Mondial Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

tnr

geceleri biniyosan sıkı giyin hocam, hiç bişe yapamıyosan gazete koy koynuna ;)

evet ona dikkat ediyorum, saol...henüz motor mont u alamadım ama sağlam bir montum var, şimdilik onla idare ediyorum...

Selamlar.. Öncelikle motorun hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin güzel bi seçim yapmışsın... Ve ewet o yorumları ben yapmıştım.. Sorun yaşamak istemiyosan ki çin motorları arasında en sorunsuz model budur , gaz teli , fren teli , buji , ö tekerlek rulmanı , ve karbüratörü 2000 km bakımında değiştirme fikri atmıştım ortaya.. bunların gaz ve fren telleri biraz dayanıksız olup olmadık bı yerde kopabılır fazla pahalı şeyler değil kalitelileri ama acele etmene gerek yok.. tekerlek rulmanının iyisi 8 motorun üzerindeki 4 lira bu da para değil... buji 5 lira.. champion , veya bosh kullanabilirsin. Denso da olabilir....
Karbüratör konusuna gelince biraz tuzlu diğerlerine göre değişip değimemek senin fiyat performans aralığı yorumlarına kalmış... ama yolda kalmazsız sadece bi ihtimal sorunlar yaşayabilirsin.. Rölanti tutmama , stop etme gibi...

Bu arada benim çözülemeyen rölanti sorunum ve stop etme sorunumun yorumları için herkese teşekkürler.. Az öncesi itibari ile sorunum çözüldü ve motor eski sağlığına kavştu.... Sorun , daha öncede yorumlarını yaptığım karbüratör... Sökülüp temizlendi fakat olmayınca ustam garanti dahilinde sıfırını taktı ve tüm sorunlarım halloldu.. Çok mutluyum :)

Herkese saygılar , kazasız sürüşler..

Arkadaşlar Merhaba;
Bende yaklaşık bir hafta önce gri 125 ZN lerden aldım.Henüz hergün kullanabilme fırsatım olmadı.Malum havalar yağışlı...Rodaj döneminde sadece akşamları hava kuru olduğunda yarım saat / bir saat kadar binebildim.Rodajda 60 km nin üstüne çıkmıyorum.Akşamları sürme fırsatım olduğu için far ın yetersiz olduğu bir gerçek.Bu konuda 2 li satılan küçük farlar ile destek yapmayı planlıyorum.Onun haricinde fren telleri ve bujilerin değişmesi konusunda forum üzerinde yorumlar okudum.Bunların haricinde extra tavsiyeniz var mı?

arkadaşım motorun hiç biyerini değiştirmene gerek yok.fren teli falan kopmaz,lastiği de çıkmaz merak etme.fantezi yapmak için bişeyler takayım diyorsan tak ama parçalarını boşu boşuna değiştirme.ben 8000 km yaptım.her 2000 km de hava filtreni değiştir,her 1000 km de yağını değiştir 8000 e doğru kayışını değiştir yeter.hava filtresini temizletmeyle uğraşma.hava filtresi 10 lira.motorun yakıtını ve performansını çok etkiler.

Son düzenleme:
Bende sizdenim nolur benide alsanıza aranıza :)))

Merhaba arkadaşlar bende 1 hafta önce 125 zn aldım ama ehliyetim yok henüz mahallem dışına çıkamıyorum size sormak istediğim şey ehliyet alana kadar trafik polislerinden çok korkmalımıyım nelere dikkat etmeliyim ve ana caddeden şehre gidebilir miyim tavsiyelerinizi bekliyorum...

Of-lee arkadaşım başına gelmeden yorumlamış... Benim söylediklerim kafanın rahat etmesi açısından ve yaşanmış tecrübeler... Yinede senin seçimindir.. Kayışınıda sakın 8000 falan bekleme 6000 i gördünmü değiştir 7000 den yukarı çıkanı görmedim ;)

Ve dostum polisten korkmalısın.. cezası çok ağır maazallah motoru satsan anca karşılarsın şaka değil...

