@ praetorian
Bana şişme gibi geldi... Bilmiyorum atıyorda olabilirim. İçerdeki fan ne durumda ? çalışıyormu ? O çalışmıyorsa motor soğumuyor ve şişiyor olabilirmi ?
@ umutpoy
Umut link efsaneymişşşşş ! süpersin ! :cat:
Şöyle bir bakındım, bütün fiyatlar nefis.. Aralarında en alakasız fiyat 15 küsür YTL ile "Mondial logo"

Bide 0.04 ytl'ye "Rondela" adında bi parça var bu nedir bööle bilgisi olan varmı adını çok beğendim RONDELA sanki çok önemli bişimiş gibi hoş telaffuzlu ve seksi bi adı var ama fiyatı çok komik.
@ owlam
Yine beklentilerle ve ihtiyaçlarla alakalı biraz diye düşünüyorum. 6000 km kullanan bana sürati hala yetiyor. Hatta abartayım fazla geliyor... Yani hem ööle süratle çok alakam yok hemde 125 cc iidir abi.. Gayet yeterli bi scooter için. Max alacağım 250 cc'dir heralde ötesi beni korkutur

Yinede uzun yol diyosan, kamyonların olmasa bile otobüslerin arasında bi miktar kalabilirsin bu motorla kanımca. Uzun yola heralde en aşşa 250 cc 15-20 beygir bir alet gerekir. Tabi yine fikrimce imkan varsa su soğutmalı ve vistesli bir makina... Ha uzun yola gitmedikmi peki biz bunlarla ? 2-3 kez kadıköy'den silivriye gittim. Gidiliyormu ? gidiliyor. Peki yoruyormu ? Kısmen evet. Çünkü motor kilo olarak çok hafif. Uzunyolda büyük bir eksi. Birde mıçınızın altındaki motor ve aksam zorlanıyor, sürekli 70-80-90-100... Bunu hissediyosunuz, buda yoruyor...
@ sewil
http://www.zenscooclub.com/forum/forum_posts.asp?TID=115&FID=5&PR=3
Benzin sarfiyatı: (TIP)
Farkettimki motoru hızlı kaldırmaya alışmışız. Yani hani seri kalkışlar yapıyorum ilk harekette ışıklardan kalkarken mesela. Bi an düşündüm acaba kayışı falan zorluyomuyuz bu hareketlerle. Çünkü normalde yavaş seyrediyorum ancak yarım gaz civarı kalkıyorum, yada daha fazla. Biraz sakin kalkışlar yapayım insan gibi dedim. Sonra normal yoluma devam ederiz dedim. O arada şansa yeni benzin almıştım. Kayışa zarar veriyomuyuz vermiyomuyuz bilmiyorum ama sarfiyatın aşırı düştüğünü farkettim. Sonra dedimki kendi kendime e scooter mıcooter. 1nci vites ve düşük süratlerde, araba olsun motor olsun hangi motoru zorlarsan zorla tabiki sarfiyat katlar bunu şimdimi akıl ettin

Benim gibi eli alışıpda ilk 20 km'yi yarım gaz ve üzeri civarı kalkanlara duyurulur. Sarfiyat baya farkediyor. "Kafan çalışmıyomu yenimi uyandın lan davar bide motordan anlıyorum biraz diye yazıp duruyosun" diyenlerede "eh işte el alışkanlığı, haklısın" diyeyim
Gezi hakk.
Yeni arkadaşlarla tanışmak için sabırsızlanıyorum. Herkezi bekliyoruz. Hepberaber güzel bir gün geçirelim. Yanlız Siyahus geçengün telefonla aradı. İnceğize varınca yemek işini biz restoranda halledelim dedi. Yemeğimizi yeriz sonrada mangal için et getirenlerin etlerine gevşeriz dedi. Hem biraz tasarruf etmiş oluruz hemde karnımız adam akıllı doyar dedi. Hatta dedi Derwish gelirse restoranıda ona kitleriz dedi. Geçengün çocuklara pilav ısmarlamış dedi bizim ne eksiğimiz var dedi. Birde gezide Dreamdark'ın yeni sürat motoruna çamurlu ayaklarla basma ve anahtar takıp çizme planlarından bahsetti. Ne hain ne dedikoducu bi insan inanamıyorum... Neyse ben bişi demedim...
ii gunner.