Merhaba arkadaşlar, bende mondial mcx 150 roadracer alarak aranıza katıldım.Motorumu 15.08.2013 de ikinci el olarak 700 km de aldım.Şu an 1020 km de.Halen rodajda olduğu için motorumu fazla zorlamıyorum.Deposunu fulledim ve bir depo ile kaç km yapacak merak ediyorum.Yanımda hazırda benzin gezdiriyorum.Deposu kaç km götürüyor ve yedek depo ile ne kadar götürecek merak ediyorum.Sonucu mutlaka paylaşacağım buradan.Deposunun 16.5 lt aldığını okudum bakalım ne çıkacak.
Bu arada arkaya takılan top case için taşıma demiri nereden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.Malum kendi taşıma demiri biraz zayıf kalıyor.
normal hatta az bile yakmışsınız.Evet sonunda depoyu boşalttım :cat: şu an motorum 1280 km'de ve ana depo ile 394 km yol gittim.Yedek depo ile 131 km yol yaptım.Bunun 200 km si şehir dışı 90-110 km hız ile geri kalanı ise şehir içi kullanım.Bu durumda yakıt tankını 16lt üzerinden hesaplarsak (Mondialin kendi sitesi 16.5 lt diyor depo için) 100/3.047 gibi bir rakam ortaya çıkıyor ilk full depo denemesinde :cherry:Sanırım bu oran normaldir.
Tecrübeli arkadaşların düşüncelerini alabilirmiyim?
normal hatta az bile yakmışsınız.
Ancak bir yer kafama takıldı yedek depo mcx lerde 1 litre değil mi ? zira MC de öyle. Eğer 1 litre ile 131 km gittiyseniz mondial in bu motoru patlar ne honda kalır ne yamaha
Bence yedek depoya erken düştünüz ya da mcx lerin yedek deposu daha büyük
senin muslukta bi sıkıntı var o zaman, 100km de 3lt demişsin yedek depoyla 130km yol yaptığına göre yedek 3küsür litre mi oluyor yanibende de mcx var benim denediğimde 38km yol yaptım yedekte motor teklemeye başladı benzin koydum yani ve ayrıca ne kadar sürat ile kullandın ki motoru sürekli 50km/h ilemi gittin 1depo ile 525km yol yaptın ? çok inandırıcı gelmedi bu rakam bana ben ilk aldığım zaman 60km/h yı geçmeden sürdüm yedek dahil toplam 460küsür km yol yaptım yani 525km büyük bi rakam, tebrikler arkadaşım.
Benim mcx e 20 tl benzin koyduğumda ana depoda gidemiyorum motor benzin yokmuş gibi boğuluyor.Yedeğe çektiğimde sorun kalmıyor 20 tl ile 105-110 km kadar gidiyorum agresif kullanarak..Birde mcx lerin benzin şamandırasında sıkıntı var 50 tl benzin koyduğumda kırmızıyı az bişi geçiyor.60 tl koyuyorum full gösteriyor![]()
madem 200km'sini şehir dışında yaptın o zaman daha çok yakman lazımdı. diyeceksin ki niye, 150cc motor şehir dışında her zaman şehir içine oranla fazla yakar çünkü ufak hacimli motor yüksek hızda zorlanır ha altında 600-650cc yada daha yüksek bi makina olsaydı şehir dışında daha az yakardı tamam. şimdi geleyim öteki meseleye madem bizim yedek depo 4lt. o zaman paranızın olduğu bigün motorda yedeğe düştüğünde depoyu bi fulletin bakalım kaç lt. benzin alacak 15lt. civarımı yoksa 11lt. civarımı.. eğer dediğin gibi yedek depon 4lt. ise normal hazne 12lt.dir o kadar alırsın eğer benim dediğim doğruysa yedek depo 1lt.küsür ise 16lt.ye yakın alırsın.. ayrıca arkadaşım ben orda benzinin biterken ki motorun teklemesinden bahsetmiştim ama neyse madem bunu anladın bunada açıklık getireyim bu 4500-5000devir deki tekleme olayı istersen karbüratörünü değiştir motor 8000km'leri devirmedikçe kesilmez kronik sorundur bizim motorlarda ki benim ki 10bin km.civarı geçti artık tekleme yapmıyor. bu arada benim mcx 20bin km. oldu çanakkale-istanbul çanakkale-lüleburgaz çanakkale-balıkesir çanakkale-akçay çanakkale-yalova gibi uzun yollar yaptım yüklü vaziyette ve 2kişi hiç yolda bırakmadı herhangi bir arıza vermedi, hiç yağ yakmadı şuana kadar sadece zincir dişli seti değiştirdim bi önceki sayfaya gidersen motorumun fotoğraflarınada bakabilirsin yani diyeceğim odur ki bizim motorlar her ne kadar çin malı olsada mondialin ürettiği en sağlam motorlar ama bazı genel gerçekler var bunları saptırmayın!