Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Korayysezer ne anlar la rodajdan :d bas gıtsın 5bin e gelınce nıe bozuldu dersın sonra::d

Yolunu buldumu basıyorum valla 70 80 den fazla gıtmıyor zaten 4 gunluk motor :D egzozda bı vıdası ucmus 10 lırada oraya bayıldık servisi dandık gıtmıyorum servısıne İyi bir tamirci var servisim o :D:cherry::pr: Zaten gostergeyi goremıyorum değişicek camı bişe görünmüyor Gelen rüzgara göre değerlendiriyorum :cherry::cherry:

bu aracın görüp görebileceği düz yoldaki maksimm hızı 80 km zaten. yokuş aşağı 100 ü bulabilirsin belki.

dört günlük bu araca yaptığını duysa mondial senden geri arlırlar aracı
rodaj denen şey süs değil motor ömrü ile ilgili bir durum ve sen dört gündür aracı böyle zorluyorsan rodaj denen şeyin anasını göğerttin.
bu aracı yüksek hızlarda kullanmak elinle ayran çırpmaya benzer. yavaş yavaş yorulmadan uzun süreli kullanmak yerine çok hızlı ve kısa süreli yorulmuş bir motor kullanırsın.

ilk 500 km 60 ı geçme. ilk 1000 km 80 i geçme.
dip gaz verme.
çeyrek gaz ile kalkış yap.
vidaları sürekli kontrol et.
tekerlerin dandik dikkat et.

bızım mahlede bı cocuk var mondial 151 rs var ondan çocuk 4 kere motoru değiştirdi motor derken kople değil Şase harıc sadıce motor değiştirdi adam 1000 km 50 geçmiyorum dedı sonrakı 300 k ise 80 i suan motoru 140 goruyo yokus assağı kendım sait oldum. motor bebek gıbıdır yenı doğmus bebeği kosturmaya calısırsan duser :) saçma bır ornek gıbı olmus olabılır ama neyseee :)):):):):):) herkeze kazasız belasız surusler :)

Vay vay vay..
Neler olmuş neler meğersem..
Yine yeni arkadaşlar katılmış aramıza..
Fakat ortadoğulu kardeşim motorunu satmış ama yinede aramızda kütür kütür dostum gerçekten sevdiğim insan ise bir motor sahibi olmuş sonunda Her ikinizde HAYIRLI OLSUN KAZASIZ BELASIZ kullanın yeni motorlarınızı dileklerimi iletiyorum can-ı gönülden sizlere...!

Volky kardeşime ve LEvGsye ve ve ŞEyhŞamile de ayrıca selamlar ve sevgiler!!!

Uzun süredir yoktum ama takip etmeye çalıştım.. 200lere gelmiş topic. bende 24.000kmyi geçtim ama motorumdan ayrıyım şu an marmaristeyim çünkü o bodrumda kaldı..

Soruları zaten cevaplamışlar arkadaşlarım bende ne yazacağımı bilemedim valla :)
Yeni motor almayı düşünüyorum burda bir iş durumu var yol parası vermemek için dedim bi tane daha mondial alayım ama HANGİSİ!

Yeniden Zc alıp tekrar aynı nazlarını mı çeksem yoksa başka bir model mi baksam diye düşünüp düşünüp duruyorum...

Zc evet tanıyorum artık onu neler yapıp neler yapamayacağını biliyorum en azından ama kafamı kurcalayan şeyler oluyor olmuyor değil!

En başta dengeli bir motor terimi daha doğrusu sıfatı kafamı kurcalayan..Bu arada üzülerekte olsa birşey paylaşmak istiyorum bodrumdaki bir ustayla konuştuğumda konu şaseye geldi adam sordu şasen nasıl diye dedim birşey yok allah allah dedi çok kırılıyor falan o an şok oldum demekki gerçekten bazı zclerde var bu problem ve adam dizaynının yanlış olduğunu falan söyledi...!

Bu gerçekten önemli birşey !evet ilk kez motora böyle bir suçlama yazıyorum ama bu gerçekmiş..Bunu bir yönlendirme olarak değilde şöyle düşünün.. Böyle birşey duydun mu sky? evet duydum!

...

Motor kısmım hala sorunsuz devam ediyor çalışmasına..Ne siyah duman ne tekleme ne değişen bir parça..Yalnız arka tekerleğin dişlilerinden artık ses geliyor varyatör falan filan baya bi set değişmesi gerekiyormuş eh 24binkm oldu çok bozuk yollarda binildi hakkıdır yani..

Ha birde evet artık koltuğun değişmesi şart çünkü ömrünü doldurdu..Lastiklerin değişmesi zaten normalinde lazım falan filan...

Ama şunu söyliyeyim RODAJ ve yağ değişimi Önemli noktalar arkadaşlar..Okuyorum yine çok ilginç kullanıclar var yanlış yapıyorlar!!

Acaba yine mi zc alsam?Bi daha rodaj bi daha izlenimler eski günler sürekli temizlemeler falan..

Ne sorucam biliyor musunuz kendinizi benim yerime koyun ve şöyle düşünün motorunuzla hiç aranızda duygusal bir bağ oldu mu yani hatıralarınız oldu mu?Yenisini aldığınızda hiç düşünür müsünüz eski motorunuzu?

Dostum SKY, 24.000 km süper bir yol demektir..

Az daha zorlasan dünyanın( 40.000 km) etrafını dolaşmış olacaksın ..

Bence motorunu satma!.. Oradan alacağın 3-5- kuruşun sana ne düzeyde

katkısı olabilir.. Tabiki değerlendirme senindir saygı duyarım..

Mondial'in yeni modellerinin çıkacağından bahsedilmekte, yada kanuni

marka lastik ebadı büyük motorlarıda düşünebilirsin.. Vitesli olarak da

CBR 150'nin 2.nci ellerine bakabilirsin..

Sağlıcakla kal, tekerin düz bassın.. Allah gönlüne göre versin..:)

sky_forever abi sana 150 zat gider kalıbına yakısır fakat herşey para işte benim dememle olmuyoki lanet olsun su paraya:D BEN DUYGUSAL BI ADAMIMDIR ILK BISIKLETIMI BILE UNUTAMIYORUM BISAN NE GEZERDIM:d

Son düzenleme:
Dostum SKY, 24.000 km süper bir yol demektir..

Az daha zorlasan dünyanın( 40.000 km) etrafını dolaşmış olacaksın ..

Bence motorunu satma!.. Oradan alacağın 3-5- kuruşun sana ne düzeyde

katkısı olabilir.. Tabiki değerlendirme senindir saygı duyarım..

Mondial'in yeni modellerinin çıkacağından bahsedilmekte, yada kanuni

marka lastik ebadı büyük motorlarıda düşünebilirsin.. Vitesli olarak da

CBR 150'nin 2.nci ellerine bakabilirsin..

Sağlıcakla kal, tekerin düz bassın.. Allah gönlüne göre versin..:)

Yok zaten ilk yani şu an sahip olduğum zcyi satmıcam o duracak bodrumda.Ben şu an marmaristeym bir iş durumu var kısmetse olucak olursa yeniden motor almayı düşünüyorum..Km olarak evet hiç öyle düşünmemiştim ilginç ve güzel geldi cidden :cat: Aslında evet tekerleği büyük olayını gerçekten istiyorum viteslide düşünmedim değil hatta mct bile düşündüm!Ama işte taksitle alacağım için ekonomi işin içine çok giriyor yoksa ne modeller var kafamda ama..Bi de parça fiyatları konusu var gerçekten mondialin parçaları çok ve ucuz.. ikinci el araması bulması içine sinmesi ödemesi falan bana sıkıntı yaratır diye düşünüyorum.. bu arada sen nasılsın şeyh nasıl gidiyor herşey?

sky_forever abi sana 150 zat gider kalıbına yakısır fakat herşey para işte benim dememle olmuyoki lanet olsun su paraya:D

Zat evet ama zatı ben pek beğenmiyorum ve hantal bi motor ve gerçekten ağır!ASlında bana doğru diyorsun kalıplı olarak mondiden ve vitesli aynı zamandan büyük tekerlek ve çok pahalı olmayan MCT olabilir diye düşünüyorum ama...:silent:

Ewet mct de olabılır mondılaın en buyuk motorları onlar zat zc kadar yakısıklı deıl hantalığını bılemıycem ama bıraz kulanmak kısmet oldu amortısorlerı helekı on cok esnek otobus gıbı cokuyor guzel oluyo ::d mct kulanan arkadaslarım var jant tel kırıyomus cok dıe bılıyorum ıns gonlundekını alırsın gercı ıns bu topıc bırakmasın :d

SKY Sağol dostum.. ::asker::

Motor alımı için, sonbahar uygun bir mevsim olacaktır..

2. elde fiyatlar düştüğü gibi. Sıfır km motorlarda çok güzel

ve uygun kampanyalar yapılmaya başlanıyor..

Bence birkaç ay bekle, sonrasında kısmet nasiptir bu işler kardeş..

