batuhan-' Alıntı:merhaba arkadaşlar bende 3 gün önce 150 zat aldım en sonunda ve yorumlarınız gerçekten işe çokkkk yarıyor ... birşey sormak istiyorum aldığım yer motoru 1.000 km kadar yavaş kullanmam gerektiğini ve 40 ı geçmememi tavsiye etti bir anlam veremedim gerçekten böylemi yapmam gerekiyor
FutureShock' Alıntı:Arkadaşlar dün akşam ablam benim zat la ufak bi geziye çıkmış.Daha önce de söylemiştim 2500 bakımı geldi de çok geçti bile o yüzden gaz kesmeye filan başlamıştı.Neyse...Yokuş yukarı bi yolda çıkarken motor stop etmiş ve bi daha çalışmamış.Çekmiş sağa kitlemiş motoru atlamış taksiye eve gitmiş ( yav bu kadar rahat olurmu bi insan ) Buna da neyse...Akşam gittim motoru alayım belki o çalıştıramamıştır dedim ama alakası yok harbiden kesinlikle çalışmıyo.
Normal şekilde çalıştırmayı denedim.Yani freni sıktım marş a bastım gaz filan verdim banamısın demio.Tahminimce hiç gaz almıyo ya da hava filtreleri çok kirliyse hava almadığından da olabilir diye düşünüyorum.Belki de buji...
Şimdi ben ne yapayım ??? Motorda evden bir kaç km uzakta bi sitenin içinde zincirli bi şekilde duruyor.Aklım orda kaldı valla.Bi usta bulup motorun yanına mı götüreyim.Kararsız kaldım ???
Creep3' Alıntı:giderken stop etmesi kafamı biras karıştırdı ama bence yeni bir buji alip buji yi değiştir bi, maaşallah bu beyinsiz motor leblebi gibi buji yiyooo...
faruking' Alıntı:arkadaşlar merhaba benim bi sorunum dolayısıyla da bi sorum var bu haftasonu yazlıkta benim motora iki kişi (toplamda 190 kilo) ) bindik ve bi kaç kez çukurlara motorun altının değdiğini hissettim neyse motoru durdurduğumda farketim ki motorun altından ufak siyah lastik bi boru sarkıyo motorun altına egilip baktığımda nereye ait oldugunu anlayamadım ama daha sonta 2-3 km. daha kullandım ne sesinde nede gidişinde bi değişiklik farkedemedim bilgisi olanlar varsa yorumlarınız yardımcı olacak bu arada motor silivri tarafında istanbula 80km. acaba ordan istanbula motorla gelmem çok mu riskli olur acaba?
faruking' Alıntı:arkadaşlar merhaba benim bi sorunum dolayısıyla da bi sorum var bu haftasonu yazlıkta benim motora iki kişi (toplamda 190 kilo) ) bindik ve bi kaç kez çukurlara motorun altının değdiğini hissettim neyse motoru durdurduğumda farketim ki motorun altından ufak siyah lastik bi boru sarkıyo motorun altına egilip baktığımda nereye ait oldugunu anlayamadım ama daha sonta 2-3 km. daha kullandım ne sesinde nede gidişinde bi değişiklik farkedemedim bilgisi olanlar varsa yorumlarınız yardımcı olacak bu arada motor silivri tarafında istanbula 80km. acaba ordan istanbula motorla gelmem çok mu riskli olur acaba?
BOO_74' Alıntı:zat150'nin yağını kendi değiştiren var mı?
nası yapılıyor?
servise vereceğime becerebilirsem kendim castrol magnatek vb. adam gibi bir yağla değişmek istiyorum... serviste "bi " bidondan döküyorlar, ne kullanıyorlar belli değil.
hiç dinlendirmene gerek yok. sadece aynı hızda devamlı gıtmee yanı hızını değiştir hiç bişi olmaz ben 20 saat zatla istanbuldan trabzona gittim banamısın demedı. kendımı zor tuttum hopaya kadar gıdecektım az kalsınbatuhan-' Alıntı:teşekkürler armagedon tavsiyen için ... arkadaşlar uzun yola çıkanlar ben 2 saatlik bir yola çıkcam motorla dinlendirmem gerekiyormu ve ne aralıklarla dinlendirmem gerkiyor bazıları bununla uzun yola çıkılmaz bogulur , şişer falan diyor ne diyorsunuz bu duruma arkadaşlar neler yapmam gerekiyor ?
ARMAGEDON' Alıntı:ben kendim değiştirdim motorun sol tarafında yani ayak marşının olduğu tarafta bir vida var lokmayla burayı aç eski yağı boşalt yenisinide yağı kontrol ettiğin yerden tekrar koy yanlız motorun altındaki kapaktan yapmaya sakın çalışma çok nazik birşey hemen kırılıyor haberin olsun hadi bakalım kolay gelsin
arkadaşlar bu arada hava filtresini temizleyen varmı hiç bunun muhabbeti hiç geçmedide temizliyomusunuz diye merak ettim
gerçi sana cevap verecek en yetkili ağız badabat vermişte zaten buna ek olarak bakımı falan yaptır makinenin sonrasında yollar senindir inşaalla kazasız belasız gitmek nasip etsin allah teşki nere gitdeceğinide yazsaydın şişer diyenler halt etmişler 2 saatte şişerse ben yakarım motorumu:cat:batuhan-' Alıntı:teşekkürler armagedon tavsiyen için ... arkadaşlar uzun yola çıkanlar ben 2 saatlik bir yola çıkcam motorla dinlendirmem gerekiyormu ve ne aralıklarla dinlendirmem gerkiyor bazıları bununla uzun yola çıkılmaz bogulur , şişer falan diyor ne diyorsunuz bu duruma arkadaşlar neler yapmam gerekiyor ?
BOO_74' Alıntı:iki saat yol için bence kendini dinlendirmen gerek, motora bakımı tamsa hiç bişey olmaz.
yazın bazen bütün gün motor üstünden inmediğim oluyor, bende toto uyuşması oluyor, motora bişey olmuyor.
iş ev arası 25km, hergün 50km yi bi nefeste yapıyor.