sabah sabah ii gunner !
eywah uyku kaçtı...
Herkese şimdiden iyi haftalar arkadaşlar.
Yeni motor alacak arkadaşlara gerekli öneriler yapılmış. Bende aynılarını tekrarlıyorum. Ek olarak mutlaka ve mutlaka derwish'in söylediği "aksesuar" konusuna tekrar dikkati çekmeyi ve "yedek parça ile "servis" fiyatlandırmalarını da hatırlatmak istiyorum...
Aksesuarlar motorun yarısı kadar para tutuyor arkadaşlar. Kısaca bir açıklama gerekirse:
en az 2 tane kilit almak zorunda kalacağız. Çünkü scooterların çalınma oranı memeleketteki motorlu araçlar arasında en yüksek orana sahip. Dolayısıyla ister istemez sağlam 2 kilit alıyoruz. Biri zincir diğeride iyi bir disk kilidi olsa (ki ben 3 tane kulanıyorum) bunlar nerdeyse 100 ytl.
sağa sola 5-10 dakkalığına bıraktığınızda içiniz rahat etsin istiyosanız ve benim gibi ödlekseniz mutlaka alarm taktırıyorsunuz. Onunda maliyeti nerden baksan en az 60-70 ytl tutuyor.
Dreamdark gibi rahatsızsanız motoru temiz tutmak için (ayrıca ek bir güvenlik önlemi olarak) bir branda almanız şart oluyor. 2 ay önce motoru yıkadım. Dün bir arkadaş nasıl oluyorda senin motor bu kadar temiz kalıyor dedi. Kendisi her hafta yıkadığını söyledi ve benim motordan kirliydi onunki. Bununda en büyük çözümü branda ve sabahları 30 saniyelik bir toz alma işlemi. Hadi onuda al nerden baksan 50 ytl.
Hepsinden önemlisi korumalar, kask(lar), mont(lar), eldivenler vs derken bir bakıyorsunuz 500-1000 YTL para gitmiş... Bunları lütfen göz önünde bulunduralım.
en önemlisi 5-6 kutu WD40 alıyoruz - ki allahtan bunun maliyeti oldukça düşük, 1 tüp 10 YTL kadar ve epey gidiyor.
Sonuç itibariyle tüm bunlarla beraber hadi çantada alayım, yok elcikde alayım, aaa bak bu sinyaller ne şirinmiş, gazok, kürek, derken bi bakıyosun 500 ytl gidivermiş...
Yedek parça fiyatlarına gelince... Şimdi Japon bir motor ile Çin bir motor arasında seçim yapmak durumunda olan arkadaşlar için yazıyorum.
Honda scooter egzos: 870 YTL.
Honda activa'nın ön ciğerinde yer alan ince bir metal bölme. (ön ciğerin önündeki süsleme gibi garip bişi bu): 80 YTL.
Honda orjinal fren papucu: 50 YTL.
Honda CBF 500 ön far: 1200 YTL.
Honda scooter kayışları yaklaşık fiyat: 200 YTL
Bu fiyatlara paralel periyodik bakım ve işçilik ücretlerini bir kenara yazalım.
Çinlilere gelince;
125 Zn fren papucu: 10-15 YTL
125 Zn Ön far: 30-40 YTL
125 Zn Komple ön ciğer(ön bölüm): 50-70 YTL
125 Zn kayış: 35 YTL.
125 ZN periyodik bakım: Duruma göre 20-40 YTL gibi..
Fiyatların lütfen yaklaşık fiyatlar olduğunu göz önünde bulunduralım. Bu fiyat farklarından doğal olarak doğacak kalite farklarınıda düşünelim. Bu bağlamda ortaya güzel bir fiyat/performans oranı çıkartabiliriz.
CD40 - Kusursuz formül.(KD40)
Arkadaşlar siyahus'la yeni bir proje üzerinde çalışmaya başladık. Bitmek bilmez kedi ve kedi pisliği problemleriyle hayattan soğuyan bu ikili; karabiber, sirke, naftalin, böcek ilacı vs.. derken, sonunda muhteşem karışım CD-40'ı keşfetmeyi başardı (Cat Displacement 40. KD-40 olarakda anılabilir). 40'Incı denememizde yakalamayı başardığımız bu kusursuz kimyalsal karışım sayesinde çılgın kediler hayatımızdan sonsuza dek siliniyor... eeeh yeter sabah sabah
selamlar, sevgiler;
ii gunner.