Of-lee arkadaşım başına gelmeden yorumlamış... Benim söylediklerim kafanın rahat etmesi açısından ve yaşanmış tecrübeler... Yinede senin seçimindir.. Kayışınıda sakın 8000 falan bekleme 6000 i gördünmü değiştir 7000 den yukarı çıkanı görmedim ;)

Ve dostum polisten korkmalısın.. cezası çok ağır maazallah motoru satsan anca karşılarsın şaka değil...

merhaba ,
İlk kayış değişimimi 12,500 'de yaptım .
Kayış üzerinde ufak çatlaklar vardı sadece ..
Büyük bir yarılma yoktu ,dikişler sağlamdı ,Değiştirme sebebim debriyaj balataları değişirken vakti geldi onuda değiştirim diye düşünmüştüm ..
Bazı ustalar 10,000 km de bazı ustalar 4,000 km'de kayış değişitirin diyorlar .
Standartı yok sanırım .

arkadaslar Allah'ın izniyle cuma günü 5000kmde temiz bir zn alıyorum. Özellikle alırken baktırmam gereken hassas parçaları varsa lutfen söyleyin sonra pişman olmayayım.

arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Belirttiğiniz konulara dikkat etmeye çalışacağım.
cscoder : motorun hayırlı olsun.ehliyetsiz sakın çıkma derim, çünkü bir arkadaşım aynen senin gibi kullanıyordu ve polis tarafından çevrildiğinde, gerçekten zor kurtuldu.Bu aralar özellikle motorları çok çeviriyorlar.Ayrıca; şöyle bir durumda var, allah korusun ama olur da bir kaza yaparsın,birine çarparsın falan, işler daha da beter karışabilir.Sakın ola ki ehliyetsiz binme...

bnm zn de yazlıktan geldi en sonunda uzun zamandır yoktum aranızda! babam ön çamurluğu çizdirmiş 50 krş büyüklüğünde beyaz duruyor küçük bi yer ama sinek mide bulantı hesabi hep dikkatimi çekiyor ön çamurluk kaç para bunlara acaba?

bnm zn de yazlıktan geldi en sonunda uzun zamandır yoktum aranızda! babam ön çamurluğu çizdirmiş 50 krş büyüklüğünde beyaz duruyor küçük bi yer ama sinek mide bulantı hesabi hep dikkatimi çekiyor ön çamurluk kaç para bunlara acaba?

www.mondial-servis.com adresinden yedek parça fiyatlarına bakabiliyorsun, sanırım sorduğun ön çamurluk 35,22 TL gözüküyor....

selam arkadaşlar ben bu motoru çok beğendim mayıs ayında almayı düşünüyorum bana motor hakkında tavsiyelerinizi söylermisiniz bu arada yasım 16 çok sorun olurmu?

Selam arkadaşlar şehir trfiği ve mahalle arası kullanmadan motorum 200 km yol aldı bir depo benzin ile motor daha 1000 km de bu bir rekor mu yoksa hiç durmadan deneyen arkadaşımız war mı ???

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:31 PM ----------

HER 1000 KM DE BİR MOTORUNUZUN YAĞINI DEĞİŞTİRMEYİ TAVSİYE EDİYORUM ARKADAŞLAR...

CASTROL 10-40W SCOOTER MOTOR YAĞI ALDIM GERÇEKTEN ESKİ YAĞA GÖRE FARKI ANLIYABİLİYORUM TAWSİYEMDİR :wiinkk:

arkadaslar Allah'ın izniyle cuma günü 5000kmde temiz bir zn alıyorum. Özellikle alırken baktırmam gereken hassas parçaları varsa lutfen söyleyin sonra pişman olmayayım.

tek hassas parçası motorudur heralde.bi ustaya göstersen yeter.kaportasına baktırmana gerek yok çünkü kaporta yok heryeri plastik.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:17 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:13 AM ----------

selam arkadaşlar ben bu motoru çok beğendim mayıs ayında almayı düşünüyorum bana motor hakkında tavsiyelerinizi söylermisiniz bu arada yasım 16 çok sorun olurmu?

