arkadaşlar şimdi hava filtresi ve yağı değiştirdim.
hava filtresinde problem yok değiştim.
alttaki tıpayı çıkardım yağ için eski yağı komple boşalttım yağı boşaltmadan önce motoru 1-2dk çalıştırdım stop edip yağı boşalttım ama boşalan yağ biraz bana azmış gibi geldi.sonra biraz salladım motoru yok yine yağ gelmiyo

bende forumda bi yerde okumuştum yağ yokken çok kısa bi süre motoru çalıştırınca arada kalanlarda akıyomuş diye
10sn kadar çalıştırdım birazcık daha yağ aktı.(kayda değer çoklukta değil aslında ) hemen stop ettim
tıpayı kapadım üstten dökmeye başladım yağın %75ini döktüm sonra üst tıpayıda kapadım 1-2dk çalıştırdım motoru stop edip yağa baktım çubuk sürekli yağ içinde çıkıyodu
dedim bir iki tur atayım çıktım biraz dolaştım montumda üstümde değildi üşüdüm 5dk sonra geri geldim garaja yağıma baktım bu sefer çubuk komple yağ içinde değilde sadece tırtıllı yerler yağlı şekilde çıktı emin olmak için bi kaç sefer denedim yine aynı.
şimdi büyük sorun bu motor 0.9lt yağ alıyosa ben %75ini doldurduğum halde neden yağ full gözüküyo?
tırtıllı yerlerin yarısının yağ olması gerekli normal şartlarda benimkinde tırtıllı yerler komple yağ
hangisi daha zararlı olur fazla yağlımı az yağlımı?
resimleri birazdan eklerim soruma cevap yazarsanız çok teşekkür ederim
kotalı arkadaşlardan özür dilerim detay olsun diye resmin boyutunu küçültmedim yağın kalanı bu kadar arkadaşlar yağ çubuğunu çekemedim küçücük bişe zaten.ama tahminimce ben kıvırdım bu işi jilet gibim oldu kızım