arkadaşlar ,
lastiklerin basıncı kaç olmalı? ön ve arka farklımı?
siz ne kullanıyorsunuz,
ben 90 kiloyum, artçım gelende 50 kilo toplamda 140 kilo oluyor, ne tavsiye edersiniz ?
Bu Mondial'in ana bayii Aydın - Nazilli'de. İzmir'de Bir kaç yan bayi'ye sordum. Bi çoğu 1 Ay sonra elimizde olur dedi. Acaba Nazilli'de siyah zn showroomlar'ında filan varmıdır. Yoksa benim 1 ay beklemem mi gerekecek. bilmiyorum ki?!?!? Şu sıralar iş ile evim arası 5 km filan. Elektrikli scooter almak istiyorum ama üzerine biraz daha para koyar. Zn'yi alırım diyorum. ama sorunda ehliyet işde.Şu an başladım ehliyete ve Eylül gibi de ehliyeti alırım ama bir ana önce almak istiyorum şu aleti de. Ne yapabilirim? Ehliyetsiz kullansam tabi ki kask, plaka bunları ihmal etmeden trafik'de sorun olurmu?? yardımcı olabilrmisiniz arkadaşlar ?
arkadaşlar cumartesi günü ilk kazamı yaptım.. ilk kaza diyorum çünkü istanbul'da yaşayıp da tek kazayla ömür geçiren bi motorcu yoktur diye düşünüyorum.. normal şeridimde giderken sağda duran araç sol taraftaki garaja girmek için bi anda önüme girdi ben de 50-60 civarında hızla giderken hem korna, hem iki fren birden, hem de bi anda araçla paralel sola nasıl kırdım direksiyonu hala onu düşünüyorum.. araç sola dogru yönelince ben de baktım kaçacak yer yok sola kaydım tam garaj girişi oldugu için kaldırım yoktu bilirsiniz garaj girişi yola sıfır olur allahtan oyleydi oraya çıktım.. tam çıkarken aracın sağ ön çamurluga çarptım o esnada hemen garaj girişine yönelip ordan kaldırıma çıktım.. çok şükür düşmedim çarptıktan sonra 1-2 metre gidip durdum..adam da indi ilgilendi korktu bana bişey oldu diye.. sonra tutanak falan tuttuk.. adamın trafik sigortası karşılayacak masrafları..hafta içi servise götürcem motoru.. dikkat edin arkadaşlar korna kullanma alışkanlıgı edinmek çok önemli..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:59 ----------
aracın sol ön çamurluga çarptım.. benim motorun kırılan sağ tarafı gözümün önüne gelince aracın da sağ çamurluk yazmışım![]()
arkadaşlarım merhaba. bugun artık aranıza bir zen kullanıcısı olarak katılmış bulunuyorum. siyah renkli 1000 kmde temiz kullanılmış bir zn alarak aranıza katıldım bende. çok iyi bir insandan aldığımı düşündüğüm için servise götürüp göstermedimde. ufak tefek problemleri var onlarıda ehliyetimi aldığım zaman bakıma sokup yaptırmayı planlıyorum. motru kullanmadan önce zaten çok seviyordum aldıktan sonrada daha bir hoşuma gitti. ah şu çinliler güzel bişey yapmışlar diyorum. inşallah teknik bir sorunla karşılaşmam. motorun çalışması nisbeten kolay ben acemi olduğumdan biraz zorlanıyorum ama hemen hemen ilk marşta azbişey gaz verdiğimde çalışıyor. rolantide hafif bir tekleme yaşıyorum gibi ama onuda içerisinde fazla benzin yok ondan yada bujisinden olabileceğini düşünüyorum. neyse kapının onune çektim zn mi şimdilik dinleniyor. temmuzda kısmetse ehliyetimi aldıktan sonra ilk sürüşlerime başlayacağım. ilk başlarda da trafiğin olmadığı yerlerde motora alışmak için deneme sürüşleri yapmayı düşünüyorum. şimdilik biraz apartman bahçesinde görmemişlik yapıp bir iki tur attım![]()
ankaralı arkadaşlaşlarımdan birşey rica edeceğim. sizce ankarada hangi servise gideyim bu dışkapıdaki bana yakın ama adamlar biraz kazıkçı gibi göründüler bana sizin tavsiyeniz ne olur? bu arada aranızda kalıcılığımı sağladığım için çok mutluyum 3 aydır sizlerin yazdıklarınızı takip edip özeniyordum artık bende yavaş yavaş teknik konularda da katılım sağlarım. iyi akşamlar diliyorum yolunuz açık olsun..
hllmr kardeş, eksoz işinde sesin iki bahsettiğin şekilde de çıkamayacağını düşünüyorum. çünkü ne harley kadar güçlü ne de yarış motoru kadar güçlü bi motor yok. sonuçta bi 1.3 motor arabadan ne ferrari sesi ne de amerikan sesi alamazsın. ama güzel bi ton yakalanabilir tabi denemek lazım. ama güç vereceği kesin. gidon işinde de denemek lazım hoş durabilir..
sesi merak ediyorum![]()
arkadaşlar egzost düşüncelerime kimse cevap vermemiş ilginizi çekmedi sanırımancak ben yine bişey sorucam, aslın bakarsanız motoru biraz daha modifiye etmek istiyorum çünkü. Acaba bizim gidonu 250MCT' nin gidonuyla değiştirsek çOk mu abest olur bizimkine ? Daha bi harley hesabı görüntü katmaz mı? Fikri olanlar paylaşırsa sevinirim olumlu yada olumsuz. Egsozt konusunada ..
![]()
Gidonun fiyatı 30.56TL.
![]()
Bence bizim ZN yede yakışır ve hava katar, değiştirmeyi düşünüyorum açıkçası..![]()
valla üstad ilginç bir fikir. biraz büyük gelir diye tahmin ediyorum. istersen motorsikletçide bi mct'nin yanına al şöyle bir kabataslak karşılaştır bakalım nasıl duracak.
:salut: Arkadaşım geçmiş olsun. Allah daha kötüsünden korusun.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:25 ----------
Evren 0683 arkadaşım motorun hayırlı olsunçok sevindim. Baya uğraştın ama bak oldu sonunda. Kazasıs keyifli sürüşler dilerim.
valla hocam karşılaştırmak lazım dediğiniz gibi kafadan yapmamak lazımbüyük gelirse sıkıntı oluşabilir gerçekten
bi aralar normal ZN gidonunu dizine değdirmeyi başaran yetenekli bir arkadaşımız vardı , foruma yazmıştı hatırlıyorum:mrgreen: onun bu iddası gerçekleşebilir eğer ki değiştirirsem gidonu ve büyük gelip açıyı kaybedersek:mrgreen:
hesaplatmak karşılaştırmak yada biraz pahalı bir denemeye girişmek lazım..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:27 ----------
böyle bi çalışmam oldu @ertanos hocam
![]()
valla altı üstü böle görünür zannedersem, bence değişik bi hava kattı, ama göz aşinalığımız olmadığı için sanırım biraz garip durdusizce denemeye değer mi? herkez fikrini söylerse sevinirim arkadaşlar..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:11 ----------
arkadaşlar buarada gidonu değiştirmek istediğim taktirte gidon bağlantılarını falanda değiştirmem lazım uzanması açısından değil mi ? mesela ön fren hidroliğini 250MCT ninkine göre almam gerekki uzansın dimi:silent: ? yoksa uzanır mı? Ön Fren hidroliğine benzeyen dışı sarmal telle çevrili diğer hortum neydi yAa arkadaşlar?