arkadaşlar tapa gaz 70 ile gidiyorum normal mi? 
motor 8000 km de arkadaşlar. tapa gaz 60 a çıkıyor artık max. 4 5 defa sıfırdan segman piston değişti. sorun nedir bu motorda?
Öncelikle hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Arka kampana fren olduğundan dolayı bendede kullanım sıklığına bağlı sürelerde boşluk oluşuyor. Fren teli arka tekerin oradaki ayar yerinden sıkılaştırılıyor, sıkıntı yok. Fakat 7000 kmde ise muhtemelen arka fren balataları hiç değişmemiş olabilir. İlk bakımda kontrol ettirmenizi, gerekirse yeni fren balatası taktirmanizi tavsiye ederim.
Eğer arka disk ise fren pabuçlarinda gevşeklik olabilir, her halükârda servise gösterin. Benim arka fren kampana ve arka balatalar ilk defa 9000 kmde değişti. Yağ konusuna gelince, bende 15-40 kullanın yazıyor fakat 10-40 ta kullanmanizda sakınca yok, normalde 10-40 veya 15-40 castrol yada motul kullanıyorum. Asla servisteki Mondoil marka yağı kullanmadim, yaz aylarındaki en sıcak dönem olan Temmuz-Agustos aylarında 15-50 yağ kullanmanızı tavsiye ederim. Aksi taktirde motor çok fazla ısındığını için yağ çabuk inceliyor ve gorevini yerine getiremiyor, akabinde motordan gelen hışırtı- zırıltı sesi artmaya başlıyor. O yüzden çok sıcak dönemlerde kalın yağ kullanmanızı tavsiye ederim.
abi sesi çözdüm çok şükür kaliperi tornacıda pimini yeniden yaptırdım.egzoz bağlantısı kopmuşArka disk kaliperinden değilde kuvvetli bir ihtimal o ses egsoz bağlantı civatalarinin olduğu yerden geliyordur. Mondial Mash ta kronik sorun, garantiden ikinci egsozu kullaniyorum ondada aşırı ısınma ile beraberindeki vibrasyondan dolayi civata alti baglanti yerlerinden yirtilma yapti. Çözüm; yırtılan yere büyük bir somun kaynak yaptırın ve tekrar egsozu monte edin, ses kesilecektir.