sıfırını al diyomusunuz?
@old
Bende bu sabah teslim aldım motorumu,satıcı ile birlikte notere gittik hallettik işlemlerimizi.
Merak edenler için söylüyorum noterde aracın devir masrafı olarak 86 tl ödedim ve işlem 15 dk gibi kısa bir sürede halloldu..
Neyse hayatında hiç motosiklet sürmemiş ben bindim motora gayet rahat bir şekilde evimin önüne kadar geldim.Temizliğini yaptım sonra servise götüreyim dedim elektrik aksamı problemliydi çünkü
Neyse gittim
4sinyal ampulü değişti,
ön-arka far ampulleri değişti
bilimum vidaları sıkıldı,
elektrik problemini sağ arka sinyalin yuvasındaki kırıktan dolayı şase yaptığını ve bu yüzden bu sıkıntıyla karşılaştığımı söyledi,
Akü fazla şarj ediyormuş tüm ampulleri patlatmasının sebebi konjektördenmiş konjektör değişti.
Sıfır aküyle denendiğinde motor canavar gibi,fakat benim akü şişmiş ve dandik bir çin malına 65 ytl istediler bende aküyü değiştirtmedim.Bu şekilde yine sinyaller far ve el marşı çalışmıyor malesef.Aküyü kendi gözlerimle gördüm bombeli bombeli olmuş..Neyse bir tane alıp kendim takarım diye düşündüm,çok zor olmasa gerek.
Yol tutuşu lastiklerin eski olmasından dolayı kötü,yokuş aşağı çok çok düşük bir hızla (yaklaşık 10-15km) ellerim frende inerken biraz fazla kaçırınca freni motor altımdan kaydı,neyseki 2mizde düşmedik hemen ayağımı yere attım.Onun dışında rampa,yokuş dinlemiyor Ankara'nın yokuşlarını bilen bilir ama motor tık demedi maşallah.Bende bir eve geleyim mola vereyim dedim..
İzlenimlerim bu şekilde.Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.
Ekleme:Tüm bu işlemler için servise 50 tl verdim..Nasıl fiyat sizce arkadaşlar?
Ben de tel tel okudum artık topic canlı değil eskisi gibi. Evet dediğin gibi HH planet öyle birşey rus motoru dediğim markasını tam okumadım hiç çok yaktığından pek binmeyiz ona@omeruby
Maşallah maşallah rus motoru dediğin minsk lerden mi?Bildiğim kadarıyla çok kalite motor onlar..
Benimde ehliyeti almam ekimi bulur herhalde..O zamana konu biraz daha canlanırsa çok güzel olur..Eski arkadaşlar nerede acaba 100 küsür sayfayı okudum halende okuyorum.Zenscooclub.com kapanmış eskiden buraya hergün yazan arkadaşların hiçbirisi yok..Tekrar canlandırmak lazım buraları..Zamanında çok güzel şeyler yapılmış tekrar yapılabilir diye düşünüyorum.
Arkadaşlar herkese öncelikle merhabalar...
Siteye yeni üye oldum ve burada paylaştığınız bilgiler ve tecrübeler için hepinize çok teşekkür ediyorum.Allahın izninlen bu ayın 20 sinde ehliyete yazılıyorum ve önümüzdeki mayıs mondial125znu almayı düşünüyorum kafama çok takıldı şekli güzelliği çok hoş yalnız kime sorsam bu motoru alma çok canın yanar dökülüyor üstüne biraz daha koy honda fizy al filan dıyorlar ben o motorun şeklini pek beğenmiyorum yani ben mondial125znu'ya adam gibi baktıktan sonra ne sorunu olabilirki yinede dağılacak o diyorlar maddi durumda öyle honda almak için müsait değil sizler ne diyorsunuz tecrübeleriniz neler sizi yolda bıraktımı bazılarınız benzin göstergesi bozuk bazıları km aksanında sorun var bazıları ise aküsü bitti diye veryansın etmiş bunlar gerçektende motorun dandikliğinden mi yoksa kullancı hatasımı lütfen bunu paylaşalım ve bu siteyi dışardan okuyup arkadaşlar sizlerde lütfen üye olun yaşadıklarınızı ve tecrübelerinizi paylaşın kuru kuruya kalmasın keşke daha önce üye olsaydım neyse çok yazdım galibamuhabbete başlayalım arkadaşlar...saygılar....
Vallahi yahu birtek senle ben varız koca başlıkta..
@ertanos sen nerelerdesin üstad yahu?
Aynen yani yakıt tankı doğru göstermiyorsa km sayacı doğru göstermiyorsa çukura girince dağılıyorsa nasıl olacak bu iş yahu nasıl güveneceğiz biz bu zımbırtıya arkadaşlar![]()