Niye ööle 4 5 mesaj atmışımki bide nası becermişim...
Neyse, bugün sabah ZeyTiN'i komple söktüm-taktım. Bujiydi, distribütördü, benzin filtresiydi, hava filtresiydi vs... hemen hemen herşeyi söküp söküp taktım ve motoru iice özümsedim

buji sökmek takmak, hava filtresi değiştirmek ve temizlemek, motor, şansızman ve frenk yağlarını değiştirmek, fren ayarları ve ön fren havasının alınması gibi periyodik bakım işlemlerinin hemen hemen hepsini resimlerle detaylı anlatan "kişisel bakım onarım" sayfalarımızı yakında hazırlayacağım. Hatta iyi video kayıt yapan bi dijital fotoğraf makinası bulursam küçük küçük videolar bile hazırlamayı düşünüyorum.
Ayrıca, hazır sökmüşken,
WD40 mucizesiyle tüm oynar aksamı yağladım. Amortisörler, yaylar, fren disk, balata ve kampanaları, orta ve yan sehpa vs... gibi tüm aklıma gelen ve görebildiğim hareketli aksamı + vidaları WD40'ladım ve tabiki vidaları bir kez daha sıktım. Yani inanın şu anda motordan çıt çıkmıyor ve akıyor. Tüm gıcırdamalar cızırdamalar kesilmiş durumda (zaten sadece ön diskden gelen meşur ses ve yaylardan gelen hafif gıcırdaması vardı). Ön disden gelen ses dahil her türlü ses kesildi. Ayrıca fren ve lastiklere bağlı tüm ekipmanıda yağladığım için sürtünme minimum saffada. Motor istop halindeyken ayaklarınızla motoru ittiğinizi düşünün. Şu anda bu itme işini yaparken dün harcadığımın 1/3'ü az enerji harcıyorum. Kaymak gibi oldu desem durumu tam anlatmış olurum. Hepinize de tavsiye ediyorum.
WD40 la ilgili birde bilgi aktarmak istiyorum. Daha önce söylediğim gibi Antistatik ama Sentetik değil. Bu özellikleriyle WD 40'ı hemen hemen heryerde kullanabilirsiniz. Örneğin yukarda anlattığım gibi motosikletinizin üstünde. Evde kapınızmı gıcırdıyor, Pıssst, sıkın. Jant'mı temizlenecek, Pıssssttt, sık temizle. Biyermi parlatılacak, beze hafifçe Pısssstt.... sürün temizleyin pas pas parlasın. Yüzyılın icadı WD40 ve türevleri
ii gunner.