hayırlı olsun ertanos kazasız belasız bin inş.
@tnr selam motorun çok güzel parlıyor maşallah ufak avatar resimde bile ...
rüzgarlığı taktırmışın nasıl farkını anlayabildin mi?
hayırlı olsun ertanos kazasız belasız bin inş.
selamlar
geçmiş olsun dileklerinde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim.. amacım buraya gelen herkesin biraz ibret ve tedbir alması.. birbirimizi tanımasak da artık ortak bir noktamız ve bağımız oldugunu düşünüyorum..
arkadaşımın yamaha ybr 125'i ile 3-4 gün civarında bir kaçamak yapıp burhaniye-ayvalık taraflarına gitmeyi planlıyoruz ve kısmetse pazar günü bu planı uygulamayı düşünüyoruz... güzergahımız:::
pazar günü öğleden sonra 16:00 gibi yola çıkıp;
çamlıcadan - gebze eskihisar 55 km
eskihisardan - yalova topçulara feribot ile geçip
topçulardan - bursa, balıkesir, burhaniye toplam 335 km
burhaniyeye gidene kadar yaklaşık 400-410 km yapacağız.. bir depo benzin ile tahmini 350 km gidecegimizi hesaplıyoruz..çadırda kalmayı düşünüyoruz..tamamen doğa koşulları yani.. duruma göre oradan izmire geçebiliriz.. halihazırda burhaniye ayvalık garanti gibi.. dua edin kazasız belasız gidip gelelim..
öncelikle kaza geçiren arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum. büyük bir ibretle okudum yazılanları ve herkesinde bunları dikkate alması tek temennim. Bu retro scooterlarla ilgili bir kaç site gezerken Honda'nın Joker Modeli'ni gördüm. Biliyorsunuz Honda'nın motor piyasasındaki yerini kaliteli ve sağlam işler yapıyorlar. Benim sormak istediğim bu joker modelini alsam (tabi ki getirte bilirsem) yedek parçada sorun yaşarmıyım? size honda'nın zn ve asia ile 7 farkı bulamıyacağınız fotoğrafını göstermek istiyorum =)![]()
plakalık o kadar cok titriyor ki, bide tümseklerden geçerken vurup ses cıkartıyor. baktın sıkılıcak bi yeri gevşemesi yok.
mümkün mü sallatıyı ve sesi kesmek ?
selamlar
geçmiş olsun dileklerinde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim.. amacım buraya gelen herkesin biraz ibret ve tedbir alması.. birbirimizi tanımasak da artık ortak bir noktamız ve bağımız oldugunu düşünüyorum..
arkadaşımın yamaha ybr 125'i ile 3-4 gün civarında bir kaçamak yapıp burhaniye-ayvalık taraflarına gitmeyi planlıyoruz ve kısmetse pazar günü bu planı uygulamayı düşünüyoruz... güzergahımız:::
burhaniyeye gidene kadar yaklaşık 400-410 km yapacağız.. bir depo benzin ile tahmini 350 km gidecegimizi hesaplıyoruz..çadırda kalmayı düşünüyoruz..tamamen doğa koşulları yani.. duruma göre oradan izmire geçebiliriz.. halihazırda burhaniye ayvalık garanti gibi.. dua edin kazasız belasız gidip gelelim..
@tnr selam motorun çok güzel parlıyor maşallah ufak avatar resimde bile ...
rüzgarlığı taktırmışın nasıl farkını anlayabildin mi?
teşekkür ederim dostum. bauhauss tan boru aparatı aldım onlarla bağladım. bi önceki sayfada da yazdım motor daha rahat hızlanıyo taktıktan sonra.
tnr hocam sen geçen sayfalarda bahsetmiştin cila olayından. ben bi siteden wd40 adlı ürünü sipariş verdim. bu ürünüde hem grenajlarda koruma maksatlı hemde metal yüzeylerde kısaca hepsinde kullanabiliyormuyuz. ikisi bir arada gibi yani. yoksa senin kullandığın gibi ekstra bi cila almamız gerekiyormu.
birde kullanım sıklığı ne olmalı.
acemiliğin gözü kör olsun. :cherry:
Şimdi şöyle ki, hatırlıyorum birkaç arkadaş motorcu tanıdıkları sayesinde Honda shadow scooter parçaları taktırmışlardı kendi mondial modellerine. Bildiğim kadarıyla bu scooter 98-99 yıllarına filan ait. Baktırmak ettirmek lazım, parça sıkıntısı yaşarsan her zaman mondial takabilirsin, bildiğim kadarıyla bütün parçaları uyuyor. Eğer çevrende bu scooter'ın honda parçalarını satan bir yer bulursan zaten hiç düşünme al, hatta bize de haber ver önemli bazı parçalarına honda takalım biz de =)
selamlar
öncelikle kaza geçiren arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum. büyük bir ibretle okudum yazılanları ve herkesinde bunları dikkate alması tek temennim. Bu retro scooterlarla ilgili bir kaç site gezerken Honda'nın Joker Modeli'ni gördüm. Biliyorsunuz Honda'nın motor piyasasındaki yerini kaliteli ve sağlam işler yapıyorlar. Benim sormak istediğim bu joker modelini alsam (tabi ki getirte bilirsem) yedek parçada sorun yaşarmıyım? size honda'nın zn ve asia ile 7 farkı bulamıyacağınız fotoğrafını göstermek istiyorum =)![]()
honda joker veya honda shadow 50
bu iki motosiklet galiba farklı pazarlarda farklı isimlerle satılıyor. 50 cc diye hatırlıyorum. 125 cc olsa bile motor parçalarının uyacağını hiç sanmam. grenaj parçaları uyabilir yalnız. ama sanmıyorum çinliler ile honda benzer şasiler kullansın. dolayısıyla grenaj baglantı yerleri vs. de uymayacaktır.
dışarıdan taşıt getirtmek astarı yüzünden pahalıya gelen, kırtasiye işi dağlar tutan bir işlem. babam gümrük müşaviri ordan biliyorum.
itinalı kullanılan 2005 model zenler çiçek gibi geziniyorlar ortalıkta. o kadar dert etmeyin, alın bir tane.
Avare rulman ın fikrine %100 katılıyorum. Bütçeniz uygunsa ve retro görünümlü kaliteli bir scooter arıyorsanız Vespa tercih edebilirsiniz. Servis ve yedekparça açısından hiçbir sorun yaşamazsınız, tabi yüksek bedelleri ödemek kaydı ileOnun içi çiçek gibi bir ZN :bounce: alın derim.
hocam görünmüyorsun?
sonax hızlı cila yı bende aldım arkadaşlar.
kullanmayı tam beceremedim sanırımfazla memnun kalmadım. siz nasıl uyguluyorsunuz ?