Bugünkü Foca Gezisinden ve Necatik35 abimizi ziyaret
Hemen bi resim ile baslayalim. Iste Necatik35 abimizin BMW 1150GS
Bu da Mondial 150 MC'si (custom)

yaninda uzun boyluda kendisi...
En karsida oturan Necatik35 abimiz. Foca'da cay iciyoruz.
Neyse.. gelelim günümüzün nasil gectigine. Edremit Körfezi ve civarinda oturanlar olarak kurdugumuz On Road Riders olarak (
https://www.facebook.com/OnRoadRiders Bugün de haftalik gezilerimizden birini yaptik. Grubu yeni kurdugumuzdan ilk baslarda gezilere kendi bölgemizde kisa mesafelerde yaptik. Tüm kis aylarini o sekilde gecirdik. Artik havalarin isinmasi ve günlerin uzamasi ile daha uzun tuttugumuz gezilere basladik. Bi önceki hafta Dikili-Bergam gezisi yaptik. Bu haftada Necatik35 abimizle tanisma ve ziyaret gezisi olark Foca gezisini gerceklestirdik.
Sabah arkadaslarla bulustuk. 11 gibi yola koyulduk. Fakat daha yarim saat yol almamistik ki gurubumuzdan bir twister elektirik kesti. 1 saat kadar ugraslar sonucu motoru yine aktif ettik. Megerse elektirik devresinden birine su kacmis. Neyse rötarli olarak Focaya vardik. Toplamda On Road Riders olarak bu sefer 7 motor yollara düsmüstük. Grupta büyükten kücüge: 1) 900cc Honda Hornet 2-3) iki adet CBX250 Twister 4) Mondi 150MC (yani ben) 5-6) iki adet CBF150 7) YBR125
Sagolsun Necatik35 abimiz bizi cok iyi karsiladi. Önce hep beraber bi cay icip kendimize geldik. Akabinda hep beraber yemek yiyip. Eski Focadan yeni Focaya sahil yolundan Aliaga'ya cikip bölgemize yola ciktik.
Yol izlenimleri: Cok rüzarli bi hava vardi. Öndan arkadan yandan heryerden yolun yönüne göre esti. Hele yan rüzgarlar cok etkiliyordu. Bugün ilk defa 150MC ile bi günde +360km yol yaptim (git gel). Titresim konusunda merakli arkadaslarin oldugunu biliyorum. Ama motorun üzerinden indigimde hic bir uyusma yada yorgunluk hissetmedim. Kollarda bir süre sonra bi uyusukluk oluyor ama gözlemlerim sonucunda grubumuzdaki tüm kullanicilarda oluyordu. Ellerin uzun süre gidonu tutmasi sonucu olan bi uyusukluktu. Diger arkadaslarda sirasiyla kollarini asagiya dogru salliyorlardi. Uyusuklugun gercekten oldugu bölge popo kisminda oluyordu. Ama ayni sikintiyi diger motosiklet kullanici arkadaslarinda ayaga kalkmak yada motorun üzerinde ziplamak suretiyle gidermeye calistiklarini gözlemiyordum. 150MC, uzun yolda -ki grupta güclü motorlarin yükseltigi tempo bir hayli yüksekti, boynumu büktürmeden gezimizi tamamlamami sagladi. Twisterlarin pesinden ayrilmadan yol aldim. Ama acik söyliim CBF'ler cok kez yolda beklemek zorunda kaldik.
150MC tüketim konusunda tam bir canavar :queen: Gaz kolunu cevirmekle dogru orantili olarak yaptigim hata payi az ölcümde 100km'de 3,86lt benzin tükettim. Hiz olarak 100ün alti az olmakla beraber genellikle 110km/h civariydi.
270km mesafe sonucunda 10,44lt benzin aldi. Benzinin litresini 4,13TL den aldim. km basina 160kurus yaktim. Ama inanin hic tasarruf yapma amacli kullanmadim. allah ne verdiyse cogunlukla koyuverdim.
Aklima gelenler, yasadiklarim, edindigim izlenimler bu sekilde. Merak ettiginiz biseyler varsa sorabilirsiniz.
Bugünkü ve diger gezilerin daha fazla resimleri facebook grubumuzdaki sayfada mevcuttur.
https://www.facebook.com/OnRoadRiders