motosıkletını sıfır aldın galıba benımde 151 rs var ılk başta çok yakar sonra duşer sakın ayar yaptırma eger 2cı el aldıysan ayar yaptır çok yakıyo
stunt-rider-35 ..
Önce bir miktar rolantıyi artttıtr..sonra selenin altındaki hava filitrelerini temizle..
leo7 ...
Ben ocak ayında 150 zat ı aldım noter masrafım 158.93 ytl oldu .birkaç notere telefon ettim fiyat aldım. pazarlık etmek gerekiyor.Senden fazla almışlar....
CEVAP... SUTUND--RİDER 35
Karbürator ayarıdanda yapabilir...Hava ayarında veya benzin ayarında bir ayarsızlık olabilir..Bunu iyi bir ustanın yapması lazım..Fakat karbüratörü elletmeden önce bilmiyorun kaç oktan benzin kullanıyorsun .. Ben shell in 98 oktanını kullanıyorum.. En ucuz yol o . Bir depo doldur ve dene .....
Selamlar...
Benim zat 20 ytl ye 150 km yapıyorHerkese Merhabalar ..
Dişli kutusunun yağını değiştirdim 40 - 50 Km yoldan sonra evin önünde motoru kitlerken baktım arka teker ve cant bütün yağ olmuş.Ertesi gün Tekeri ve cantı temizledim nereden akıyor diye baktım , akan yeri bulamadım.Yağ boşaltma tapasını ve conta vidalarını sıktım ve tekrar 20 Km yaptım Yağlanma cok azdı. Yağını tamamladım tekrar motorla turladım yine tekerlek ve cant yağ içinde idi.Servise gittim yağ keçesi patlamıştır dediler 5000 Km de kauçuk keçe patlamaz dedim dişli kapağı contasından olabilir dediler rotar kısmını söküp yeni conta taktılar şimdi dişli kutusu altı kup kuru oldu ve durduğu yerde de yağ damlatmıyor. Cezası ( 25 Ytl )
Kafama takılan ikinci konu şehir içi Benzin sarfiyatı 20 Ytl benzin ile 120 Km.Yani Km.de 24 kuruş , yani 100 Km 6 Litre . El kitabında 100 Km
2.8 Lt. Hadi 3 litre tüketimi var diyelim ( 50 - 60 Km sabit hızda ve pistte tek kişi yapılan ölçüm ) Şehir içinde kullanımda % 35 yakıt artışı olsa kaba hesap 4 litre yakar buda km. de 13 kuruş demektir ben 20 kuruş yakıyorum.....:silent::silent:
Siz ZAT larınızın yakıtını ölçtünüzmü ne kadar yakıyor benimkindemi bir anormallik var ? Şehir içi ve şehirdişi yakıtını ölçen varmı ? veya buna bir çare bulan varmı bilgilendirirseniz memnun olurum.....
( 97 model bir RENAULT EUROPA m var şehirdişı Km. de 20 kuruş yakıyor 1400 cc lık dört piston = ZAT 150 cc tek piston ayni yakıtı yakıyor )
ZAT kullanıcıları Görüşlerinizi bekliyorum......
Teşekkürler...
arkadaşlar aranızda mt125 kullanıcı yokmu biraz bilgi istedim ama kimse yardımcı olmadı
Arkadaşım burada genelde zat kullanıcıları var. mt125 kullanıcıları çok nadir msj atıyorlar. Forumda başka hiçbir markada olmayan şey 125mt ve zat ta yapılmış ve aynı başlık altında toplanmış. Ben hala bunun nedenini anlayabilmiş değilim. Anlayan varsa beri gelsin...