Motoru 500 de bakima girdi usta debrijin yukarda kavriyor dedi ayarladim falan dedi ama debriyaj kolunda bosluk olusmus normalmi bilmiyorum daha ilk vitesli motorum bakalim ogrenmeye calisiyorum yardimlarinizla
O fotoğraf çekildiğinde motorum 100km de idi ve 2. günüydü![]()
Neyse Mondial'den de kaskı kaptık) bakalım ne gönderecekler
[url]http://i.hizliresim.com/g5zg4R.jpg[/url]
arkadaslar asağıdaki resimde gösterdiğim amortisörün parlak kısmının en altta bitim yeri ile siyah kısmın bağlantı noktasında bosluk var.ön frene basıp motoru ileri geri sallayınca bosluk hissediliyor.bosluk tahminen 1.5-2mm .tüm max sahiplerinde böylemi yoksa benimkindemi bir sıkıntı var?
[url]http://i.hizliresim.com/l7Y1LB.jpg[/url]
hangi yağları kullandınız ve memnun kaldığınız yağları yazarmısınız,ilk ben yazayım totalde satılan elfin 10-40 ,shellin 15-50 ,castrolün 10-40 power enduro resimli olan sarı renk yağını kullanmıştım ve hepsi de motosiklet yağı idi ve şahsi fikrim olarak
1.castrol
2.elf
3.shell idi
şahsi sıralamam bu şekilde hepsi de 40-50 derece yaz sıcağında denendi.en az performans kaybı castrolde yaşadım.
arkadaşlar yağ demişken motor yağını gösteren camınız kirlendi ise ve motorun içini komple temizlemek ve camı tertermiz görmek istiyorsanız,motoru ısıttıktan sonra yağı boşaltın motor sıcakken yağ daha akışkan olur ve tahliyesi kolay olur ,şimdi normal yağ koyar gibi 1lt mazot koyun kontak kapalı motor dik konumda iken 10 kere falan yavaş yavaş marş koluyla marş verin tabi çalıştırmaya gerek yok ,mazot tüm kısımlara nüfuz etsin,ben risk alıp çok az elden marş düğmesiyle bunu yapıyorum işin aslı riskte yok ama yine de sizi ürkütmemek için ayak marşı yazdım,mazotun nüfuz ettiğini kestirdiğinizde boşaltın ,ve 1 lt uyduruk bir yağ koyun araba yağı ya da petrolden 10-40 bir yağ alıp koyabilirsiniz,bu yağı koyup motoru dik konumda tutup çalıştırın rölantide 2-3 dakika çalışsın ,motor biraz ısınınca bu yağı da boşaltıp artık kendi istediğiniz motosiklet yağını koyabilirsiniz,bu uygulamanın hiçbir zararı yoktur,içerde mazot varken çalıştırıp gezmedikten sonra sorun olmazben castrol koymadan önce uygulamıştım ve dağ bayır gezdikten sonra hala yağımın tertemiz olduğunu gördüm .temizlikten önce yağ çabuk kararıyordu.kaliteli yağlar uzun ömürlü ve pahalı olduğu için daha uzun süre temiz kalması amacıyla uygulayabilirsiniz. bilginiz olsun saygılar.mazot yerine benzin falan koymayın ama sakın. güümmmlersiniz
![]()
arkadaşlar bugün furş takımı değişimi için ön tarafı komple söktüm ayırdım.sans eseri amortisörlere bir bakayım dedim sağ tarafı bastırınca normal esniyor fakat sol taraf esnemiyor.sol amortisörün gidona bağlı olan üst vidası asağı gelecek sekilde ters esnetmeye çalıştım biraz esnedi sonra normal konumuna cevirip esnetince 5-6 kez normal esniyor ve birden sertlesiyor.ters iken güzelce esniyor ve düz cevirince 5-6 kez yine güzel esniyor ama birden sertlesip tas gibi oluyor.ustama götürdüm söktü temizledi inceledi birsey bulamadı.yağı yeniden koydu topladı ama hala sorun aynen devam ediyor.sizin basınıza böyle birsey geldimi?resmen motosikletten soğudum arkadas nedir benim bu xtreme maxdan çektiğim
benim motoru ilk aldığım zaman arka fren kendi kendine sıkmaya hatta biraz daha gidince kilitlemeye başladı. İleri geri gidip frenin sıkmasını sağlayan mekanizma paslanmış onun civatalarını söküp güzelce pasını söküp yağlayıp taktı sorun düzelmişti.alamıyorum havasını ustam, önce pompalıyorum sonra hava vidasını açıyorum ve tekrar pompalıyorum ve basılı tutuyorum ve sıkıyorum vidayı ama sürekli hava geliyor pedal sıkıştırmıyor, bunun özel bir tekniği varmı
alamıyorum havasını ustam, önce pompalıyorum sonra hava vidasını açıyorum ve tekrar pompalıyorum ve basılı tutuyorum ve sıkıyorum vidayı ama sürekli hava geliyor pedal sıkıştırmıyor, bunun özel bir tekniği varmı