Arkadaşlar selamlar.. Benim boy 173 cm.. Bir türlü fırsat olup detaylı inceleyemedim, bu mondial 150 mc biraz yüksek gibi?? Benim boy kısa kalır mı?? Ayaklar yere rahat değer mi bu boyda yoksa gidip 125 mh drifte mi yöneleyim??
15 Hp olması bana inandırıcı gelmedi... Eğer öyleyse bu motorun hatırı sayılır... :cat:
mondial mr 250 cc 15hp
bu nasıl oluyorda 15h olabiliyor :cherry: banada inandırıcı gelmedi
150MC 14,7Beygir. KW ile bg i karistirmayalim.
MR250: Max. Güç : 15 kw / 8500 d/d
MC150: Max. Güç : 10.5 kW / 9000 d/d
10W/40 Ne demek?
W= İngilizce Winter(Kış) kelimesini ifade eder.
10W olması; kış aylarında yağınızın 10 numara inceliğine düşebildiğini ifade eder. Kışın Neden 10 numara yağa ihtiyacımız var? Çünkü; Soğuyan hava nedeniyle yağımızın viskozitesi azalır(Kalınlığı artar veya akıcılığı azalır) ve koruma/görev yapabilme özelliği azalır, ince viskositeli yağlar, kış aylarında kullanılır ki, gerekli yağlamayı sağlıyabilsin.
Kalın yağları yaz aylarında kullanırız. Sebebi ise; ortam ve motor sıcaklığı nedeniyle yağ viskositesi artar(Yani incelme/akıcılığın çok artması)gerekli yağlama fonksiyonu azalır. Kalın yağlar, ısınma nedeniyle oluşan menfi durumun önünü almak içindir.
İşte 10W/40 ifadesi süper bir yağı anlatır.
10W=Kış özelliği/ 40 rakamı ise;Yaz özelliğini ifade eder yağınızın.
Bu duruma göre 5W/40 veya 15W/50 ne demek anlamışsınızdır herhalde.
benim motorun yag değişiminde 20-50 yağ kullanıldı bide hiç duymadığım bir marka mondialin servisi olduğundan bişi demedim bir sorun olurmu....
Atilla kardeşim, Hasbel kader motor teknisyenliği ve öğretmenliği eğitimi aldığım yıllarda, işin detayını iyi belletmişlerdi bize. Neden, nasıl ve niçin sorularının cevabını bilmeden, adamı Birbilen yapmazlardı.Biz anladik da bide servislere bunu anlatsalar
Motosikletçiliğin ruhunda böyle bir konu olmaz zaten. Ben hız babından ayak uyduramamaktan dem vurmuştum.:wiinkk:]@bogac Han bey, biz insanlari motoruyla degerlendirmiyoruz.
O taraflardan geçtiğimde hep görüyordum bir iki motosiklet, demek ki sizlermişsiniz. Tamam be yaGenellikle Zeytinli Altinkumdaki eski Turban tatil köyüne yakin taraftaki ilk caybahcesinde bulusuyoruz. Hali sahanin sol yanindaki sokaga girerseniz direkt o caybahcesine cikiyor. Hic yoksa 2-3motor muhakkak oluyor.
slm herkese 150mc nin teknik özelliklerinde max.güç 10.5 kW / 9000 d/d yazıyor.fakat bana göre motor max. güce 8000 d/d ulaşıyor.bilmiyorum belkide yanılıyorum.yada rodaj bitmediği için olabilir.
slm herkese 150mc nin teknik özelliklerinde max.güç 10.5 kW / 9000 d/d yazıyor.fakat bana göre motor max. güce 8000 d/d ulaşıyor.bilmiyorum belkide yanılıyorum.yada rodaj bitmediği için olabilir.
Maksimum gücü 8000 d/d de verdiğini nasıl anladın:silent:
5.viteste en son 8000d/devire kadar çıkıyorsa makinan ve buna göre konuşuyorsan yanılıyorsun.Motorda 5.viteste maksimum güç almak mümkün değildir.Küçük viteslerde elde edebilirsin bu gücü:cat:5.viteste üzerindeki ağırlık,karşıdan gelen rüzgar,yolun meğili vs. gibi durumlar neticesinde 9000 veya üzeri devirlere çıkamayabilirsin.
Necatik35 abi allahtan topigi takip ediyorsun da bizi bilgilendiriyorsun. Sahsim adina bende Halil arkadasimiz gibi hissettim. Atiyorum 5e neden devri sonuna kadar dayamiyor bu diyorum bende :queen:r:
Sorun aklınıza takılanları cevaplayım:bounce:
Tabii bildiğim kadarıyla:wiinkk:
Ben bu firsati kacirmayayim :queen:
Senin arka tekeri 90 90 18 olan ölcüsünü 100 90 18 olan baska bir lastikle degistirdigini biliyoruz. 110 90 18 cok mu gelir? 100 90 18 idelimidir? Son hizin düsmesine neden olur mu? Tavsiye edecegin bi marka model var mi? En önemlisi ön tekeride kalinlastirmak gerekir mi? Yoksa ayni kalsa olur mu?