Sn. Arif Bey;
başınıza gelen kaza için çok üzüldüm,çok geçmiş olsun... umarım kalıcı bir iz yada sakatlık olmamıştır,sonuçta 70 kmh ciddi bir sürattir...
şimdi burada ''sen haksız,ben haklı...eğrisi bu doğrusuda şu...'' polimiklerine hiç girmek istemiyorum.
ancak; motor bloğunun parçalanması çok ciddi bir durum!!! tabiki hakkınızı arayacaksınız,mesela farklı bir sorun benim müşterimin başına geldi...(ispatı mümkündür) 2007 model ford marka otomobille giderken araçın MOTORU DÜŞMÜŞ !!!! düşüne biliyormusunuz motor düşüyor,bağlantı noktalarından kopuyor... şahsın kendisi makina mühendisi; bu tür konuları iyi bilir... bir motorun düşmesi tamamen mühendislik hatasıdır...
ama bu olay sadece 1 araçta meydana gelmiş... (şuan konuyla ilgili en son ne yaptıklarını bilmiyorum...)
tabiki motosiklet'lerimiz çok kaliteli değil,çokta güvenlide değil,sağlam değil,değil,değil,değil.....
ama siz rahatlıkla; '' o paraya 2. el şu marka motor alabilirsiniz'' diyebiliyorsunuz.
ama biz terihimizi MONDİAL ZAT 150'den yana kullandık... herkesin sebebi farklıdır, birşey demiyeceğim...
vicdanınız çok rahatmış, sevindim... benden görüpte alan 3-4 arkadaşım var,onlarda gayet memnunlar... benimde vicdanım rahat...
son söz olarak...
siz o şekilde mutlusunuz, bizlerde bu şekilde... mutluluğumuzu,zevkimizi,paylaşımlarımızı bölmeyin....
zaten ara sıra foruma girip ortalığı bulandıran çok şahıs var... sizi onlardan ayıran tek özellik var; o da... bir şekilde hakkınızı aramaya çalışmanızdır...
(tabi dediklerinize göre)
YENİ KONU
Sn. Arif bey...
dediğinize 2006 yılı ağustos ayında kaza yaptım...
kaza yapmak çok ciddi bir süreç değilmidir, heleki 70 kmh'la... ben olsam,yada forumdaki her hangi biri kaza yapar yapmaz hemen bunu yazar....ama siz yazmamışsınız. olabilir; yazılacak diye şart yok...
iyi güzelde siz motorunuzun 4.000km bakımına götürdüğünüzde başınıza şu aşağıdaki olaylar gelmedimi? geldi tabi ki... siz yazmışsınız...
hadi okuyalım...
Herkesi Davet Ediyorum - 30-10-2006, 13:36 PM
Evet bu düşüncelerimin nekadar yanlış olduğunu 4000km bakımında motor sökülünce görerek öğrendim.Servis yetkilisi şaşkın ifadelerle bana bakarak (hocam seni allah korumuş,bu amortisör kollarının vidaları,eksoz vidaları,çamurluk vidaları... hepsi düşmüş) deyince şok geçirdim.Motorun hayati önem taşıyan vidaları sebepsiz yere düşüyor.Başımıza gelebilecekleri bir düşünürsek ne büyük risklerle bu aletlerin üzerinde duruyoruz.
bunları yazmışsınız...
hemde 10'uncu ayda...en ufak KAZA haberi bile yok...neden? yaşanan bir kaza,yaşanan bir servis olayından daha önemlidir...değilmi?
vicdanım rahat demiştiniz... tamam... e peki bu ne oluyor?
Aktif (Online)
01-04-2006, 20:12 PM
bende mondial 150 zat var . ağustostan beri kullanıyorum sürüşü oldukça keyifli. maxi scooter olduğu için biraz chooper sürüş izlenimi veriyo.şu ana kadar ciddi bir sorunla karşılaşmadım.4 defa istanbul-balıkesir (bandırma üzerinden) yaptım ve yolda bırakmadı
mavi kısımda yazılanı okudunuz...''ciddi bir sorunla karşılaşmamışsınız''
e hani 4.000 km'de sorun yaşamıştınız, 70kmh'la giderkende kaza yapmıştınız...bunlar ciddi olmuyormu?
daha yazılacak çok şey varda....
ben yazmaktan sıkıldım....
haaa... son bir güzel örnek... sizin yazılarınıza cevaben yazılmış. hatırlarsınız...
ahmetnr
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 06'YAMAHA FAZER (balım)
Kan Grubu: AB Rh+
26-02-2007, 20:28 PM
evet söylediklerinize güvenlik konusunda tamamen katılıyorum kullanılan malzeme kalitesi düşük bende mondial kullanıyorum ama budurumun farkındayım inanın her 500km de bütün vidaları kontrol ediyorum ve bazı vidaları daha sağlam olanlar ile değiştirdim ve fazlada sıkıştırma yapmadan binmeye çalışıyorum birde şunu belirtmek istedim
kendi hesabıma göre
mondia motosiklet =1200ytl
yakıt 4500km de = 315ytl
vergi+sigorta = 80ytl
toplam = 1595ytl / 4500km =0,354 yani şimdiye kadar gittiğim her km bana 35kuruşa gelmiş kaldırıp atsam dahi bana kendisini çıkarttı gibi geliyor selamlar
gene dayanamadım.... buda son olsun artık;
madem sizin UĞUR MONDİAL'le mahkemeniz var, bunu neden bizimle paylaşmadınız? neden karalama yoluna gidiyorsunuz?
mkirdal kardeş bizim bu haykırışımızı malesef herkes duyamıyor.Şuanda benim MONDİAL ile olan sorunum mahkemede.
İnşallah mahkeme lehime sonuçlanır sonuçlanmaz Medya ; Basın Yayın organları aracılığı ile bir kampanya başlatmayı düşünüyorum
Konu arifarabul tarafından (02-11-2006 Saat 13:07 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.
ya arif bey... sizce bu kadar tutarsızlık ÇOOOOOOOOK FAZLA değilmi?
sıkılmadan okuyan tüm arkadaşlara teşekkürler....