Tekrar selamlar,
İstanbul-Silivri-İstanbul yol izlenimlerim.
ZeyTiN için pekde kısa sayılmayacak bir mesafeyi (130 km) 10 dakikalık tek bir mola ile aldıktan sonra, Silivri'ye vardığımda biraz soluklanıp ardından motoru açtım ve pekde hoş olmayan 1-2 manzara ile karşılaştım. Bunları sizlerle paylaşacağım.
Önce bi nanelik varmı diye aval aval motora bakmaya, incelemeye başladım. Başta herşey normal gözükmesine karşılık biraz daha detaylı incelediğimde, benzin deposu ile benzin filtresi arasındaki benzin aktarma hortumu'nun, tam filte'nin başlangıcında yer alan metal kelepçesinin, boğumdan kurtulmuş olduğunu ve filtreyi yarı miktarda tıkadığını/kıstığını farkettim. Durumu düzelttikten sonra biraz daha incelemeye devam ettim ve bu kezde benzin otomatiği ile karburatör arasındaki benzin aktarma hortumunun, tam karburatör girişindeki metal kelepçesinin, yine boğumdan kurtulduğunu ve hortumun kendi çabasıyla karburatörü tuttuğunu farkettim. Yine durumu biraz zorda olsa toparladım ve ekstra kelepçe taktım. Sanırım kelepçeler biraz dandik. Arada bir kontrol etmekte yarar var, özellikle uzun mesafeleri aldıktan sonra. Motor kısmındaki vibrasyon kelepçeleri zorluyor... Ha bu kelepçeler çıksa ne olurdu ? Motor seyir halindeyken i-stop ederdi ve sağa sola benzin fışkırırdı. Kaza yaptırma olasılığı düşük de olsa, yinede durumu anlamayacak bir arkadaşımız yolda dımdızlık kalabilirdi.
Birde silivrideki tek yetkili servis olan Özcan usta'ya uğradım. Yağ değişimi 20 YTL.
Paylaşmak istedim, bilgilerinize.
Sevgiler,
ii gunner.