Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

o yeşillerin görünmeyen ikisine ulaşmak için morları sökmek gerekiyo onlarda kolay gibi duruyodu montaj acısından, fakat sorun şu; lokmayla sökemedim bi yandan motoru tutup biryandada çevirmeyle hem 12 lokmayı hemde civataları kısmen yalama ettim 1 tanesini anca sökebildim.yıldız 12-13 aldım oda tek kişi zor,dişleri yemesin diye fazla yüklenmedim bu arada wd40 da kullandım bayağ olmadı çok sağlam.en son eğelicem 11 yapcam artık yıldızla devam edicem açılana kadar.bu arada aşadakileri en baştan sökmüştüm sonra çıkarmaya zorladım zorladım kımıldama yok, koca motoru iki vida tutacak değildir dedim açamayınca sonra senin attıgın resimdede gördüğüm 4 demir olayı çözmemde kilit rol oynadı :)

o vidaları sökerken, acma yönüne anahtara birden vurarak sok uygulamayı dene.

hem motorda cevresinde dönmeden acılır. ben öle yaparım

şuan itibari ile eğe almaya gidiyorum 12-13 le olan munasebetimiz yerini 10-11 e bırakacak bakalım inş açılır.

istersen spralle vidaların üstünden kesip sök.

alt tarafını da tornacıda cıkarttırırsın. eğe ile cok daha zor olacaktır

kolay gelsin

UM'un sayfasından 2015 dsr'nin (bizim motorun aynısı) göstergesi. Hızlı bir biçimde buna sahip olmaya çalışmak lazım.

Bu da 2015 kafası

Ve yanlış görmüyorsam gösterge tablası büyük. Ya bizim kafaları ileri alacağız ya da kafa ile göstergeyi beraber satın alacağız.

Son düzenleme:
gösterge, kafa, hatta
ön masa alt üst baglantı parcalarıda gerekebilir

baska modele ait bunlar ama dediğim parcalar aklınızda canlansın diye:

aqy0E5.jpg

NV9WE5.jpg

2015'in siyahı muhteşem olmuş. Malum siyah hastasıyım. Umarım saçma sapan renklendirip malı rezil etmeler.

abi bunların TR ye gelecegi kesin değil ki, hatta gelmez bile.

ben um-global adresini crossları arastırırken nette buldum,

mondialin oradan getirttiği de belli değil

ama kabul etmem lazım 2015 cok daha yakısıklı

Bizimki de bi umut be abicim. Belki sadece 150'liğini getirirler diye umud ediyorum. Zaten kısa zamanda getirirlerse çok üzülürüm. Eskiyi satsam bile yenisini almakta zorlanırım, hatta alamam yutkunup yutkunup sinir olurum. :(

Ben de bayiye başka motor bakmak için gitmiştim. Hatta ikinci el filan bakınıyordum. Birden bunu görüp fiyatını duyunca hadi dedim yemeyip içmeyip öderim. Öyle aldım motoru zaten.

kenarları küçültmek mümkün olmadı sipiral için hareket alanı kısıtlıydı.
son durum 1 ölü 2 yaralı,artı iki kırık matkap ucu ve ellerimin eğeyle saaatler harcamakdan tahriş olması.
sonuç olarak uygun zamanda çalıştıgım yere götürmeyi düşünüyom dediğin gibi centiko orda spiralle üstlerini alır tornayla çıkartırız veya tersten girecek şekilde klavuzda açılabilir.şimdilik benim tamirat sona erdi moralim bozuk yarına elimden gelen hiç bişey yok.herkese kazasız sürüşler

Son düzenleme:
gecmiş olsun,

dostum onlar celik civatadır kolay lokma değiller yani.

ben kaba kuvvet uygularken acılmayan olursa anahtara vurarak , şok uygulayıp acıyordum

bir tane o vidadan kırdım ,acılmadı ucu içerde kalmıstı. tornacıda ters klavuzla cıkarttık.

iki tanede saplama vidası kırdım, bırı takerken öteki sıkarken sizlere ömür olmustu.

ÖHM!! Buradaki mevzudan anladığım kadarı ile motoruna hiiiiçççç bulaşmıyorum. Zaten kısa vadede motoru büyütmeyi düşünmüyordum, taksitler bittikten sonra sanayide ustalar öpsün beni :) Geçmiş olsun @lonasny kardeşim Allah kolaylık versin. Bozma moralini hepsi düzelir.

