Zat'la şehirlerarası
ünsal' Alıntı:
pompick arkadaşa ve zat ile uzun yola çıkan arkadaşlara soruyorum pompick:siz istanbul bursa arası gidip gelmişsiniz zat la ,,yol izlenimleriniz nedir?yorucu oldumu?uzun yolda şişme hararet çekişten düşme yaptımı?hiç durmadan kaç km yol gittiniz?ist-bursa 250km durmadan bu yolu gidemez herhalde,ortalama hızınız neydi?motorda herhangi bir modifiye ve değişen parçanız varmı uzun yol için? motorun limitlerini tanımak istiyorum çünkü okul bitince yaza çanakkaleden istanbula gideceğim.
değerli fikir ve tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkürler.ünsal mavi 150 zat çanakkale 1660km(şubat 25/2006)
Ünsal kardeşim,
Ben Bursa ya 2 kere gittim geldim. En uzun mesafe olarak İstanbul Ortaköy'den Eskihisar'a, arabalı vapurla Topçulara, Topçulardan>Yalova>Bursa>Görükle ye yaklaşık olarak 150-180 km yol gittim.2 kişi (75+60 kg) ortalama 80 km hızla gittik. (Bazen 100 ü yapıştırdığımızda oldu ama tedirgin olduğumdan uzun süre kullanmadım bu hızda:queen: ) Yolculuk esnasında böbreklerim hizasında ağrı, ve sağ kolumda uyuşma oldu. Çünkü biz hiç dinlenmeden gittik.(Sadece arabalı vapurda 45dk)Ayrıca üzerimde koruyucu mont yoktu ve hava soğuktu, bayağı bi rüzgar vardı anlayacağın.
Motorun aksamında değişen hiçbirşey yok, 5000 km bakımını yaptırıp öyle yola çıktım.Sadece yağ değişti, lastik havası,fren filan. Uzun yol tecrübesi olarak şöyle diyebilirim ki, motor hiç durmadan 250 de 500 km de gider. Ama sen gidemezsin. Mutlaka biyerlerin uyuşmaya başlıyor. Zaten önünde bomboş 4 şerit yol 80 km ye sabitleyip gidiyorsun belli bi yerden sonra insanın canı sıkılıyor. Bizim haberleşme için kullandığımız telsiz sistemiyle sohbetimiz olduğu halde 80 km kullanan için sıkıyor insanı

ale:
Motorun herhangi bir yamuğu olmadı:bounce: Hararet,şişme vs.... Tabi bende fazla zorlamadan kullandım. 80 e sabitledim, yokuşları tırmanırken girdiğim hızda tırmanıyordum rampada gazlamıyordum. Ani gaz, arabaları sollamak onlarla yarışmak yok :queen: Usul usul gittim geldim yani
İstanbuldan Bursa görükleye gidip gelişim 350-400 km civarında yol yapmama neden oldu. Orda da arkadaşlarla gezdik filan....Servisten aldığım tavsiyeye göre 45 dk da bir 20 dk dinlendirmem gerektiğini söylemişlerdi ama ben hiç durmadım
Can sıkıntısı problemi nedeniyle diğer Bursa çıkartmamı yenikapıdan feribotla>Yalova>Bursa şeklinde yaptım.Yine hiçbir bakım değişklik olmadan.Bu sefer acelemiz vardı yağmura yakalanmayaya uğraşıyorduk performans kullandım

(90-100 km hız). 75 dk da görükleye gittim yalovadan.Ama V6 araba gibi benzin yedi namussuz :farao:
Uzun yol hevesiyle çıktığında karşına gelen sorunları görmezden geliyorsun, aman aman büyük bi problemi de yok ama fikrimi sorarsan bu motorla uzun yol çekilmez. Şimdilerde Endurolara göz diktim ama o kadar bütçem yok :salut:
1-2 haftaya kadar 2 veya 3 motorla gitmeyi planlıyoruz. (100-150cc lik scooterlar).Bakalım sallana sallana gidip gelmek nasıl olacak. 10.000 km de motor kayışını değişterecekmişiz. O önemli bi konu. Servis yanınıza o kayıştan bitane yedek alın yolda koparsa bi usta bulup değiştirirsiniz, yoksa 10.000 bakımında takarız demişti. Sen istersen yanında bulundur ne olur ne olmaz. (35 lira civarındaymış)
Bu tecrübelerimi okuduğunda aklında olumlu-olumsuz fikirler oluşacak zat için. Yerinde olsam okulum bittikten sonra atlar motoruma gazlardım İstanbul'a :queen:
Amma yazmışım yaaa :mrgreen: