Merhaba tüm extreme'ciler,
Bu başlığın sessiz takipçilerinden biriyim,
Tolga Can, Cenkito ve Drumstar sayesinde binmiş kadar oldum ve aslında uzunca bir süredir karar verdiğim motor olan mondial extreme max'ı Mart sonuna doğru satın alıyorum. Bir başlangıç motorsikleti olarak, cross ve enduro olarak kullanabileceğim bir motor olduğuna karar verdim. Toplam motor tecrübem sanırım 10.000-12.000 km arası ve bunun yapıldığı motor Honda CB300R ve Honda Pcx, çin malında karar kılmam ise tabiki bütçe ve bütçedeki en uygun performansın mondial extreme'den geçmesi, sizlere birkaç sorum olucak. Bunlar,
-Daha önceki sayfalarda cc yükseltmeyle ilgili parça parça bilgiler vardı ancak tam olarak neyin ne olduğunu kimse tam olarak söyleyemiyor. 219 cc'ye çıkan motorun yakıt sarfiyatındaki değişim , maksimum hız oranı nedir? nasıldır? bunu en iyi bilecek olan kişi sanırım Cenkito, bir el atsan abi be!
-Diğer soru , uzun yolda yapmak istediğimden dolayı bir motor çantası şart, aliminyum bir tabla çıkartabilirim cnc'den daha ucuz yollu ve Tolga abinin yaptığından daha hafif olabilir sanırım. Bu konuda öneriler?
-Sonuncusu ise motorun genel rahatlığı hakkında, daha önce hiç kullanmadım, ikamet ettiğim yerde'de karşıma " abi bi tur versene ,test edeyim şunu" diyebileceğim birisi çıkmadı, uzun yol yapan var mı? (mondial'in avrupa viralini yapan amca dışında), tavsiyesi ne olur, ne diyebilir, neleri önerebilir?
şimdiden herkese eyvallah diyip, işimin başına dönüyorum.