Merhaba arkadaşlar.
Forumda ve camiâda yeniyim. İlk motor olarak mash'i tercih ettim, 2016 model 0 km aldım. Plaka-ruhsat-sigorta-ehliyet hiç bir şey yok henüz, bu motorla hepsini öğreneceğim. Bu scooterı almamdaki en büyük etken, aynı motoru kullanan bir yakınımızın görüşleridir. O da motorunu 2011'de 0km almıştı, bugüne kadar yağ ve benzin hariç, sadece 1 kez egzostuna masraf etmiş. Orijinal lastiklerini dahi değiştirmedi, hâlâ ilk lastikleriyle kullanıyor.
Resimlerini ve çekebilirsem motorumun videolarını burada sizinle paylaşacağım. Benden önce bu scooterı kullanıp iyi ya da kötü izlenimlerini yazan herkese çok teşekkür ederim, bu konuyu baştan sona kaç kere okudum bilmiyorum, ama sayenizde çok faydalandım. Motorla ilgili şimdilik anlatabileceğim pek bir şey yok, kendisi henüz 45 km'de. Düşme-kalkma olmadı, ıslak havada kullanmadım, sadece ilk gün yakıt almaya giderken 1 kez 70km hız yaptım, o da nasıl oldu anlayamadım. Köy burası, öyle pek hızlı gidilecek yollar yok içerde, zaten sevmem de. Motorun tek sıkıntısı aküsüdür. 2 gün marşı çalıştırdı, ondan sonra bitti. Şimdilik ayakla çalıştırıyorum. 500 bakımı için servise götürünce aküyü değiştirtmeye çalışacağım. Bunun dışında hiç bir problem yok. ilk gün depoyu fulledikten sonra 45km'ye kadar yaklaşık %20 yakıt harcamışım, 100 km olunca net hesap için yeniden benzinliğe gideceğim. Çok titizimdir, eğer mühendislikten kaynaklanan saçma bir hatası çıkmazsa, bu scooterı arızasız kullanmayı düşünüyorum. Şimdilik bu kadar, hepinizi tanıdığıma çok memnun oldum, iyi forumlar, saygılar.