Mcx'i Ybr ile kiyaslayabilirmiyiz? "Kalite dayanıklılık performans ve konfor bakımından, 2.el piyasasi fiyat karistirmadan 2'side 2000 tl olsa hangisini alirdiniz mesela?"
Her zamanki gibi yine yakıt tüketimimi yazıyorum:
Önce yaptığım değişiklikler.
-Hava ayarı ayarlanmıştı önceki mesajlarımda var ayrıntısı
-Lastik basınçları ayarlandı
-4-6 bin devir aralığında kullandım ve 80 i geçmedim ortalama 5000 devir de gittim
Depoyu doldurup 415 kilometre gittim ve tekrar depoyu doldurduğumda 57,02 TL benzin aldı.
Benzinin litresini 5 TL den hesapladım:
2,75 litre/100 Kilometre tüketmişim. Bu yolculuğun tamamı depo üstü çanta ve arka çanta ağzına kadar dolu arkamda valiz çadır mat ve uyku tulumu bağlı halde yapıldı. Ayrıca 50 kilometresi tarla yolunda gidildi.
Diyeceğim o ki ben istediğim değere düşürdüm tüketimi. Yüksüz halde ve sürekli asfalt kullanımda hiç zorlanmadan 2,5 litre yi göreceğini düşünüyorum. Şaka gibi ama inanmayan olursa benzin fişinin resmini koyarım buraya.
Yakıt tüketimini istediğin değere düşürmendeki en önemli unsur 5 bin devir ortalama ile kullanman mı?
Bir sorunum var akıl verebilir misiniz? Daha120 km yaptim ama motorda bazı sikintilar var. Mesela atiyorum 3 vitesteyim 3000 devirle gidiyorum gaza asilip gitmek istiyorum gaz veriyorum motor 5000 devir oluyor ama motorun hizinda hic bi değişim olmuyor boş yere bagiriyo. Elim debriyaj da fln değil ama debriyaja basmisim gibi ses var ama hizlanma yok. Bunu neden yapar?
devir artıp hiz artmiyorsa debriyaj balatasi kaçırıyor olabilir
cozum debriyaj balatasi değişimi
Merhaba bende 200lük cg karbüratörü takmayı düşünüyorum ve arka amortisörleri ybr125 amortisörü ile değiştirdim zincir orta sehpaya sürtüyor nasıl düzeltebilirim ?