mondial 150 re triger kayışını kırdıysa.....

Merhaba arkadaşlar son çare belki bir bilenine rastlarım diye size yazıyorum.::(( mondial 150 re model bir scooter kullanıcısıyım yaklaşık 4 sene önce aldım 20.000 küsürda triger kayışı kırıldı yolda kaldım tamirci bir arkadaştan yardımcı olmasını rica ettim oldu da ancak triger kayışını koparmadan düz yolda 110 gören hız ıbrem artık 60 ... 70 km / h geçmez oldu servise götürdüm yanlış kayış takılmış dediler yeni kayış takıldı sadece şu an 80 km/ h hız görebiliyorum kırsal alanda ve 20 km üstünde hergün yol yapmaktayım bu arıza nasıl giderilir bakabilecegim bir başlık bulamadım lütfen yardımcı olun saygılar :thumright:thumright:thumright

Trigger kayışı yok senin motorda, hızını etkileyecek kayış varyatör kayışıdır yanlış takılması, ön varyatör bagalarını yerine doğru oturmadan takarsan olur, varyatör çalışmaz. 80km hız normal ama biraz daha artsın istersen bujini hava filtreni değiştir, buji tırnak aralığını ayarla, subab ve karbüratör hava ayarı yaptır. Daha da hızın artmamışsa, elektrik sistemine ait bütün parçaları değiştir. Motorun ateşlemesi güçlenir daha fazla devir çevirir, düşük devirlerdeki torku da artar.

Trigger kayışı yok senin motorda, hızını etkileyecek kayış varyatör kayışıdır yanlış takılması, ön varyatör bagalarını yerine doğru oturmadan takarsan olur, varyatör çalışmaz. 80km hız normal ama biraz daha artsın istersen bujini hava filtreni değiştir, buji tırnak aralığını ayarla, subab ve karbüratör hava ayarı yaptır. Daha da hızın artmamışsa, elektrik sistemine ait bütün parçaları değiştir. Motorun ateşlemesi güçlenir daha fazla devir çevirir, düşük devirlerdeki torku da artar.
teşekkürler Mengu16 önerini uygularım sagol

parçalanan kayışın üzerindeki kod neydi acaba? yine yanlış kayış takılmış olabilir belki.
kayışdaki 1 karınca genişliğindeki mesafe bile kalkışlarda ve son hızda farklılıklar yaratabiliyor.

parçalanan kayışın üzerindeki kod neydi acaba? yine yanlış kayış takılmış olabilir belki.
kayışdaki 1 karınca genişliğindeki mesafe bile kalkışlarda ve son hızda farklılıklar yaratabiliyor.
arkadaşım bu bilgiye ihtiyacım vardı sagol ben öncelikle orjinal kayış bilgilerime ulaşayım ve uygun kayış takıp hız durumuma bir kez daha bakayım yardımın için tekrar sagol

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar