Mondial Mondial 150 MC Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Mcx'i Ybr ile kiyaslayabilirmiyiz? "Kalite dayanıklılık performans ve konfor bakımından, 2.el piyasasi fiyat karistirmadan 2'side 2000 tl olsa hangisini alirdiniz mesela?"

Çamurluğu falan temelli söküp plakayı bu hale getirdim bugün katlanabilir aparat takıcam altına bide led sinyal takıcam biyerden ama o biyeri daha bulamadım ayarlıcam bi şekilde sinyalde takılan katlanabilir aparatlar varmış onlardan bakcam bakam

Tivibu da kanalları zaplarken bir de baktım anlık olarak 150 MC geçti. Hemen geri aldım bahaneyle samanyolunu da izlemiş oldum :p
ozVqy9.jpg

Bu da son tüketimim. 525 km gittim. Depoyu fulledim 67.68 TL tuttu.
Benzinin litresi 4.71 TL.
2,73 litre/100 kilometre. 2 depodur yakıtım 2.8 litre seviyesinde.
66Gl63.jpg

Her zamanki gibi yine yakıt tüketimimi yazıyorum:
Önce yaptığım değişiklikler.
-Hava ayarı ayarlanmıştı önceki mesajlarımda var ayrıntısı
-Lastik basınçları ayarlandı
-4-6 bin devir aralığında kullandım ve 80 i geçmedim ortalama 5000 devir de gittim
Depoyu doldurup 415 kilometre gittim ve tekrar depoyu doldurduğumda 57,02 TL benzin aldı.
Benzinin litresini 5 TL den hesapladım:
2,75 litre/100 Kilometre tüketmişim. Bu yolculuğun tamamı depo üstü çanta ve arka çanta ağzına kadar dolu arkamda valiz çadır mat ve uyku tulumu bağlı halde yapıldı. Ayrıca 50 kilometresi tarla yolunda gidildi.
Diyeceğim o ki ben istediğim değere düşürdüm tüketimi. Yüksüz halde ve sürekli asfalt kullanımda hiç zorlanmadan 2,5 litre yi göreceğini düşünüyorum. Şaka gibi ama inanmayan olursa benzin fişinin resmini koyarım buraya.

Yakıt tüketimini istediğin değere düşürmendeki en önemli unsur 5 bin devir ortalama ile kullanman mı?

Yakıt tüketimini istediğin değere düşürmendeki en önemli unsur 5 bin devir ortalama ile kullanman mı?

Ben zaten sürekli 5-6 000 devir civarında kullanıyorum. Buna rağmen yazın başında 4.6 litre yaktığı olmuştu.
Sürüş stilimi çok değiştirmedim. Hava ayarını yapıp bujiyi değiştirdiğimde direk 3,2 -3,4 litreleri gördüm.
Daha sonra ise lastik basınçlarımın çok düşük olduğunu farkettim. Onları da şişirdim. Ön lastik 30 psi arka lasik 35 psi yaptım. Arka lastiğin fazla olmasının sebebi yolculukların yarıdan fazlasında arkamda valiz taşımam. Lastiklerden sonra 3 ün altına indi. 1000 km dir de 2,8 litre civarında seyrediyor.
Eskiden sıcak soğuk farketmeksizin jiklesiz çalışan motorum şimdi soğukta jikle istiyor. Olması gerekende bu sanırım. Ancak ısındıktan sonra her şey yolunda.
Vulture ile aynı bloğu kullanıyorlar bence mümkün.
Şaka maka 23 kuruş yakan motor 20 TL masraf ve biraz el emeği ile 13 kuruş civarı yakmaya başladı.

Merhaba ben bu hafta sifir bir 150 MC aldim. Evet sifir. Bana 2013 model olarak satildi fakat sigortacim fark etti ki malzeme 2012 imiş. Artik muameleyi ve satisi yapmiş olduğumuz için geri dönüş de yapamadim ve rengine aşık olduğum için peşine de duşmedim acikcasi. Yola fln çok iyi oturuyor. Benim sorum şu, MC lerde balansör var mı? Çünkü 5000 deviri geçmemeye gayret ediyorum ama yine de 5000 civarinda titreme oluşuyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:27 ----------

Rodaj bitince daha fazla basmak istiycem o zaman daha da artacak demektir bu. Endişeli yim arkadaşlar sizde durum nedir memnun musunuz

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
O fiyata alınabilecek en iyi motor ve evet balansör var.

Bir sorunum var akıl verebilir misiniz? Daha120 km yaptim ama motorda bazı sikintilar var. Mesela atiyorum 3 vitesteyim 3000 devirle gidiyorum gaza asilip gitmek istiyorum gaz veriyorum motor 5000 devir oluyor ama motorun hizinda hic bi değişim olmuyor boş yere bagiriyo. Elim debriyaj da fln değil ama debriyaja basmisim gibi ses var ama hizlanma yok. Bunu neden yapar?

Bir sorunum var akıl verebilir misiniz? Daha120 km yaptim ama motorda bazı sikintilar var. Mesela atiyorum 3 vitesteyim 3000 devirle gidiyorum gaza asilip gitmek istiyorum gaz veriyorum motor 5000 devir oluyor ama motorun hizinda hic bi değişim olmuyor boş yere bagiriyo. Elim debriyaj da fln değil ama debriyaja basmisim gibi ses var ama hizlanma yok. Bunu neden yapar?

devir artıp hiz artmiyorsa debriyaj balatasi kaçırıyor olabilir
cozum debriyaj balatasi değişimi

devir artıp hiz artmiyorsa debriyaj balatasi kaçırıyor olabilir
cozum debriyaj balatasi değişimi

Debriyaj balatası değişiminden önce debriyaj ayarının kontrol edilmesi gerekir. Debriyaj levyesinde biraz boşluk olmalıdır. Debriyaj ayarınızı kontrol edin. Eğer bu boşluk yoksa siz debriyajı bıraksanız bile telin gergin kalması sebebiyle yine de debriyaj balataları hala biraz ayrık tutuluyor olabilir. 120 kilometrede debriyajı bitirmek çok zor.
Şu an motorum 26 000 km de ve hala orjinal debriyaj balataları duruyor. Artık değişme zamanı geldi ama fikir vermesi açısından yazayım dedim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bugün bu motordan aldın 125 lik cg den sonra ilaç gibi geldi motoru aldığım yerle evim arasında yaklaşık 70 km vardı ve full trafik gerçekden güzel motor çekişi çok iyi gaza yüklenince nasıl 80 100 e çıkıyor anlamıyor insan

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar bu motora 200 lük püskürtmeli karbüratör taksam arka dişliyide küçültsem faydası olurmu acaba kullananlar yorum yapabilirmi

Merhaba bende 200lük cg karbüratörü takmayı düşünüyorum ve arka amortisörleri ybr125 amortisörü ile değiştirdim zincir orta sehpaya sürtüyor nasıl düzeltebilirim ?

ybr amortisörü mafsalı asagıya cekince sürtme olabilir.oda üzerine binince bir nebze azalıyor ..

G1l1E7.jpg

orta sehpanın üstündeki takoz yada plastik bir parça var..

G1l1v6.jpg

bu parçanın üstüne japonla ek plastik parça ek yap sağlamca.zincire sürtmeyi önlersin.olamdı 1-2 kat lastik kes yapıştır işlem tamamlanır..

Çok rahat fakat zincir sürtüp duruyor biraz moralimi bozdu ve lastiklerin havasını bastım ustundeki değerlere göre bu sefer çok sertleşti

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar