Drumstar@ CBR125 eski kasa kesinlikle alma, yeni kasa 2012 olsun. Gerçi sende ayıptır söylemesi yarma gibisin be kardeşim, motor bisiklet gibi kalmış.
Kendimi hobit gibi hissettim. SEndeki boy pos bende olsa, direk enduroya yönlerim.
Centiko@ Bizim max rks ye göre bir çok özelliği ile önde ama ben işe git gel yapan biriyim. Birde bizimkilerin gözü döndü. Crossu hardcore yapıyorlar, bir nevi ölümüne
Ben motoru bir kere bunların düşürdüğü gibi düşürsem, feryat ederim. Açaydım kollarımı gitme diyeyimdim. derdim, Rks tipi motorlar benim gibi götü yere yakınlar için mükemmel.
Gerçi Benimkisi yalan dolan hayalden ibaret, bir yanım değiştir derken, diğer yanım sana rahat batıyor tüm işini görüyor. başına iş alma, bildiğin yolda şaşma diyor.
Ben ise kız atabileceğim motorlarla ilgileniyorum. Keşke param olsa da kenarda ikinci motor olarak kalsa.ale:
Ya akıl vermek gibi olmasın ama krosslar pek şehiriçine uygun motor değiller bence . Yüksek hacimli bi naked ya da commuter daha uygun bence. Kros daha çok köyde veya ikinci motor olarak düşünülmeli. Str çok güzel motor. Yakından inceledim ama sürmek kısmet olmadıHayırlısı neyse o olsun derim
![]()
senin icin en uygun motor kendini en güvenli ve en rahat hissetigin motordur @rain planet.. bana o hangi motor oldugunu soracak olursan, otomobillerden en az bir kafa daha yüksek bir görüs acisini saglayacak motordur.. cross olur, olur enduro olur, supermoto olur..
gercek cross sehir ici icin uygun degildir tabii ki, far yok, sinyal yok, susturucu yokyine de uygun mudur degil midir bunun kararini herkes kendisi icin verir - kaldi ki ne bizim max, ne kuba str, ne de rk200 bir cross motoru, aksesuar itibari ile enduro motorlaridir bunlar.
bende öyle biliyordum da. ağız alışkanlığı olmuş millete. ben de hep cros derim nedense.hep tekrarlarim; her zaman hizinizi, mesafenizi, manevralarinizi baskalarin öküzlügünü telafi edebilecek sekilde belirlemeli motosiklet kullanicisi.. ve beyni olan onu korur - kaskta kesinlikle belirli standartlara uyan marka almak gerekir - tolga kizacak fakat modifiye isine kaskta kesinlikle gitmem, söylemeye gerek yok fakat allah korusun kaskin koruyucu özelligini etkileyecek bir müdahale hayatimiza mal olabilir..
taktir allahin fakat tebir almadan da olmaz, kask ve diger koruma ekipmanlari icin 1000 lirayi gözden cikardim - sirf kask icin 500 küsür lira yatirim yaptim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:43 ----------
bizim max zaten enduro dur - cross motoru yani motocross yaris, stunt gibi alanlarda kullanilan, trafige cikma izini olmayan, düsük hacim fakat yüksek torka sahip olan ve genellikle 2 zamanli motorlardir.. bir motorda disli arazi lastigi gördügümde "cross motoruna" bak demisligim coktur.. fakat alakasi yok![]()
Bilgilendirme : Pegasus da ufak bir hesap hatası olmuşortalama 100 km mesafe ve 100 km hız ile ortalama 5.5 lt yakıt tüketimi çıkıyor. verilen verilere göre şehiriçi kaptırıp gitmelerde ise 7 ile 8 lt arası benzin tüketimi var. Bizim arkadaş uzun yola vurdu. 33 krş , km de yakmış. 80-100 km hız ile efendice kullanırsan 4-5 lt benzin tüketimi garantidir.
rainplanet@ Senin yerinde olsam almadan önce max'e sahip birini bulup motorunu denemek isterdim. Ben şahsen Cub dan aldığım zevki daha hiç bir motordan alamadım.
Racer aldım. dönüşlerde hantal geldi. GTR aldım. Gidonları çok aşağıda ve yorucu geldi. Max aldım. Mükemmel geldi ama boy ve güç sorunu çıktı.
Bundan anladığım kadarı ile beni ya rks200 tarzı naked yada enduro olarak pegasus 650, bmw650 gs paklar :bounce: inşallah da paklayacak gücü bulurum
Valla naked içimden geçmiyor değil hani, Ancak ben doğayı çok seven biriyim. Çok fazla yolu bozuk yerlere girip çıkıyoruz.
Zamanında racer200 ve GT250R vardı. Bunları hiç bir zaman araziye sokamadım. Soksamda aşırı zorlandım ve çok yoruldum. Max ile her yere kafa dikleme giriyorum.
Ama şehir içi bir motor değil. kesinlikle buna katılmam. çünkü her gün işe git gel yapan biriyim. Vites aralıkları kısa ve istediğim performansı vermiyor.
Kız olayında ise binen iki kızda dayıyor sırtını çantaya yanlardan tutunuyor. Naked yada GTR da öyle mi, Aşkım der gibi sarıp sarmalıyor.. Mecbur tutuncak yer yok
Tunctepe@ katılıyorum. Cross motorda gereksiz her şey sökülür. gereksiz vida bile ağırlıktır. Bizim arkadaşlar sinyal lambalarını bile söktüler. Kuyruk, pad söken bile var.
Max hala gözümde candır can, hem ucuz, hem ekonomik, hemde her yere sokup çıkarabildiğim bir motordur. Hep başka motorları anlatıyorum ama en az 2 sene daha bineceğim motorumdur.
Allah kaza bela vermezse.