Arkadaşlar merhaba, 3-4 aydan beri formu takip ediyorum ve ilgili ilgisiz bir çok yazıyı okudum zaman içinde ve bir mondial sentor almaya karar verdim, 06/10/2015 tarihinde satın aldım, çok mutluyum

almayı düşünen arkadaşlara bilgi paylaşmak amacıyla kendimi borçlu hissettiğim için kendi hislerimi paylaşmak istedim.
Daha önce vitesli motor sürmemiş biri olarak, vitessiz motoruda sadece 3-4 sefer sürmüş biri olarak hiç bilmeden oturdum youtube videolarını seyrettim ve beğendiğim motoru kocaeliden aldım geldim. çok büyük riskti ama temkinliydim kesinlikle. istanbula dönmem 6 saat sürdü

hem yavaş sürdüm hem yağmura yakalandım. kocaeli-istanbul arası galiba 180km ama benim 6 saatimi aldı

Motosiklet için fiyat-fayda grafiği çizelim dersek bu para için çok makul bir motor. Elbetteki renkler ve zevkler tartışılmaz, aynı paraya alınabilecek bin türlü motor var yada yaşını değiştirip başka markalar alınabilirdi ama ben bunu beğendim yani

demekki içimde chopper ruhu varmış, o uyandı

henüz mont, eldiven, yeni kask gibi ihtiyaçlarımı alamadım ama yavaş yavaş olacak inşallah.
2014 model, 2500km, deri görünümlü heybe çantası, güzel bir rüzgar siperliği ve biri yarım biri tam olmak üzere 2 adet kask yanında hediye olarak 3400TL verdim. Bugünlerde daha ucuz fiyata bile ilanlar görüyorum istanbul dışı şehirlerden ama ek aksesuar falan vermiyor yada gitmesi bizim için problem olabilr diye gözüme gelmiyor?!?
Motor rahatlıkla 100km hız yapıyor, sonrası hem tehlikeli hem kasıyor ama 120den öteyede geçemiyor yani. Buarada ben 110kiloyum

daha normal arkadaşlar hız konusunda farklı sonuçlar yaşıycaktır diye düşünüyorum.
Güneşli'de yaşıyorum, bağcılarda mondial yetkili satıcısı var ve zeytinburnunda mondial servisi var. bu noktalara yakın olmakta bi avantaj gibi geldi. motor alırken kararımı etkilemiş olabilir. hatta sıradaki motorumun 250lik regal raptor olması ihtimali bile var çünkü güneşlide bi servisi var

Arkadaşlar motor 150cc sınıfında, bu fiyat çemberi içinde akranlarına göre çok göze hitab eden bi motor bence. öyle çok çok olmasada yolda dikkat çekebiliyor. biraz bakışların üzerinize dönmesi hoş oluyo sanki

ben öyle çok basmıycam, tıngır tıngır gezicem aga diyenler için çok yeterli bi motor. yarım saatten fazla gezince vücutta yada ayaklarda bişey olmuyor ama ellerde bi uyuşma oluyo maalesef. yakıt konusunu hesaplamadım, sürekli 20TL benzin almaktan ama epey az yaktığı kesin

ilk aldığım hafta servise götürdüm, etraflıca bi baktılar, vidalarını sıktılar, orasını burasını yokladılar ve noolur noolmaz diye yağını değiştirdiler ve sadece 25TL yetti

arabayı servise götürüp 400lira bayıldıktan sonra bu sahne süper geldi walla

benim gibi ilk kez motor süren, ilk motorunu alan biri için hem ekonomik hem parçaya-servise ulaşılması kolay olması güzel bişey bence.
Walla çok konuştum ama elle tutulur bişey anlatmadım gibime geliyo, laf salatası yaptıysam affola, umarım fayda sağlayabilmişimdir.
Ben motor almadan önce bisürü yazı okuyup en ufak birşeyden bile ummadık fayda sağladığım için aklıma gelen herşeyi yazmaya çalıştım.
Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur demişler ya, çin malı diyip burun kıvırmayın, ne beklediğinize göre değişir durum. ne boş yere para harcayın, ne boş yere japon markası diye bisürü para verin. önemli olan ne aradığınızı bilmek!!
Yakında almayı planlayan arkadaş varsa beraber tura çıkalım, gelsin yakından görsün isterse, kapım açıktır.
saygılar, sevgiler.