Arkadaşlar merhaba,
Soracağım sorulara cevap verirseniz çok mutlu olacağım. 22 yaşındayım boyum 1.87, kilom 82 civarı. Bu vakte kadar hiç motor kullanmadım, scooterda dahil. Hiç tecrübem olmadığı gibi, motor konusunda çok da fazla bilgim yok.
1-) Hep Honda Cbr 125r almayı düşünüyordum, ama boyumdan ötürü herkes çok küçük kalacağından bahsediyordu, acaba bu motorda böyle bir problem yaşar mıyım?
2-) Sizce başlangıç için uygun mudur bu motor?
3-) Birçok insan cross motorları asfalt zeminde önermiyor. Ben de bu motoru alırsam sadece asfalt zeminde kullanacağım, yani amacına uygun kullanılmayacak. Sadece haftanın 5 günü okula gidip gelmek için kullanacağım, kullanacağım istikamette Ataşehir - Şile yolu arası. (Git-gel 40 KM) Çok nadir başka yerlere gitmek için kullanırım. Hızdan her zaman nefret eden birisi olmuşumdur, yani ben bu motoru alırsam büyük konuşmayayım ama 100'ün üstüne çıkmam, en fazla 85-90 arasında gidip gelirim. Bu şartlar altında önerir misiniz bu motoru?
4-) Biraz önce de yazdığım gibi CBR 125 almayı düşünüyordum, onda yakıt sarfiyatı yok denecek kadar azdı, bu motorda durum nasıl? Çok masraf yapar mıyım, haftada yaklaşık 200 KM, ayda da 800 KM'ye yakın kullanacağım. Bana sizce aylık masrafı ne kadar olur?
Fiyatı CBR'a göre oldukça ucuz olduğundan aklım bu motora fazlasıyla kaymış durumda, yaza doğru ehliyeti almamla beraber, bu motoru da almayı ciddi ciddi düşünüyorum. Sizden de sorduğum sorular konusunda beni aydınlatmanızı, varsa eklemek istediğiniz başka bir şey eklemenizi rica ediyorum.
Hepinize kazasız, belasız sürüşler dilerim.
İyi akşamlar.