi 97 avrupa yakasında sirkecide motor ile ilgili herşeyi bulabilirsin lastik olarak bende michelin gold var motoru aldığımda üstünde vardı sadece 1 kez oda yolda gizli buzlanma varken eni frende biraz kaydı onun haricinde çok memnunum unutmadan kışın lastiklerinizi inik kullanmanızı tavsiye ederim örneğin ön 28 arka 30 ise kışın çok soğuklarda ön 26 yada 27 arka 28 yada 29 olsun yol tutuşunda fark oluyor unutmatın bizi yola bağlayan yegane şey lastiklerimiz 50 100 fazla olsun canımızdan kıymetli değil ya
havalar biraz düzelince güzel resimler çekip yayınlaycağım herkese kazasız belasız yolculuklar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar