Kyox mesafeler doğru ama bu hesap biraz yanlış gibi geldi bana.
Saatte 100 km ile rahat diil baya bi zor gidiyoruz aslında. Yani 100 ile giderken benim motorun kı... çıkıyor. Saatte 100 Km ortalama ile gidersem motorun ilk 100 km bitmeden çatlayacağı kanaatindeyim
Uzun yolda motoru yormadan seyretmek için en ideal sürat 60-80 km arası gibi geliyor bana. Ayrıca böylesi uzun mesafeleri almayı gözüne kestirebilenlerin, 45 dakika ile 1 saat arasında motoru dinlendirmelerini, devir'e azami dikkat etmelerini, 80 km'yi aşmamalarını ve yola çıkmadan önce servise genel bir bakım yaptırtmalarını mutlak suretle tavsiye ederim. Hatta böyle bir mesafeye bu motorla hiç çıkmamalarını öneririm.
Bu yol gidilebilir arkadaşlar. Hatta 500 km'de gidilebilir. Belki 1000 km'de gidilebilir. Bir keresinde bir tanıdığımın akrabası mobilet ile mersinden istanbula geldi. Ama dönemedi... Kendisini bursadan aldık geri getirdik. mobiletide blok çatlamasından dolayı orda bi çöp kutusuna attık. Demek istediğim şuki; bu işin "kesin"i kattiyetle yok. Bir garantisi kesinlikle yok. yolda kalabilirsiniz. Yolda kalabilme ihtimaliniz
VAR. 1.yi gidersiniz. 2.yi gidersiniz. 3,5,7... ama 8'de bi tel atar, bir boru çatlar yağ atmaya başlar, zincir atar vs... vs... Büyük eziyete dönüşebilir. En azından yedeksiz ve motorda meydana gelebilecek küçük arızaları kendi kendimize tamir edebilecek duruma gelmeden böyle bir işe kalkışmamanızı dilerim.
Ek olarak motosikletlerimiz yeni. En eskisi 3000 küsür km'de. gün geçtikçe problemler artabilir. Diğer modellerin sürücüleri tarafından hunharca kullanıldığını biliyorum ancak, 9000 km'ye gelmiş birçok çin motosikletin halini gözlemlemenizi isterim. Buda uzun yolda bir hayli yorulacak olan ZeyTiN'lerimizin zaten yorulmuşlarına bir örnek olabilir.
1-2 hafta içinde silivriye (toplam mesafe 120 km) yazlık tarafına gitmeyi düşünüyorum. Biraz düşünceliyim bu konuda. Ancak yol üzeri adım başı motosiklet tamircisi olduğu için en fazla 3-5 km itmek zorunda kalırım

Bu mesafe (120 km), Zeytin için aklıma gelebilecek en uzun mesafe.
Forumda son 4-5 sayfadır bu tip mesafeler konuşulur olduğu için fikrimi yazmak istedim.
Sevgiler,
ii gunner.