ÖHM!! Buradaki mevzudan anladığım kadarı ile motoruna hiiiiçççç bulaşmıyorum. Zaten kısa vadede motoru büyütmeyi düşünmüyordum, taksitler bittikten sonra sanayide ustalar öpsün beni :) Geçmiş olsun @lonasny kardeşim Allah kolaylık versin. Bozma moralini hepsi düzelir.

abi bazı seylerde kullandıgın ekipmanın kalitesi cok öenmli oluyor.

mesela o lokma sırdıgı için bence vida da sıyırmıs olabilir.

genelde lazım olan parcalar (KALİTELİ)

*8-10 numara yıldız anahtar karnburatör sökmek yada subab ayarı için

motor bulogu içinde

*8-10-12-13-17 lokma manyoto cektirmesi ve yag pompa anahtarı

baska varsa da suan aklımda değil

ben sırf bu işler için lokma takımı almıstım

praktikerden Black&Decker marka, gayette memnunum bu urunden

8n9Lb7.jpg

vida yerlerine dikkat edip yalama etmedikten sonra pek sorun olmuyor.

ben bir kac vida kırıp, bir kac da yuva yalama ettikten sonra işi ögrendim

tornacıylada ahbab olmamak için klavuz ve celik helikol de aldım

(vida yuvaları içinde orta sert vida sabitleme aldım, yuvadaki dişleri inanılmaz güçlendiriyor. gevsemeyide engelliyor)

yalama yapmıyorum ama olursa da kendim yuvaya diş acıyorum

kullandıgım vida sabitleyici ürün de bu

http://www.hirdavat.com/Vida-Gevsetmez-Alcon-7222-Dusuk-Kuvvet-Civata-Sabitleyici-50-ml.html

locktite e göre cok cok ucuz ve işe de yarıyor

BXRbvQ.jpg

Son düzenleme:
abi bazı seylerde kullandıgın ekipmanın kalitesi cok öenmli oluyor.

mesela o lokma sırdıgı için bence vida da sıyırmıs olabilir.

genelde lazım olan parcalar (KALİTELİ)

*8-10 numara yıldız anahtar karnburatör sökmek yada subab ayarı için

motor bulogu içinde

*8-10-12-13-17 lokma manyoto cektirmesi ve yag pompa anahtarı

baska varsa da suan aklımda değil

ben sırf bu işler için lokma takımı almıstım

praktikerden Black&Decker marka, gayette memnunum bu urunden

http://i.hizliresim.com/8n9Lb7.jpg

vida yerlerine dikkat edip yalama etmedikten sonra pek sorun olmuyor.

ben bir kac vida kırıp, bir kac da yuva yalama ettikten sonra işi ögrendim

tornacıylada ahbab olmamak için klavuz ve celik helikol de aldım

(vida yuvaları içinde orta sert vida sabitleme aldım, yuvadaki dişleri inanılmaz güçlendiriyor. gevsemeyide engelliyor)

yalama yapmıyorum ama olursa da kendim yuvaya diş acıyorum

kullandıgım vida sabitleyici ürün de bu

http://www.hirdavat.com/Vida-Gevsetmez-Alcon-7222-Dusuk-Kuvvet-Civata-Sabitleyici-50-ml.html

locktite e göre cok cok ucuz ve işe de yarıyor

http://i.hizliresim.com/BXRbvQ.jpg

Abicim söylemesi ayıp özellikle basit motorlara pek yabancı sayılmam ve hemen hemen takımlarım tamamdır, eksiklerim varsa tamamlamaktan korkmam ama 1-zaten bu işleri yapabilecek yerim yok 2-bir de ürktüm biraz. Bişey olsa uğraşacak enerjim yok. Böyle uğraşacak yaşı geçtim ben. Bişey ters gittimi yoğun sinir basıyor bu sefer her şey ters gitmeye başlıyor. en iyisi ağlayıp zırlayıp biraz paraya kıyarak tamirhanede usta denetiminde yaparım ne yapacaksam daha iyi.

O değil de sabah kahvaltısı görünümünde çaylı sofrada o Tuborg nedir olm :queen: Affiyet şeker olsun kardeşime, boğma rakılar nasip olsun İŞŞAALLHHHH :flower:

seker meyve zaten masada idi, cay da ara sıcak :)

benzin olmadan benim mmotorda pek randımanlı calısmıyorda :queen:

böyle bi şey getirceklerse getirmesinler yav, kim max i satıp üstüne para koyucak şindi :silent:

X-treme MAX
yazı karakteri hakkında bir fikri olan var mı acaba.

derken buldum. Arial bold'un italiği yakınmış. Benzin deposunun sağı ve solundan söktüğüm Mondial stickerlerinin yerine Adımı soyadımı ve kan grubumu yazdıracağım da :)
Bakalım nasıl olacak

Ahmet Attila G
Arh+
gibi.

şöyle daha mı güzel olur acaba;

A-attila GUV

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:21 ----------

X-treme MAX
A-ttila RH+A
böyle oldu gibi sanki

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:33 ----------

X-treme MAX
A-attila RH+A
yok böyle daha iyi ve son kararım :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar