:cat:benim dükkanın kısa mesafedeki 3-5 paketimi götürsün diğer günlerde ise gezerken kullanıyım diyorum...ben 85 ve eşim 80 kg civarında;yani üsyünde sırıtmayacağımız bi motor lazım!!! trafikte sorun derken ne gibi sorunlar çıkıyor karşımıza? bakımı zor demişsiniz hangi açıdan? yardimlarınız için teşekkürler:cat:
''bguclu'' 'ye..... Kardeş ben uzun yıllar sabah gazetesinde reklam md. yaptım;bi kadarda bakırköy,merter bölge md. yaptım... sizin oraları iyi bilirim motor kullanma zor!!!!!! trafik,insan seli....çok zor!!! ben maltepeliyim ama kartal uğurmumcu mah. oturuyom tam motor kullanılacak yer!!!! kısmetse fuar'a gitmek istiyorum;gelirseniz tanışırız.....
Alışınca trafikte fazla zor sayılmaz. kilosu ve boyutuna göre motoru biraz küçük kalıyor. Bakım zorluğuna gelince; genelde bütün scooter'ların sorunu bu. Her tarafı kapalı olduğundan en ufak tamir, bakım ve parça değişimi için bile iki avuç vida söküp kaportanın ve onun altındakilerin sökülmesi lazım ki 10 dakikalık bir iş için 1,5 saat parça sökme takma işlemi sürer. Benim motor 30 bin km. civarında. Bu güne kadar irili ufaklı bir sürü sorun çıktı ama sonuçta tamir olunca epey gidiyor. Bir de yağ eksiltme sorunu var ki aldığımdan beri bitmedi. Defalarca servise gitti çözülmedi. Benimki mi sorunlu hepsi mi böyle bilmiyorum. her iki üç güne bir yağını kontrol edip gerekiyorsa tamamlamak gerek. Aman ha fazla yağ koymayın keçeyi patlatıyor. (ben o salaklığı bir kere yaptım da)
Bir de kayış derdi var. Zincirli motorlar gibi değil tabii. Mondial'in kendi orjinal kayışı pek kaliteli değil en fazla 5-6 bin km. gider. Ama Japon kayış kullanırsanız 10 bin gider. Kaç km. gittiği değil de değiştirmesi ve kontrolü sorun. Sökmesi takması bela. Belirli bir km.'yi geçince "ne durumda acaba?" diye söküp bakamazsınız. (Bütün kayış aktarmalı scooterlarda bu sorun var)
En sinir bozucu yanı altının çok alçak olması. özellikle iki kişi binerken kasislere dikkat. benimkinin alt sehpa ayağını tek ben bindiğim halde kasislere vura vura kırdım. Sonunda arka tekeri dişli ve daha kalın bir lastikle değiştirerek sorun çözüldü. Şimdi rahatım.
Yağ eksiltme, arada yakma ve servis sorunları olmasa tavsiye edebileceğim bir motor. Gerçi Türkiye'de servisler otomobiller ve diğer marka motorsikletler için (hem de kallavi markalar) sorun. Sonuçta Türkiye şartları değiştiremeyiz. Ama doğru düzgün bir ustanın bakımında olursa 5-6 bin km. arıza çıkartmadan gider. Arızalar da genelde aşınan, ömrünü tamamlayan (diğer Çin mallarında olduğu gibi parçalar çabuk gidiyor) parçalardan olur. İyi şanslar