Arkadaslar araniza yeni katildim. birkac sorum olacak.
-Rodaj doneminde yapmam gereken ler nelerdir.
--->forumda mevut
-Bu motorun jiklesi nerede.
--->karburatörün üstünde, forumda o da mevcut
-debriyaja basmadan motor calismiyormu.
--->motor viteste iken debriyaja basmadan calısmaz, vites bosta iken calısır
-ve daha 3.gun bugun ilk lastik patlatmami yasadim arazide olmamam sansti. arazide lastik patlama durumlari icin bi ekipman veya set varmidir.
--->benim lastik çözümüm forumda mevcut, yada carbon un dediği gibi köpük almalısın
simdiden tesekkurler
Öncelikle merhabalar;
Ocak sonunda 0 km bir extreme ile aranıza katılmayı düşünüyorum forumun büyük bir kısmını okudum herkes memnun,sıkıntı cıkanlarda hemen halledebilmişler Bende motoru tamamen asfaltta üni'ye gelip giderken birde senede 5-6 kez uzun yolda kullanmayı planlıyorum eger bir sorunla karşılaşırsam "Atilla abi" başta olmak üzere yardımlarınızı bekliyorum,saygılarımla.
Raat ol. Attila yardımcı olayı çok sever. Ne yazıyor altta? "Önce adamlık sonra HAYAT" Saygılar![]()
Arkadaşlar zinciri değişcem orjinal zincirmi alıyım.yoksa piyasadan alan varmı ölçüsü nedir bilemedim için bulaşmadım.zincir sipariş etcem fabrikada 1 ayda yollıcak dıe onlardanda ısteyesım yok.daha kaliteli bi zincir varsa piyasada ölçüsnü bilen söleyebilirmi.
Wd40 büyük ihtimal bende aynı şeyi yaptım hatta abarttım biraz marşa bastım gittim motorize sis makinası olduMerhaba herkese,
Yaklaşık 20 gündür motosiklete dokunmuyordum. Uzun süre pasif kalması sakıncalı olabilir diye okumuştum bir ara. Motosikleti 20 gün önce de WD-40 ile temizlemiştim. Egsoza da sıkıp temizlemiştrim. Bugün yürüteyim biraz dedim. Hava da 15 derece. Motoru çalıştırmadan önce de 15-20 metre kadar elde yürüttüm. Sonra jikleyi en tepeye alıp marşa bastım. Motor çalıştı ve biraz gaz vererek ısınmasını sağlamaya çalıştım. Aşağı doğru bir baktım egsozden buhar çıkıyor. Daha önce hiç buhar çıktığını görmemiştim. Panikledim. Bunun sebebi WD-40 olabilir mi? Ya da sizin tahmininiz nedir? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Motoru ilk çalıştırdığımda gaz vermezsem sürekli istop ediyor. Rölanti vidasını neredeyse sonuna kadar çevirdim yine de ilk çalıştırmada istop ediyor. O yüzden gaz veriyorum ısınana kadar. Şimdi içime kurt düşürdünüz.ale: