Mondial 150 RE modeli için yardım ve bilgi ??

Herkese merhaba;

arkadaşlar motor almayı planlamaktayım.. bu sebeple başlıkta görüdüğünüz modeli düşünüyorum fikir yorumlarınız benim için önemli.. BU model kullananlar engin bilgisi olanlar bu makinanın uzun yol yapıp yapamayacağı hakkında bilgiler verirse sevinirim .. Amacım sudur; Ben çanakkalelıyım istanbulda yasıyorum hersene tatile orman kampına otobüs cekmekten bıktım ve artık özgürlüğün tadını rüzgarla bu tarz makinalarla düşünüyorum.. yorumlarınızı hasretle bekliyorum ...:cherry:

teknik özellıkleri aşağıdaki gibidir..

MONDIALMondial 150 RE Teknik Özellikleri
Motor Tek Silindir, 4 Zamanli
Silindir Hacmi 149 cm³
Silindir Çapı ve Strok 57,4 x 57,8
Sıkıştırma Oranı 9.2:1
Maksimum Tork 8,5 NM / 7000
Soğutma Fan Sogutma
Çalıştırma Elden Ve Ayaktan Marsli
Ön fren Disk
Arka fren Disk
Yağlama tipi Yag Pompasi
Ateşleme Elektronik CDI
Ön süspansiyon Hidrolik Ön Masa
Arka Süspansiyon Hidrolik Amortisör
Yakıt tankı kapasitesi 6,9 Lt.
Ön lastik 130 / 60 – 13
Arka lastik 130 / 60 – 13
Ağırlık 127 kg
Boyutlar (U x G x Y) 1940 x 745 x 1140
Şanzıman Otomatik
Garanti 2 Yil

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Hoşgeldin arkadaşım. Mondial'e bu parayı vereceğine Suzuki An125'i tavsiye ederim. Çok bi fiyat farkı yok zaten aralarında. Sitesinden baktım, 1980 YTL. görünüyor. Suzuki An125'te 2200 YTL. civarında. Tercih senin tabi yine de.. :)

peki usta bu makina ile suzuki An125 ile uzun yol yapılabilirmi ?

bence de suziki almalısın 30.000 km garanti de cabası :cat:

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
peki usta bu makina ile suzuki An125 ile uzun yol yapılabilirmi ?

Aslında bu modeli kullanan arkadaşlar sana daha çok yardımcı olabilirler. Suzuki kaliteli sonuçta, japon malı. Sürekli uzun yol yapacaksan su soğutmalı bir model tercih etmen daha doğru olur aslında ama buna ayıracağın bütçeyi bilemediğim için yorum yapamıyorum bu konuda. Yine de Suzuki'ye yola çıkarken güvenebilirsin. Kolay kolay yolda bırakmaz yani. :)

AN 125 HK suzuki scooter Bu linkten AN125 hakkında detaylı bilgiyi alabilirsin. :cat:

Son düzenleme:
arkadaşım alacagın motor seni ıdare eder ama paran varsa arkadaşların dedıgı gıbı alırsın suzıkı honda bınersın hee parça olayı dersen mondialın 2 aynası 30ytl japonların 2 3 katı karar senın

yanlışın var 2 ayna 15 lira :D
150re bende var 7 ay oldu alalı çok memnunum pek i arızası olmuyo bi kere egzost kırıldı bide fren balata bitti okadar servisini aksatma tam zamanında git,
çok rahat ve kullanışlı bi motor 220 km bi depo(6,9lt) benzin gidiyo , bol bol yedek parçası var , eğer 2 el almak istersen benim motoru bi görmeni isterim 5000km de 3 ay sonra askere gidicem satmam lazım

ayrıca AN 125 HK suzuki bu motor çok ufak tekerlekleri oyuncak gibi :D

150re ise maxi scooter sınıfında 150 zat ın bi alt modeli ön ve arka frenler disk bence kullanmadan karar verme

Son düzenleme:
yanlışın var 2 ayna 15 lira :D
150re bende var 7 ay oldu alalı çok memnunum pek i arızası olmuyo bi kere egzost kırıldı bide fren balata bitti okadar servisini aksatma tam zamanında git,
çok rahat ve kullanışlı bi motor 220 km bi depo(6,9lt) benzin gidiyo , bol bol yedek parçası var , eğer 2 el almak istersen benim motoru bi görmeni isterim 5000km de 3 ay sonra askere gidicem satmam lazım

ayrıca AN 125 HK suzuki bu motor çok ufak tekerlekleri oyuncak gibi :D

150re ise maxi scooter sınıfında 150 zat ın bi alt modeli ön ve arka frenler disk bence kullanmadan karar verme

peki dostum senın bu makinayla uzun yol yapılabilirmi işte ilk baştada yazdıgım gibi memlekete bu sefer motorla gitmek ve dönmek istiyorum.. Su sogutmalı demekte herkes uzun yol için sonucta gidilecek 350 km yol dönüşle beraber 700 km eğer mondial 150 re ile bu kadar yol zor olur risk olur derseniz bütçeyi zorlayıp SYM joyride 200 2 nci el düşünüyorum. Bu sebeble mondial 150 re modeli konusunda emin olmak istiyorum ..

uzun yolda şişer bu motorlar hepsi öledir uzun yola gidiceksen vitesli motor tavsiyemdir ben bu motorla hergün 50-60 km gidip geliyorum ama hiç uzun yol tecrübem yok

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Senin kesinlikle su soğutmalı alman şart arkadaşım. Bütçeni zorlayıp SYM Joyride alacaksın o zaman. :cat: Çünkü 350km. yol az değil. Su soğutmalı olduktan sonra istersen git durmadan geri gel. :) Hiç bişey olmaz kolay kolay. Hava soğutmalılar uzun yol için pek uygun değil malesef.

Senin kesinlikle su soğutmalı alman şart arkadaşım. Bütçeni zorlayıp SYM Joyride alacaksın o zaman. :cat: Çünkü 350km. yol az değil. Su soğutmalı olduktan sonra istersen git durmadan geri gel. :) Hiç bişey olmaz kolay kolay. Hava soğutmalılar uzun yol için pek uygun değil malesef.

nasıl bır mantık hava sogutmalı uygun degılde yag sogutmalımı uygun yada su sogutmalı bence yanlış bır kanı hava sogutmalı oldukca motor cabuk sogur ve randımanı ıyı verır dıger:bounce:lerıne göre

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
nasıl bır mantık hava sogutmalı uygun degılde yag sogutmalımı uygun yada su sogutmalı bence yanlış bır kanı hava sogutmalı oldukca motor cabuk sogur ve randımanı ıyı verır dıger:bounce:lerıne göre

Hava soğutmalı motorlar uzun yolda şişmiyor mu arkadaşım, onu diyorum? Nesi mantıksız?? Devamlı git git git, durmadan 350km yaz sıcağında? Mantık o mantık işte bilmem anlatabildim mi??

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar