Mondial Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

@ all
ulannnnnnn hadi basalım şu kemal'in düğününüüüüüü beeeeeee ! Küçücük tefecik sandın sen dimi zeytinleri... Bi toplanıp basalımda senin düğününü gör bakalım sığıyomuyuz o otoparkaaaaaaaaa !!!

@ antikacı
inanılmaz bi adamsın abi sen. Hayranlıkla tüm mesajlarını takip ediyorum. Gelin arabasıda muhteşem olmuş. Ve kesinlikle evet, aynı ruha sahipler ! 100% katılıyorum :cat:
Helal olsun abi büyük zevkli bi adamsın sen. Motosikletin, araban, sinekahve(tasarımı)... hepsi birbirinden güzeller :rendeer:

ii gunner.

abiler ve dahi ablalar ve dahi karde?ler bugün degisik bisey yaptım. OTOBUSE bindim. Üf be abbi motorun keyfini bir kez daha anlad?m yani 5 dakka sonra zen gözümde tütmeye ba?lad?. Ülen dedim bayaa bi bağımlısı olmu?uz saka maka... o ne çekilmez bir yoldu arkadaslar. En k?sa zamanda ya?murluk al?p Zen'le gidip gelmeye devam. Hatta ya?murluk almadan da devam vars?n olsun ?slaniiim ye?lerim abi otobüste tıkış tıkış beklemeye.

Selamlar, günaydınlar.

Bende bugün arabayla geldim işe. Ev-İş arası tam 3.2 Km. Sabah trafiğinde tam 22 dakka. Çıldırıcaktım. Aynı yolu kara kızımla 5-6 dakikada alıyorum yandan yandan. Aynen Bülent'in izini takip ediyorum. Kış mış hak getire...

ii gunner.

Selam millet..
Kış geliyor ya herkez kabuğunu çekildi hehe.

@antikacı
Trabzonlulara bi hayranlığım vardır :) kız arkadaşımda rize li zaten :mrgreen: ... Vosvos felan süper yaw.. Neyse seni fazla gaza getirip şımartmıyalım :wiinkk:

@kışlık
Arkidişler kışlıklar süper konforlu geliyor bana. Dizlik ve bellik sizi araba içindeymiş gibi soğuu unutturuyor. Belliği kesinlikle tavsiye ediyorum ıscacık gidiyorsunuz. Aksama tam takım bi foto atıyım bilimkurgu filminden çıkmış gibi oluyorum hehe :p Yağmurlugunda altını giyiyorum koyu lacivert oldugundan dizlik altında dikkat çekmiyor.. Bu kadar çile çekilirmi diyorsanız ben size biz köskös vasıta ya binmiyoruz, motorcu olmak bi yaşam tarzı bir spordur diyorum :cat: Tabi evlenince altımıza güzel bi araç almak farz :wiinkk: ben C3 pluriel hastasıyım...
herkeze iyi bir zeytinli sonbahar diliyorum :wiinkk: Bu arada servisime siperlik siparisi verdim kısa boy yakında o işte hallolcak. fotosunu atarım..

@kemal
allah mesut bahtiyar eylesin
@anikacı
abi kafalar bir bende bir vosvos namı diyar memleket (kaplumba) almayı düşünüyordum
@bülent sari
yeni evinde güle güle otur ama sonmurtma sakın
@all
motorumu garaj kilitledim :salut: :salut: birde bgun iett ile yolculuk yaptım bülent sarininda dediği gibi kara traktörüm gözümde tüttü ama havalar kapalı etraf ıslak olunca kara traktörümede yazık etmeyim dedim ama iett ye binincede eski günler geldi aklıma neydi be o günler ah ulan ahhh :queen:

arkadaşlar bugünkü buluşmaya gelmem pek mümkün görünmüyo benim de bu hava şartları karşısında.

bu arada kayış sordum arkadaşlar, sirkeci'deki tümoparsan'a 25 YTL

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tam donanım olmadan yağmur havasına girmeyin bence

yağmurda da kullandım acayip zevkli lakin pantolon olmadığından baya bir ıslandım herhangi bir arızaya denk gelmedim henüz
lastikler kayma yapmıyor. bir de lastik için nereye baksam yok diyorlar sanırım pirelli de var bize uygun lastik
en ufak bir yalpalamaya denk gelmedim
maksimum hız 70 km.
AZAMİ DİKKAT gerekli
yalnız su birikintilerine azami dikkat bir de aynlar ve kask camı içinde yağmur tutmasın diye bir çözüm lazım (sonax dedi bir arkadaş ama henüz alamadım)

@kemal
Henüz tanışamadık ama bir ömür boyu mutluluklar dilerim. :)

@all
Arkadaşlar, ben 2 defa çok fena yağmura yakalandım, ama bir tanesi varki unutmam mümkün değil :cyclopsan
1,5 Ay kadar önce İstanbul'u sel götürmüştü, az kalsın arada Boncuk ile benide götürüyordu :p İşyerim Tophane'de, çıktım saat 18:30 gibi yağmur hafif çiselemeye başalmıştı. Ha gayret Florya'ya eve yarım saatte yetişeyim dedim, nerde.. ilk kırmızıda beklerken lambada, sağnak bir başladı, zaten yeşil yanıncaya kadar sırılısıklam oldum. Zaten ıslandık daha ne ıslanıcaz deyip yola devam ettim. Unkapanı köprüsü tam bir felaketti, otoyol değil mübarek derenin içinde ilerlemeye çalışyordum.. Trafik durunca mecbur ya sağ yada sol ayağını feda edeceksin, sol ayak bileğime kadar suyun içinde (ayakkabı gözükmeyecek şekilde) trtafikte ilerledim. Sahilyolunda Ataköy'ün önünden geçerken, sağdan, kafama tak diye birşey düştü, bu ne derken ne göreyim, doluya tutuldum. Ağacın altına sığınsam mı dedim, hemen vazgeçtim, bende bu şans varken yıldırım bile düşerdi bize.. eve ulaştığımda saç diplerim dışında tamamen sırılsıklam olmuştum (kask sağolsun) :wiinkk: Derken gece saat 01:00 civarı bizim banyoda su borusu patladı evi ufak çaplı su bastı. Allah'ım dedim kabustayım galiba...:cyclopsan
Ertesi gün Boncuk'u araba yıkama servisine götürdüm bir güzel yıkattım keratayı. Hak etti valla, o suda selde bir kere bile stop etmedi :cat:

Sevgiler,

Erkan

@kemal
Henüz tanışamadık ama bir ömür boyu mutluluklar dilerim. :)

@all
Arkadaşlar, ben 2 defa çok fena yağmura yakalandım, ama bir tanesi varki unutmam mümkün değil :cyclopsan
1,5 Ay kadar önce İstanbul'u sel götürmüştü, az kalsın arada Boncuk ile benide götürüyordu :p İşyerim Tophane'de, çıktım saat 18:30 gibi yağmur hafif çiselemeye başalmıştı. Ha gayret Florya'ya eve yarım saatte yetişeyim dedim, nerde.. ilk kırmızıda beklerken lambada, sağnak bir başladı, zaten yeşil yanıncaya kadar sırılısıklam oldum. Zaten ıslandık daha ne ıslanıcaz deyip yola devam ettim. Unkapanı köprüsü tam bir felaketti, otoyol değil mübarek derenin içinde ilerlemeye çalışyordum.. Trafik durunca mecbur ya sağ yada sol ayağını feda edeceksin, sol ayak bileğime kadar suyun içinde (ayakkabı gözükmeyecek şekilde) trtafikte ilerledim. Sahilyolunda Ataköy'ün önünden geçerken, sağdan, kafama tak diye birşey düştü, bu ne derken ne göreyim, doluya tutuldum. Ağacın altına sığınsam mı dedim, hemen vazgeçtim, bende bu şans varken yıldırım bile düşerdi bize.. eve ulaştığımda saç diplerim dışında tamamen sırılsıklam olmuştum (kask sağolsun) :wiinkk: Derken gece saat 01:00 civarı bizim banyoda su borusu patladı evi ufak çaplı su bastı. Allah'ım dedim kabustayım galiba...:cyclopsan
Ertesi gün Boncuk'u araba yıkama servisine götürdüm bir güzel yıkattım keratayı. Hak etti valla, o suda selde bir kere bile stop etmedi :cat:

Sevgiler,

Erkan

senin bu başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmemiştir heralde:mrgreen:

arkadaşlar hava koşulları vs nedeniyle bugunki buluşmayı erteledik (erteledik derken hepberaber, sizde öyle düşünmüşsünüzdür sanırım :) )

bayramdan sonra bir haftasonu gezi olmasada havaya baglı olmaksızın uygun biyerlerde görüşürüz artık

:wiinkk:

@antikacı
Çok sağol dostum İnşallah en kısa zama içinde yüzyüze tanışma fırsatımız olur.

@boncuk
Bir gün inşallah tanışırız. Şu telaşımız bitsin bir gezi ayarlarız.

@by_multeci
sagol dostum.

@ all
ulannnnnnn hadi basalım şu kemal'in düğününüüüüüü beeeeeee ! Küçücük tefecik sandın sen dimi zeytinleri... Bi toplanıp basalımda senin düğününü gör bakalım sığıyomuyuz o otoparkaaaaaaaaa !!!

Valla bilemiyorum artık kaç tane motor gelirsiniz.

Geçen gün yağan sağanakta motor üstündeydim. Kayma filan yapmıyor hatta yol tutuşu daha bir güzel. Sonra nişanlımı alıp yin aynı yağmur altında yaklaşık 3 km kadar çoğunlukla yokuş yukarı çıktık. Yani kışın bu alet giderde acaip üşüyor insan. Öne rüzgarlık şart gibi.

dün akşam 18:30 civarı ben de yıldız parkı önünde yaklaşık 50 metrelik bir göletten (belediyemiz sagolsun-aynı zaman da Çırağan sarayı önü burası) geçtim. Sesi sanki biraz değişti motorun belki biraz daha tok gelmeye başladı ama tık demedi ki arabalar geçerken zorlanıyodu. Güzel yani.
@Nil isabet olmuş çünkü motorla tehlikeli olacak otobüs falanda insanlara zulüm olacaktı.
@ Oytun kardeşim nerelede ya hafta sonunun yorgunluğunu mu atmaya çalışıyo. Malum yoğun hakemlik falan nası geçti acaba...

selam arkadaşlar uzun zamandır bakamıyorum foruma üniversite sınavına hazırlanıyorum cuma günü sakin sakin dersaneme giderken yan şeritteki araba birden üstüme kırmasıyla taklaya sardım neyseki motordan atladım pek bişey olmadı adamla tartıştık polis çağırıcaktık ben motorun hasarına bakıyım diye arkamı döndüğüm sırada adam kaçmış çok sinirlendim motorun ön aksam gitmiş motoru servise bıraktım maşa değişcek dediler kaza olduğu için garantiye girmiyomuş maşa 40 ytl ancak işçilik 45 ytl nası oluyo dedim sinirlendim mondiali aradım fabrikayı adam saat başı alınıyor işçilik dedi yani adamın insafına kalmış kafasına göre bugün akşam almaya gitcem motoru bakalım otobüsler çekilmiyo çünkü :)

geçmiş olsun onurcum sana bişey olmasında... plakasını alabilseydin bulurduk biyerler ... yi

mondial hakkında anasayfadan bi bilgi: site modlarından kaptan'dan alıntı
"Mondial (FB Mondial)
1948 Fratelli Boseli Mondial tarafından kuruldu
1949 1957 yılları arasında 125cc ve 250cc yarışlarında 5 markalar, 5 sürücüler toplam 10 şampiyonluk kazandı
1952 Efsaneci Ducati tasarımcısı Fabio Taglioni 2 yıl Mondial için çalıştı, 1954 'te Ducati 'ye geçti
Formula 1 kazanan Mercedes-Benz 'in desmo motorlarından esinlenerek kendi prototip desmodromic motorlarını Ducati 'den önce yaptılar
1957 Italyan Tarquinio Provini (125) ve İngiliz Cecil Sandford (250) ile yeniden podyumda
1957 Soichiro Honda İtalyan Count Boselli 'den 125cc ve 250cc de şampiyon olan Mondial yarış motosikletlerinden aldı. 125 cclik Mondial modeli Honda 'nın Motegi Collection Hall 'ine giren ilk yarış motorudur.
1999 Roberto Ziletti gençliğinde ki rüya marka Mondial 'i eski parlak günlerine döndürmek amacıyla Boselli ailesindne satın aldı.
2000 Ziletti yeni Mondial modelleri için Honda 'dan RC51 superbike modellerinde ki güç ünitelerini istedi. Bu Soichiro Honda 'ya verilen ilk yarış motorunun geri ödemesi gibi olacaktı, Honda ilk defa güç ünitesini başka bir markanın üretiminde kullanmasına izin verdi.
2005 Firma mali krize girdi, bazı anlaşmalar yapıldı, iptal edildi 2005 'de Monza Mondial Moto SPA 'yı sattı."

Geçmiş olsun Onur yaw sende bişey yok inşallah. Alamadınmı şerefsizin plakasını . Hemen alsaydın polisi bekleseydin,zabıt tutursaydın, hem cezada 100 de 100 o suçlu olurdu hemde kaçtığı için ekstra ceza yerdi bide dava falan açılıyo galiba tam o kadarını bilmiyom.

@onuor
çok geçmiş olsun,sen de bişe olmaması sevindirici
@bülentsari
bununla ilgili bi topic bir de resim wardı.üzerinde mondial yazan racing bi motorun resmi.chevrolet-daewou arasındaki ilişki gibi olabilir belki.ama bence bizim mondial ile italyadakinin bi alakası yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar