Mondial Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

zelam arkadaşlar bende uzun süredir yoktum aranızda bildiğiniz üzere yurt dışında idim.zenimi çalıştırmayalı 6 ayı geçti çalıştırırken ne yapmamı önerirsiniz?ayrıca şubatta br sınav varmış bazı kurslar kayıtları doldu iyorlar kontenjanı olan hesaplı bir kurs biliyormusunuz?

zelam arkadaşlar bende uzun süredir yoktum aranızda bildiğiniz üzere yurt dışında idim.zenimi çalıştırmayalı 6 ayı geçti çalıştırırken ne yapmamı önerirsiniz?ayrıca şubatta br sınav varmış bazı kurslar kayıtları doldu iyorlar kontenjanı olan hesaplı bir kurs biliyormusunuz?

bende alamadım halen yaa...bulursan bende bir fiyat alayım... :) bu yazda ehliyetsiz qezmiiiim...sen ne bahçeliewler tarafındasın sanırım ?

bence depoyu boşalt temiz benzin koyup içine yağ damlat...

kullanmadan karar verebileceğim tek motor Mondial 125 ZN

Mondial 125 ZN Teknik Özellikleri
Motor : Tek silindir, 4 zamanlı
Silindir Hacmi 124,6 cc
Maksimum Güç 8,15 ps / 8000 rpm
Maksimum Tork
Soğutma Fan soğutma
Çalıştırma Elden ve ayaktan marşlı
Ön fren Disk
Arka fren Kampana
Yağlama tipi Yağ pompası
Ateşleme Elektronik CDI
Max.Hız 90 km/h
Ön süspansiyon
Arka Süspansiyon
Yakıt tankı kapasitesi 5 lt
Ön lastik 3,5-10
Arka lastik 3,5-10
Ağırlık 93 kg
Boyutlar (U x G x Y) 1891 x 872 x 1090 mm
Şanzıman Otomatik CVT
Garanti 2 yıl

Şöyle bir bakıldıgında teknik özellikleri As125 T ile aynı gözüküyor, muhtemelen aynıdır da, boyutlarda As 125'e göre 4cm bir uzunluk gözüküyor bu da muhtemelen ölçmede oluşan bir problemdir, yani uzunlukları da aynıdır.

Göz yordamıyla bakıldıgında hiç bir farklılık yok

Mondial 125 ZN'nin tek ve en büyük avantajı fiyatı : 1450 YTL
Diger markaların bu modellerinin fiyatına kısaca deginmek gerekirse

As 125T : 1650 YTL
Truva TR 125T : 1870 YTL (neden bu kadar pahalıysa)
Jinlun 125 T10 : 1550 YTL
Mirage YY125T-19 : Fiyatı henüz belli degil

* (Modellere tıklarsanız linklerine ulaşabilirsiniz)

O mudaha güzel, yoksa bumu daha güzel demenin pek de bir manasını göremiyorum, zira hepsinin birbirinin kopyası motorlar oldugu açık!...

Ben 2. el As 125 T mi alsam, yoksa gidip, metrodaki 1499'luk motoru mu alsam, acaba yoksa gidip Jinlun'u mu alsam diye kara kara düşünüp, bir türlü karar verememiş bir arkadaşınız olarak korkarım yarın ilk iş, gidip Mondial'i alacam, Zira Servis konusunda (Asya motor hariç) diger modeller mondialle yarışamaz, üstelik fiyatı da bu kadar uygunken.

Eger alırsam deneyip size buradan görüşlerimi yazabilirim, ve umarım iyiki beklemişim bu kadar da bunu almışım diyebilirim,,

Hepinize sevgiler saygılar

tam bir gezinti motoru olmak üzere ayrıca tavsiye edebileceğim bir motor :bounce:

ben karar werirken SARI olsun dedim...we sarı için seçenek yoktu... :) dolayısıyla ne fiyatları karşılaştırdım ne teknik özellikleri ne de diğer şeyleri...çünkü mondialin 3 renk sınırı wardı...diğerlerine bakamadım bile...

@alperiz
motoru yatırmadan önce aküyü söküp evde muhafaza etmen gerekiyor uzun bir aradan sonra çalıştıracağın zamanda ilk etapta ayak marşını kullanmanı tavsiye derim

@all

arkadaşlar herkez(s)e merhaba Antalya ya gelişim 15 inden önce olduğu için bir toplanma gerçekleştiremedik inşallah İstanbul a geldiğimde birşeyler ayarlarız İsmail,Oytun,Barış,Hasan abim,Talha ve tüm İstanbul zenscooclub çılar Antalya ya gezi olursa haber vermeyi unutmayın sakın hepiniz kendinize iyi bakın dikkatli motor kullanın yolunuzda motorunuzda açık olsun :):))Antalya daki zenscooclubçılar kaç kişi olduk bakalım

@naciçinoo

abi son gününde akşam 8 gibi geldim fakat acı haberi aldım gitmişsin:salut: ee birdaha seni nezaman görebileceğiz?içim çok burkuldu ya bura bi naci abmiz vardı yoldan geçerken laflıyabilceğmiz o da gitti artık.halin keyfin iyidir inşallah oralarda?

Arkadaslar Asya motor da bu motorun beyaz rengi var gözüküyo.. bunun beyazı varmıdır ?? bilen varsa aydınlatırsa sevinirim simdiden tesekkrler :)

havalar ısınsada bi buluşma ayarlasak :)

@alperiz
motoru yatırmadan önce aküyü söküp evde muhafaza etmen gerekiyor uzun bir aradan sonra çalıştıracağın zamanda ilk etapta ayak marşını kullanmanı tavsiye derim

ben 1,5 ay yatırdım motoru hiçbişi yapmadan. sonra kontak kapalıyken 2-3 kere ayak marşı yaptım benzin gitsin die biraz.. sonra 2-3 el marşında aldı walla. gerçi hava soğuk olduğu için stop etti ama çok zorlanmadım açıkcası..

çözdüm artık motoru :)

Son düzenleme:
helal sana alperim :) senide aktifleştirdim ya... ehuehueuhehuhe ölsemde qam yemem...serdar sen ben qece msn muhabbetlerine dewam :)

walla bak ilk fırsatta buluşacağımız zen' cileri sayayım...hepsi ile internet sayesinde tanıştım...hepsi süper insanlar...bi alperle reelde qörüşemedik...o da olur en kısa zaanda... :)

arslanfb - siyah zen
alperiz - kırmızı zen
proxima - gri zen
akınerk - kırmızı zen
ben - sarı zen :)

bu qrupla yaza doğru mükemmel eğlenicesss...ben halen yolda qördüğüm zenlere sticker weriyorum...arkalarına cep telefonumu yazarak tabii ki :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar