Az önce 2000 bakım için bıraktığım motorumu Ziverbey Gediler'den aldım.
Motorda yapılanlar:
Yağ değişimi, Buji değişimi, bilimum vidaların sıkılması.
Fatura, SIKI DURUN:
65 YTL
evet. 65 ytl'yi bayıla bayıla ödeyerek motosikletimi gedizlerden geri aldım. Ama Gedizler'de motorun ederinin %5'i kadar bir fatura çıkararak hemen hemen bana sattıkları motorumu geri almaya çalışır gibiydi. Faturaya önce inanamadım. Servis görevlisinden satış elemanlarına, ustasından çaycısına herkeze "noluyo burda" dercesine kibarca veryansın ettim. Tabi elçiye zeval olmaz, onlar da herkez çok şikayetçi bu fiyatlardan haklısınız demekle yetindiler. Bende tüm kibarlığımla bir daha asla motosikletimi bu servise getirmeyeceğimi, hatta fiyatlar yaklaşık konumlarada ise hiçbir mondial servisine hiçbir şart altında götürmeyeceğimi beyan ettim. Garantiden çıkarmış. Yahu defolsun çıksın...
Arkadaşlar. Bu nedir... 65 YTL istiyor adam. Ustaların emeğine son derece saygılıyım. Hatta tüm olanlara ve sinirden gözlerimin kançanağı olmasına karşın yine çıkarken hep yaptığım gibi çırak arkadaşıma bahşişini de verdim. Emeğe saygım sonsuz, ANCAK, değişen nedir; 1 adet kıçı kırık buji, yarım litremidir 1 litremidir yağ. Ne oluyoruz. Toyota Yaris marka aracımı yetkili servise sokuyorum, 4 adet buji, 3 litre yağ ve alttan gelen garip bir sesin onarımı yapılıyor. Fatura 95 YTL. Ve en önemlisi bu işlem 10.000 KM'de bir yapılıyor. Motosiklet ise 2000 km'de bir bakıma giriyor. Buda basit bir hesapla her 10.000 km'de bir 1000 kg, 1.000 cc, iki far, 4 koltuk, 4 tekerlek aracıma 100 YTL harcarken; 95kg. tek far, tek koltuk, 125 cc, 2 tekerlek motosikletime 325 YTL ödüyorum demektir. Bu nası bi saçmalıktır.
Tüm arkadaşlarımı Ziverbey Gedizler ve benzeri fiyat politikaları içeren tüm servislerden uzak durmaları yönünde şiddetle uyarıyorum. Bunun adı fiyat politikasıda değil. bu düpedüz dolandırıcılık.
Zaten tüm amacım garantiden çıkmamasıydı. Bir yağ değiştirmek, bir buji çıkarıp takmak, bir hava filtresi değiştirmek ve zincir yağlamak. Bunların hepsini zaten kendimde yapabiliyorum. Sırf kıçı-kırık ve ne-üdüğü belli olmayan, ve hiç güven vermeyen firma (Mondial) garantisinden çıkmasın diye hırsızlığa varan bu fiyatlandırmayı kabullenecek değilim.
Acayip sinirlendim, kusuruma bakmayınız. Siz siz olun ilki (1000 bakım) ucuzdu diye ikincisine (2000 bakım) fiyat almadan ASLA gitmeyin.
Sağlıcakla,
ii gunner.