son durum ne oldu

bu arada benim geçenlerde yaptığım ufak kazada ön grenaj ufak bi yerde çatlamış bariyere sürttü sanırım içe göçüktü böyle,
düzelttim şimdi sadece çatlakmış gibi duruyo o küçük bi yer. kibrit kutusu kadar bişey köşede pek dikkat çekmiyo.Peki o çatlak büyürmü ne yapmam lazım ?
Öncelikle senin çatlak benim başıma ön çamurlukta gelmişti. Çok az bir büyüme ile yaklaşık 3cm kadar bir çatlak ile 6 ay kadar dolaştım. Sonra sanırım 35TL gibi bir fiyata çatlayan ön çamurlığumu değiştirdim. En nihayetinde çatlak çok ilerlememişti...
Dün nete girmediğimden yazamadım, gelişmeler şu şekilde...
Motoru öğlen servise bıraktım ve akşam almaya gittim. Akşam gittiğimde bana voltmetrelerinin bozuk olduğu için sorunu tespit edemediklerini, yedek voltmetreleri olmadığı için de bakamadıklarını, p.tesi motoru yeniden getirip öyle arızaya bakacaklarını söyledikler.
Tabiki bu benim 1er hafta arayla 3. gidişim olduğu ve benden 4.kere gelmem söylenince yaygara koptu! Ayrıca serviste esas usta olark çalışan kişinin 15 gündür olmama sebebi Askere gitmesi olduğu ortaya çıktı! Getir götür yapmamak için teklif edilen çözüm ise motoru bir hafta sonu ve sorun çözülene kadar hafta için motoru orda nadasa bırakmak oldu!
Bana yeni akü verin, en azından eve gidene ve yeniden buraya gelene kadar idare çözüm olsun (keza farlarım ölü gözü gibi, kornam çalışmıyor vs) teklifim ise ellerinde şarlı akü olmaması nedeni ile olumsuz oldu. Anlayacağınız öğlenden akşama kadar bu adama geçici bir akü şarj edip verelim diye düşünülmemiş bile!
En nihayetinde idareten motoru eve götürüp evdeki 12Volt 18Amperlik kuru akülerimden birini takarım diyerek kendi çözümümü kendim ürettim. Eve gelince babamla motorun başına geçip, onun elektronik bilgisinden istifade kendi sorun tespitimizi kendimiz yapalım, idareten evdeki akülerden birini de bağlayalım dedik. Yaptığımız kontrollerde akünün 10 Volt'a düşmüş olduğunu, elektrik kablo bacaklarında bir atlama ya da kısa devre olmadığını tespit ettik. Son olarak motoru çalıştırıp üretilen elektrik miktarına baktığımızda ise 3,5Volt gibi çok çok düşük, aküyü şarj etmeye yetmeyecek ki normalde min 12+ bir voltaj gelmesi gereken voltajın gelmediğini gördük. Anlayacağınız motor şuan elektrik üretmiyor, ya da üretilen elektrik aküye gelmeden uğradığı regülatör gibi bir parça arızalı olduğu için olması gereken değere ulaşamıyor.
Sizlere sorum, bizim motorda elektrik üreten eleman (marş motoru mu, şarj dinamosu gibi bir ayrı motor mu var vs ) nedir? Ve voltajı düzenleyen parça hangisi?
Son olark ben bu servisi ne yapayım? Garanti süresi bitmediğinden yetkili mondial haricinden bir yere götürmek pek istemiyorum...
Öneri ve görüşlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler...