Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
- Konu Yazar
Mondial 150 Zc skuter ile dün Gölcük-Değirmendere-Sakarya Üniversitesi,
Ardından da Gölcük,Değirmendere-Bursa İznik güzergahında,140-150 kilometresi artçımla beraber gerçekleşen mini gezimden notlar ve fotoğraflar..
Özelikle Karamürsel-İznik yolunda motosikletim arıza verir diye zaman zaman endişelenmeme rağmen,zaman zaman ileri derecede bozuk köy yolları ve yama dolu asfaltlarda sorun çıkmadan gezimi tamamladım
Mondial 150 Zc ile tek seferde yaptığım 260-270 Km'lik yol,çinlilerle yola çıkmak isteyen arkadaşlar için bir fikir verebilir..
Zira mondialin bu skuterı 2007 model olup,kalite bakımından vasatın altında değerlendirilse de benim,10.000 Km'dir işimi gayet güzel görüyor
Buyrun resimler..
*Cep telefonu ile çekildiği için kalite olarak pek iyi değil,bu sebepten şimdiden kusura bakmayın..
Yola çıkmadan önce motorun ısınması.. 18.000 Km'de Çinli skuter
Saü'ye 1-2 Km Kala..
Birazda Sapanca Gölü Manzaraları...
Kocaeli'ye Geri Dönüş
Yolculuğun yaklaşık 120 kilometrelik kısmında resimler bu kadar.. Cep telefonumu hem navigasyon hem de fotoğraf makinesi olarak kullandığım için şarj yetmedi,yedek batarya da yoktu.
Gölcük'e dönerken, Başiskele civarında sağ şeritte giderken,battı çıktıdan çıkan kamyonet,battı çıktının yanındaki tek şeritten çıktığım anda,sağa kırıp şeridimde duruverdi.
Ben saniyelerle ölümden döndüm.. Ben ve arkamdaki araç 10 km daha hızlı olsaydık şu an yaşamıyor da olabilirim. Veya bu konuyu açmak yerine hastahanede olabilirdim..
Hayat işte,saniyeler bazen çok çok önemli.
Özellikle ön ve arka frenin disk olmasının avantajını çok net gördüm.
Ama ben moralimi bozmadım..
Ufak bir şokun ardından artçımı almak üzere,Değirmendere'ye doğru yola devam ettim..
Karamürsel-İznik Yolundan Körfez Manzarası
Yer yer asfaltın üzerindeki yamalar,ufak tekerleklerle gitmeyi zorlaştırıyor..
Zaman zaman cross motor veya super moto olaydı,iyidi dedim içimden :mrgreen:
İznik Yolu'nda ki yer yer güzel asfaltlar.. Navigasyondan izlediğim yola güvenerek hızımı zaman zaman arttırıyorum..
Bursa İl Sınırı
Ve İznik Gölü Gözüküyor..
İznik'e 10 Km Kala..
Ve Tarih Kokan Bir İlçe
İznik'te Dikkatimi Çeken Nokta,İki Tekere Olan Yoğun İlgiydi..
Ciddi anlamda motosiklet sayısı var..
Halk bisiklet,motosiklet ve e-bike ile pek haşır neşir..
Bu sevindirici tabloda üzüldüğüm nokta, ne yazık ki koruma kullanan sürücü sayısının çok az olması oldu...
Belki bana denk gelmemişti ama,karşılaştığım 10 motosiklet,e-bike sürücüsünden 1'nde kask vardı..
Fakat iki tekeri kullanan nüfus çok genç,iyi bir kampanya ile bilinçlendirme olabileceği kanaatindeyim..
Biraz yemek molası..
İznik Gölü Kıyısı'ndan..
Ve Güneş Batarken,Eve Dönüş
Ardından da Gölcük,Değirmendere-Bursa İznik güzergahında,140-150 kilometresi artçımla beraber gerçekleşen mini gezimden notlar ve fotoğraflar..
Özelikle Karamürsel-İznik yolunda motosikletim arıza verir diye zaman zaman endişelenmeme rağmen,zaman zaman ileri derecede bozuk köy yolları ve yama dolu asfaltlarda sorun çıkmadan gezimi tamamladım
Mondial 150 Zc ile tek seferde yaptığım 260-270 Km'lik yol,çinlilerle yola çıkmak isteyen arkadaşlar için bir fikir verebilir..
Zira mondialin bu skuterı 2007 model olup,kalite bakımından vasatın altında değerlendirilse de benim,10.000 Km'dir işimi gayet güzel görüyor
Buyrun resimler..
*Cep telefonu ile çekildiği için kalite olarak pek iyi değil,bu sebepten şimdiden kusura bakmayın..
Yola çıkmadan önce motorun ısınması.. 18.000 Km'de Çinli skuter
Saü'ye 1-2 Km Kala..
Birazda Sapanca Gölü Manzaraları...
Kocaeli'ye Geri Dönüş
Yolculuğun yaklaşık 120 kilometrelik kısmında resimler bu kadar.. Cep telefonumu hem navigasyon hem de fotoğraf makinesi olarak kullandığım için şarj yetmedi,yedek batarya da yoktu.
Gölcük'e dönerken, Başiskele civarında sağ şeritte giderken,battı çıktıdan çıkan kamyonet,battı çıktının yanındaki tek şeritten çıktığım anda,sağa kırıp şeridimde duruverdi.
Ben saniyelerle ölümden döndüm.. Ben ve arkamdaki araç 10 km daha hızlı olsaydık şu an yaşamıyor da olabilirim. Veya bu konuyu açmak yerine hastahanede olabilirdim..
Hayat işte,saniyeler bazen çok çok önemli.
Özellikle ön ve arka frenin disk olmasının avantajını çok net gördüm.
Ama ben moralimi bozmadım..
Ufak bir şokun ardından artçımı almak üzere,Değirmendere'ye doğru yola devam ettim..
Karamürsel-İznik Yolundan Körfez Manzarası
Yer yer asfaltın üzerindeki yamalar,ufak tekerleklerle gitmeyi zorlaştırıyor..
Zaman zaman cross motor veya super moto olaydı,iyidi dedim içimden :mrgreen:
İznik Yolu'nda ki yer yer güzel asfaltlar.. Navigasyondan izlediğim yola güvenerek hızımı zaman zaman arttırıyorum..
Bursa İl Sınırı
Ve İznik Gölü Gözüküyor..
İznik'e 10 Km Kala..
Ve Tarih Kokan Bir İlçe
İznik'te Dikkatimi Çeken Nokta,İki Tekere Olan Yoğun İlgiydi..
Ciddi anlamda motosiklet sayısı var..
Halk bisiklet,motosiklet ve e-bike ile pek haşır neşir..
Bu sevindirici tabloda üzüldüğüm nokta, ne yazık ki koruma kullanan sürücü sayısının çok az olması oldu...
Belki bana denk gelmemişti ama,karşılaştığım 10 motosiklet,e-bike sürücüsünden 1'nde kask vardı..
Fakat iki tekeri kullanan nüfus çok genç,iyi bir kampanya ile bilinçlendirme olabileceği kanaatindeyim..
Biraz yemek molası..
İznik Gölü Kıyısı'ndan..
Ve Güneş Batarken,Eve Dönüş