Sky kardeşim özlemişiz seni. İyi ki buralardasın:)

Walla motor konusunda anlattıklarını her zaman can kulağı ile dinlediğimden yazdıklarını bir nefeste okudum. Benzer bir durumu biz arabamızla yaşıyoruz. Şuan küçük ama bizi hiç bir zaman yolda bırakmayan , bastın mı basan bir arabamız var. Ancak her zaman olduğu gibi bu araba öyle kolay kolay olduğu yerde durmuyor. Nişanlımla ben , bu aracı hiç satmamayı ve ilerde güzelce toplayıp , iyi günlerde binmeyi hayal ediyoruz.

Senin Bodrumda duran ZC içinde aynısı olsun. İyice toplarsın. Güzelce yağını suyunu denkledin mi , her gidip bindiğinde sana yeniden aşkı yaşatır:wiinkk:

Hani yeni motor aldı , hemen herkese öneriyor diye düşünme ama bir de benim aldığım motora bakar mısın ? Hani ilgini çekecek özellikleri sana uyuyor gibi. Yüksek tekerlek , çift disk fren , su soğutma...

Nihai karar senin , x marka motor alsan bile yine buralara gelip yazı yazacağını bildiğimden , yeni maceralarını bekliyoruz.

Geri kalan arkadaşlarımızda , lütfen sky kardeşimizin yazmış olduğu ve "YAPIN" yada "YAPMAYIN" uyarılarını defalarca okusunlar , akıllarından çıkarmasınlar.

Vay vay vay..
Neler olmuş neler meğersem..
Yine yeni arkadaşlar katılmış aramıza..
Fakat ortadoğulu kardeşim motorunu satmış ama yinede aramızda kütür kütür dostum gerçekten sevdiğim insan ise bir motor sahibi olmuş sonunda Her ikinizde HAYIRLI OLSUN KAZASIZ BELASIZ kullanın yeni motorlarınızı dileklerimi iletiyorum can-ı gönülden sizlere...!

Acaba yine mi zc alsam?Bi daha rodaj bi daha izlenimler eski günler sürekli temizlemeler falan..

Ne sorucam biliyor musunuz kendinizi benim yerime koyun ve şöyle düşünün motorunuzla hiç aranızda duygusal bir bağ oldu mu yani hatıralarınız oldu mu?Yenisini aldığınızda hiç düşünür müsünüz eski motorunuzu?

öncelikte teşekkürler. 150 zc yi 300 tl kadar bir masrafı varken çantası alarmı kiliti yeni kornası vs ile birlikte bana kalan kısmı 800 tl ye sattım. memuriyetimin yanında ufak tefek motorla da bir dernrğin dağıtım işini yapıyordum. bir yıldır da motorun iki katından fazla kazandım. yani motor kendi bedelini çıkarmıştı ve zarar etmedim.
masrafları neydi. grenaj grubu sorunları. onlar da kronik şeyler. vidalarda çatlamalar egzost vs. bildiğimiz şeyler.
benim cihaz çok sağlam çıktı. sağlam derken fabrikanın birebir etkisini kastediyorum. benim cihaza bakımım haric. düzenli yağ değişimi hava filtresi bakımı, vida kontrolu, özenli gaz kullanımı. çeyrek gazla kalkış dip gaz yapmama gibi.
buna rağmen grenaj grubunun çatlak ve kırıkları canımı çok sıktı. üç kere durduk yere kuyruk kırıldı. harekt haline çamurluk demiri sarsıntıdan kırıldı düştü.
şimdi 150 zc şehir içinde kullanımda güzel bir araç uzun yolda çok sıkıcı. belli bir süre sonra bas gazaaaaaaaaa diye bağırıyor yol. lakin yokuş aşağı bile 90 km yi geçemiyoruz. kadranda hız 130 :) bilinçsel doyuma erdiriyor da sahte orgazm gibi birşey. ben 130 bastım diyorsun yanından otomobil geçiyor adamın kadranı 90 :) al sana tatmin.
sky kardeşim ben şimdi vitesli tecrübesi olsun ve kalite olsun diye cbf aldım. 125 ukt alacaktım ama satarken zarar etmeyeyim ve şehir içinde ya da uzun yolda rahat olayım istedim. 2900+280 tl mondial 3800+280 tl honda. 1000 tl fark var. çok değil. hatta ben plakayı da kendim çıkardım ve 180 tl ye mal oldu. 100 tl de oyle kar.
şimdi eğer mondailde karalıysan yeni bri model ivar 150 mc diye. o aracı görmeni isterim. mct 250 yi kullanan arkadaşlardan hiçbiri memnun kalmadılar. halen kullananlar da mecburen kullanıyorlar. aktif kullanıcıların şikayetleri büyük. hafta sonu uzun yol gezileri olsun şehir dışı olsun sıkıntıları vardı. hatta bizde osbourne vardı. 150 zatı sattı özenerek mct aldı bir yıl kullanmadı galiba kymco venox a geçti. ben hondayı 1500 tl peşinat+ 290tl*9 ay gibi bir seçenekle aldım. ve kesinlikle imkanı olanlara hondayı tavsiye ederim. imkanımız yok diyenler için ise en mantıklısı elbette mondial. mondial mondial. hatta şimdi hanıma vespa çakması 100 lük almayı düşünüyorum.
ben 150 zc yi 9800 km de sattım. ilk 5000 km sıkıntıları çok da dert etmedim lakin 5000 den sonra grenaj grubundaki gevşeklik canımı çok sıkmıştı. yoksa daha da binerdim ben bu araca. satınca üzüldüm. lakin alan arkadaş temiz bir arkadaş araca masraf yapıp sıfır gibi yapmış. güle güle kullansın.

