Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yorumun kesinlikle dogrudur kardesim. Birde motorunun acilma olayi var.
Her seferinde söylüyorum. 75yasinda ezelden motorcu bi abimiz var. Sifir km cbf almis kendisine 10bin km ye kadar 3,5lt yakti meret diyor. Daha sonralari 2,5-2,7lt ye düstü diyor.
Bende dün cok siddetli rüzgarda yol aldim. Yolun istikametine göre her yönden esti. Benim 4 canta zaten motorun üzerinden cikmiyor. Bunun yaninda baska fazlaliklarda var biliyorsunuz. Elcik korumalar(rüzgar direncini yükseltir) radyonun hoperlörleri (ki sinyallerin üzerinde takililar.) Yan cantalarin icinde tabak,catal bicak,kavanoz icinde seker,3ü1 arada,elbezi,kamp taburesi.anahtar takimi..vs. seyler var. Hele dün elime aldigimda sasirdim depo üstü canta kütük gibiydi.(icinde mp3 player,yedek t-shirt ve corap,yagmurluk,her iki tarafta 0,5lt su sisesi(dolu), velhasil kütük gibiydi.
Ve 100km/h nin altina hic düsmedim. Genel olarak 110km/h yaptim. Devir yüksek oluyor bir hayli. 80km/h ile seyyahat edilse cok daha düser bu yakit olayi.
bence bu motorun en rahat ettiği dilim 5.vites 80 km/h.
tahminin doğru. çünkü aslında bu durumu çok denedim. bu devirde ne sıkışıyor motor nede hız olarak yavaş. ve devir olarak max. devirin yaklasık 100%40 ı. bu devirde ekonomikte.gebze-avcılar arası gidip gelince takip ediyorum bazen.
bu arada bu gün yine kaza yaptım.
yer: bayrampaşa
yol durumu: asfalt, yokuş aşağı yaklasık 5 derece, yol üzerinde su mevcut.
kazanın oluş sebebi; 30 km hız iel yaklaşık giderken, 50 yaşlarında yolun ortasında aniden durup yerdeki çöpü keyfe keder kaldıran kişiye vurmamak için sağa kaydım ve bir anda beni görmesine rağmen oralı olmayıp geri geri yürüyerek üstüme doğru geldi, fren sıkıp daha sağa kaçmak istediğim. fakat olmadı.
kaza oluş anı ve sonrasındaki durum: motor sağa yan yattı ve üstünden uçtum, motor 10 metre kadar koruma demiri üzerinde kaydı ve durdu, ben ise duran kamyonun tamponuna kadar yerde sürünerek geldim ve tam dibinde durdum.
kaza sonrası motorun ve kullanıcının durumu: motor hala çalışır halde idi,sağ dikiz anası kırıldı, ve koruma demiri sürtünmeden ötürü aşındı. üzerimde korumalıklar; mont, mafsallı dizlik,kask ve eldiven.
sadece üstüm pislendi ve biraz kalçamın sağı acıdı.
ALLAH sakladı beni arkadaşlar, nasıl düştüğümü an be an hatırlıyorum.
kaza sonrasında kazaya sebebiyet veren yüce kişilik, pişmiş kelle gibi umursamaz tavır takındı. burada ölseydim umrunda olmazdı değilmi dedim. cevabı EVET oldu. 2 hafta kaldı düğünüme öfkemi yuttum ve yoluma devam ettim.oracıkta evinin önünde yüzünü alnıyla beraber dümdüz edecektim ama vaz geçtim. olayı görenler bana hak verdiler. ama ne yaparsın. Rabbimden dileğim şu ki, bu gibi insanları ıslah etsin, yok eğer ıslah olmayacaklarsa kahretsin. yerinden bile ığramadı ki gelip elimden tutup kaldırsın.