varyatörün varda değişmiyor çok kalın bir yağ konulduğu zaman evladiyelik gidiyor..Ben gözümle gördüm harbiden öyle o yüzden değişime gerek yok ha tabi bi kaçırma falan eksilme yoksa tabi..
İlginç bir problemin varmış senin kayış çıkıyor gibi olmalar falan ön arka varyatörü komple söktür ve baktır derim balatalara bagalara kayışa dişlilere herkese hepsine..
Wolky sen sorunu çözebildin mi?
motoru uzun zamandır yıkatmıyorum. bu yağ filtresi benzeri yuvarlak bi silindir var. onu 5300 kmdeyken 6000 bakımı diye götürmüştüm. garanti belgesini kaşeletirken elemana orayı da temizledin mi deyince evet abi demişti, halbuki elini bile sürmemiş. 5500de bidaha götürüp adam gibi bakın şuna diye cıngar çıkarttım. zaten servis elemanları beni görünce kaçıyor artık. o zamandan beri o kısımda bir yağ var. eski mi yeni mi olduğunu bilmiyorum. ama varyatörden yağ kaçmıyor.
kayıştan şüpheleniyorum. kaç kere denedim 20 ile giderken gazı bırakınca boş viteste gidiyorum. evet boş viteste gidiyorum, gibisi yok kesin kes boş. bisikleti salar gidersin ya o hesap. kayış öldü anlaşılan. kaç kere önümdeki trafiğe göre gazı bırakıp bir daha açtığımda da bayılıyor resmen. yığılıyor 1 saniye kadar. kayış yerine oturmuyor.
motoru park ettiğim yerde bir yağ kalıntısı yok. ama bu gün bir şey farkettim. biraz gaz verince motordan egzoza doğru bi sıvı fışkırma-damlama arası bir şekilde çıkıyor. bu 5500de götürdüğümde karbüratör ayarını yaptı; acaba zengin karışım mı yaptı? zaten 1 depoda 4 litrede 135 kmden aşağısını görmezken ilk depoda 100 km bu ikinci depo da boşaldı ve 120 km yaptım. tamami motorun sesi düzeldi, daha sağlıklı çalışıyor ama benzini de yakmadan atıyorsa sorun vardır abi. belki de gene bi yerlerden yağ kaçırıyor.
ben bu servislerin...
motoru soğuktan dolayı elazığa da götüremiyorum. belli olmaz yolda gizli buza rasgelirsek helvamı yersiniz. oradaki ustalar buradakilerine 10 basar. oruç ustanın gözünü seviyim.
huso ankara arkadaşım ben bu beyinsiz servise karbüratör ayarı yaptırmadan önce 4 litre ile 135 km yol yapıyordum. tam gaz açarak üstelik. birkaç arkadaşta sorun vardı 15 tlye 100 km gibi ama hallettiler sanırım.