Vay vay vay..

Volky kardeşime ve LEvGsye ve ve ŞEyhŞamile de ayrıca selamlar ve sevgiler!!!

hoşgeldin sky seni görmek güzel :D

soruna gelince inan bugün işe gelirken aynı şeyleri düşündüm , dedim bunu satıp sıfırdan zc alayım diye nedeni basit artık motorun inciğini boncuğunu nazını herşeyini biliyorum . elime şuan sıfır bir zc geçse herhalde sıfır gibi kalır gibime geliyor :D

ancak bu düşüncenin sona erdiği nokta artık kayışsız bir motora binme isteği , scooterdan touringe oradanda spor touringe karşı konulamaz geçme isteği

bence yeni motor alacaksan ve eğer gene mondial olacaksa 150 kn veya 150 mc al derim yada geçenlerde bir arkadaş kanuni racer 200 almıştı ne yalan söyliyim aklım kaldı racer200s te :D tabiiki karar senin en hayırlısını al kazasız belasız iyi günde kullan kardeşim :D

@Fujiman: Servis konusunda burada daha öncede yazıldı. İlk periyodik bakımına gittiğin için sanırım belli şeylerden senden para almayacaklar ama başka şeylerden para kazanmak için ne yazık ki , adam gibi esnaflık yerine yamyamlık yapabilecek adamların olduğu aşikar.

Anladığım kadarı ile Antalya`dasın. Çevrende yada bu post altında senin yaşadığın yerde servise gidip , memnun kalıp tavsiye eden yada "yandım anam" diye kaçan insanların olup olmadığına bir bak. En güzel hareket bence servisi de bir telefonla ara , kıl ve bir o kadar ince eleyip sık dokuyan bir adam gibi konuş. Bilsinler bir arızanın oraya geleceğini. Misal ben öyle yapıyorum. Telefon açıyorum , büyük ihtimalle karşımdaki kişi " gene bu herif geliyor , üstelik herkesi de sıkıyor , bir an önce işini tam yapayım da göndereyim , yoksa gitmez" diyerek benimle normal konuşup , işini de öyle yapıyor. Bu taktikle sadece bir iki kere sorun yaşadım , o da benden daha kıl bir satıcı ve başka bir konuda bir usta ile karşılaştım. Haliyle sopamı sakladım...:)

Velhasılı , pazarlık et. Yani edebildiğin kadar pazarlık. Telefonda da randevunu al. Gittiğinde seni bekletme ve senin işini ikinci plana atmamalarını sağlarsın. Ayrıca bu arama işini gideceğin gün iki kere daha yap. Zil çalarak gelen bir tehlike olduğunu anlasınlar.

gau

Motorumun 500km bakımında(CASTROL POWER 1 SCOOTER 4T 10W-40 MOTOSİKLET YAĞ) koydurttum..servis dior motor kilitlenirse karışmam..kendileri çok kaliteli yağ dolduruyolar heral değil mi?

sen adamdan yağ almamışsan ona kar bırakmamışsan o da seni öyle korkutmak istemiştir..

Birazdan uzun yazıyla geri dönücem:wiinkk:

Benım motorun devır gostergesı zar zor 7 vurursa vuruyor bu normalmı yoksa bı anormalık varmı

rodaj

1 hafta oldu alalı,rodajını yapıyorum,60 ı geçmeden kullanıyorum.500 km den sonra yapıştırıcam.bekleyemem 2000 km ye kadar.motor genel olarak iyi,beklenti mi karşıladı.fakat honda kullanmıştım ondaki sağlamlık hissini yaratmadı doğal olarak,belli ediyo fiyat-fayda ilişkisini.rahatsız olduğum iki şey arka amortisörler sert kasislerde küt küt vuruyo.genel olarak sert yani.çözümü var mıdır,500 km bakımına götürdüğümde sorucam.yine de bilen varsa amortisörleri biraz yumuşatmak fena olmazdı.ikincisi de direksiyon bağlantısından tıkır tıkır mika sesi geliyo pürüzlü yolda o kadar!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar