Orjinal Mondial akünün asit tahliye hortumu yokmuş. 1000 km sonra bugün farkettim. Tabi hemen bir asit tahliye hortumu ayarladım. Arka çamurluktan bakınca görülen akünün arkasında ki memeyi ara sıra söküp boşaltmak lazım. Bilginize. Yeni gelen arkadaşlar hoş gelmiş. Çok eskiymişim gibi oldu ama ben de iki gün önce geldim

Allah herkese keyfine göre kazasız belasız binmek nasip etsin. Saygılar

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------
Kendime ve alacak olan ve almayı düşünen arkadaşlara not;
Öncelikle 1.70 civarı ve üstüyseniz bu motor hem cadde de hem de dağda bayırda kullanmak için çok iyi bir motor. Yazacaklarım asla moral bozmak için değil, aksine ufak tefek eksikliklerin gözden kaçmaması içindir.
1- Alır almaz hemen aynalarını değiştirin. Ben çoğunlukla cadde de kullanıyorum, özellikle cadde de orjinal aynaları ölüm tuzağı.
2- Motoru alır almaz egzozun üzerindeki armayı vidalayın. Düşüyor. Arma ve orjinalite hastasıyımdır.
3- Orjinal Mondial akünün asit tahliye hortumu yok. Hemen takın veya servise götürüp taktırın. Arka çamurluğun altından görünene memeyi ara sıra kontrol edip çıkarıp boşaltın.
4- Alır almaz önce zinciri kontrol edin. Montajda gözden kaçmış olabilir.
5- 250 km sonra mutlaka servise uğrayın ve tüm vidalarını sıktırın. Özellikle çin motorlarında montajda vidalar tam olarak sıkılmamış olabiliyor.
6- Alır almaz debriyaj ayar somunun arkasına bir somun daha mutlaka takın. Vibrasyondan gevşiyor, gevşemesin.
7- Benzin depo kapakları imalat hatalı. Benzin kaçırıyor. Başka bir motor depo kapağı satın alıp çözdüm sorunu.
8- Park ederken ayağı iyice açıp motordan usulca inin. Yoksa düşebilir.

9- Ben cam taktırdım. Çok memnunum. Özellikle cadde de çok rahat.
10- Tazzikli su tutmayın. Ben metalik boya olmayan yerleri sünger ve bulaşık deterjanı ile yıkayıp bezle siliyorum. Metalik boya olan yerleri ise bulaşık deterjanlı su ve bez ile. Her daim pırıl pırıl oluyor.
Herkese tekrar saygılar sevgiler. Kazasız belasız inşallah.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:33 ----------
seliuz; Çok güzel olmuş, kazasız belasız inşallah. Bu kadar uğraşmışsın keşke o aynaları da değiştirseydin. Saygılar.