Arkadaşlar selamlar, nasıl gidiyor keyifler yerinde mi?Geçenlerde talihsiz bir olay yaşadım yine, dümdüz yolda 70 km/s ile buzda kaydım ve düştüm. Allahtan birkaç ufak tefek incinme, çizik ve kız arkadaşımın dizinde 3-4 dikiş ile paçayı kurtardık. Çektiğim vicdan azabına rağmen paçayı kurtardık diyorum, çünkü pek de işlek olmayan 2 şeritli bir yolun sağ şeridinde sağa doğru yattık, bariyerin önünde durabildik. Yol aydınlatması yok ve bariyerin arkası uçurumdu. Kazayı gören arabalar bile durmadı, allahtan köylüler sesimizi duyup gelmişler yardımcı oldular sağolsunlar. Korumanın önemini öyle bir anladım ki, dizlik olsaydı sıfır hasarla yola devam edebilecektik... Neyse... Olaydan sonra birkaç gün motoru satmayı düşündüysem de, sakinleştikten sonra kız arkadaşımın da telkinleriyle vazgeçtim. Şuan hasarlı parçalar var, işçilik dahil tahminen 150-160 tl civarında tutacak.
Masrafı öğrenmek için sağlam bir motorcu arkadaşa gittiğimde garip bir şeyler farkettik. Motorun arka lastiği 90 90 iken ön lastiği daha farklı idi, ve kesinlikle arka lastikten kalındı. Ayrıca ön fren kablosu deponun sağ kenarında bulunan bir kelepçeye tutturulmuştu. Siz de kontrol edin, öyleyse eğer kelepçeden çıkarın boşta dursun. Kazada bunların da rolü olabileceğini söyledi arkadaş. Şimdi motora biraz bakmayı düşünüyorum. Lastik konusunda ön 2.75 18 arka 90-90 18 michelin düşünüyorum, farklı bir öneriniz var mı?
Son iki sorum daha. Kazadan sonra motoru tamirciye götürürken 40 km hızda bile motor gezdi durdu yolda, anlayacağınız epey yara almış. Tamir ettirdikten sonra eskisi gibi olmaz diye endişeleniyorum. Sizce yersiz bir endişe mi yoksa satıp kurtulayım mı?
Son olarak atiturhan abi, senin yan çantalardan düşünüyorum. Sinyallerle oynamadan kullanacağım, artçı için oturuş pozisyonunda sıkıntı yaratıyor mu acaba? Şimdiden teşekkür ederim, kazasız belasız sürüşler.
Geçmiş olsun sizde birşey olmaması sevindirici 150 tl lik bir masraf için motosikleti satmayı düşünmeniz yanlış.Bence tamir ettirin kulanmaya devam edin.