kardeşim bisiklet değil bu tabiki sorun olur.motorlu taşıt bu yeri gelecek otoyola çıkman gerekecek yanından 180 le arabalar geçecek.18 ini beklemeni tavsiye ederim.ama adrenalin arıyorsan hemen al motoru,beyaz şapkalı adam görünce heyecan yaşarsın.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:22 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:17 AM ----------

Selam arkadaşlar şehir trfiği ve mahalle arası kullanmadan motorum 200 km yol aldı bir depo benzin ile motor daha 1000 km de bu bir rekor mu yoksa hiç durmadan deneyen arkadaşımız war mı ???

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:31 PM ----------

HER 1000 KM DE BİR MOTORUNUZUN YAĞINI DEĞİŞTİRMEYİ TAVSİYE EDİYORUM ARKADAŞLAR...

CASTROL 10-40W SCOOTER MOTOR YAĞI ALDIM GERÇEKTEN ESKİ YAĞA GÖRE FARKI ANLIYABİLİYORUM TAWSİYEMDİR :wiinkk:

kardeş motorun asya ise bu mümkün olabilir.deposu mondialden daha büyük.ama mondialse,rekor kırdın sen.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:22 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:22 AM ----------

işçilik dahil 35 tl

arkadaşlar size bahsetmek istediğim bazı konular var.
birincisi motora uzun zaman binmediğinizde çalışmama ve stop etme sorunu. diğer scooter lara göre zn in deposu motordan aşağıda olduğu için uzun zaman sonra hortumda olan benzin depoya iniyor ve benzinin karbüratöre ulaşması zaman alıyor.ilk çalıştırmada marş motorunu uzun(sargı yanabilir) basmadan aralıklı bie şekilde ve durumu bilerek sabırla çalıştırın. rölanti ve kalkışlarda çıkan silkelenme sesi motor rodajı aşmış ve parçalar rahat çalışmaya başlamış olduğu için normal. biraz dolaştıktan sonra motor ısınıp çalışması düzene giriyor.
eğer düzensiz çalışma devam ediyorsa karbüratörünüzde ayar sorunu ya da en kötüsü üretim hatasına varan problem var demektir. ihtimal çok. ayarların bozuk olması hem motoru hem performansı hem yakıt ekonomisini etkiler.
motorun bakımlarının ne zaman yapılacağı ve nelerin değiştirileceği serviste büyük bir kağıtla duvara asılı. ordan bakar size kayış, hava filitresi vs ne zaman değişecek söylemeye çalışırım. (bu arada bana göre en iyi buji denso, en iyi kayış bando, en iyi yağ castrol, en iyi rulman fag,en iyi ustada sawaş ustadır :mrgreen: )
son olarak zn kullanıcılarından bir isteğim olacak. motorunuzla km başına yakıt sarfiyatını örneklerseniz diğer kullanıcıların performans konusunda değerlendirme yapama imkanları olacaktır. ilk örneği ben vereyim 90 km uzun yolu 1.5 saatte alıp yaklaşık 10 tl yakıt harcadım. vitesli modellere göre çok sarfiyatlı ama sanırım zn için makul bir yakıt sarfiyatı.

tnr

ben şu an rodajdayım... 450 km falan. 50 yi geçmeden gittim.150 km de 10,56 tl yakıt aldı. ortalam litre başına 45 km yapıyo. bi önceki benzinde de 120 km de 9 tl yakıt almıştı... rodajı geçince hızlandığım için artar sanırım ama motor da alıştığı için bi nebze daha azalması lazım

arkadaşlar benim arkadaştada var bu motordan full depoyla 100 km gidiyormuş neden size göre bi orantısızlık var?

Bende şu anda rodajdayım,motoru ilk aldığım zaman full doldurmuştum..12 tl ye doldu,120 km. gitti. sanırım km başına 10 kuruşa geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar