benimde ilk vitesli motorum xtreme bak 2 haftadır filan sürüyorum nerdeyse scoterden geçiş yaptım. çevremden çok tepkiler aldım süremezsin yapamazsın yanlış tercih bunu alma birton laf işittim ama baya kaptım işi hiç skntısız sürüyorum artık işin xtreme kısmına geçmeye başladım

tabi 2. el alırken bir kere daha düşün derim ben 2. el aldım 2 hafta nerdeyse 4 kere filan skntı çıktı

ufak skntılar tabiki bilyalar dağıldı bir iki ses geldi motor marşa basınca çalışmamaya başladı filan benim acemilik hatalarımda olabilr ama yinede 2. el ben tavsiye etmiyorum açıkcası. ama motor çok güzel scoterden sonra bana ilah gibi geldi beğenerek sürüyorum birde sorun çıkarmıyacağını blisem artık süper olacak
Öncelikle çok teşekkür ederim.. bu kadar kısa zamanda yanıt alacagımı inanın beklemiyordum..
işyerinde oldugum için ilk mesajı kısa yazmak durumunda kaldım.. şu an Mola dayım

daha rahat yazabilirim..
Öncelikle Motor sevdam hep vardı , heves ettim ehliyet aldım ama iş-güç Çocuklar vs darken bir türlü bu hevesimi gerçekleştiremedim.
Ben 4*4 meraklısıyım aslında offroad degil dağ bayır gezeyim temiz havayı cigerlerime çekeyim beni fazlasıyla memnun eder..
eylül gibi orta halli bir 4*4 alma niyetinde idim o planımı şimdilik önümüzdeki mart yada Nisan gibi erteledim.. yinede belli olmaz tabii.. bu arada daha once Niva jeep im vardı onunla dağ bayır gezerdim..
haftaya gibi bir kaç saat özel ders almayı planlıyorum.. bir kaç kişi ile görüştüm bunda bir sıkıntı yok..
2. el konusuna gelince.. evet bende Motorda 2. el düşünmüyordum.. aslında sıfır Mondial xtreme almayı düşünüyordum yada Küba vs gibi.. ama bir arkadaşım en az 5 senedir Mondial cross kullandıgı için az çok biliyorum yolda kalmadı hiç ( lastik patlaması hariç )
bu motor mevzu şöyle..
işyerinden bir arkadaşımın 60 yaşlarda bir komşusu heves ediyor.. geçen sene sıfır alıyor.. adamda ehliyet vs yok.. daha sonar ehliyet kursuna gidiyor ne yazıkki sağlık sorunları nedeni ile ehliyeti alamıyor.. ve sıfır aldıgı motorunun üzerine branda kapatarak o şekilde 1 seneye yakın sadece arada bir motoru çalıştırıyor.. en son geçenlerde zincirleri yağlamış.. daha motor 11 km de ( evet yanlış degil on bir )
yarın bu işten anlayan arkadaşlarım gidip bakacaklar, Motor başka bir şehirde .. onlar tamam derlerse almaya niyetim var.. ben motoru görmeden pazarlık kısmına geçecegiz..
bakalım.. gelişmeler olursa yazarım.. birde Motorun oldugu yerin bana uzaklıgı en az 70 km.. benim vitesli motor tecrübem hiç yok.. ya oradan bir isi motoru getirecek yada ne bileyim kamyon nakliyet ambarları vasıtası ile bir şekilde getirecegim.. o kadar yolu gözüm yemiyor açıkçası.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:07 ----------
Boyum 1,86 kilom 85 ayaklar yere basar sanıyorum.. ama dağ bayırda ayakları sağlam basamassak yan geliriz

eminim bir kaç kez devrilirim..
yukarıda motorun neden 10 km oldugunu yazdım.. tekrar yazmayayım.. bende 2. el e çok sıcak bakan biri degilim..
yanıtınız için teşekkür ederim.