Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım, kısmetse eğer ben de 125ZNU sahibi olacağım 1-2 aya. Kafamda oluşan soru işaretlerini aydınlatabilmek amaçlı şimdiden burada sormak istedim
Öncelikle belirteyim, bu benim ilk motorum olacak. Daha önce hayatımda 2 kere motor kullandım, ilk kullanışımda tren yoluna fırlamıştım (motor vitesliydi, 15 yaşındaydım çok heyecanlanmıştım

) , bir kere de düz yolda 200 metre kadar yine vitesli motor kullandım, vites değiştirdim falan ama hiç dönmedim bile 200 metre dümdüz sürdüm o kadar. Demem o ki motor kullanmak hakkında 1 gram bilgim yok. ZNU benim kullanmayı öğrendiğim motor olacak.
Madde madde sorayım sorularımı en kısa ve anlaşılabilir yoldan
1- Öncelikle ZNU için çok kayıyor ve yok tutuşu kötü diyorlar, bu beni korkutuyor. Düşüp sakatlanmak istemiyorum, şoför önemli evet ama motor bu konuda kötüyse şoför ne kadar iyi olsa da para etmez. Yani bu motordan düşmek diğerlerine göre daha mı kolay? Çabuk mu yatıyor motor?
2- 2.200 TL gibi bir fiyatı var merak ettiğim anahtar teslim (ruhsat, plaka vs. tamamlanmış) haliyle ne kadara patlar yani 2.200 TL + ne öderim?
3- Forumu okurken denk geldim, direksiyonun demiri kötüymüş, dökümü kırılmaya müsait, yolda giderken direksiyon elinizde kalabilir falan demişler bu beni çok korkuttu, var mıdır böyle bir durum yoksa abartı mı?

4- Büyük yollarda durum nedir? Yani çok hızlı giden aletler olmadıkları için e-5 gibi yollarda sıkıntı çıkıyor mu? Yoksa sağdan sağdan rahat gidebiliyor muyuz

?
5- Uzun bir yolculuk yapmaya müsait olmadıklarını pek biliyorum ama sizce dinlene dinlene çevre illere gidilebilir mi? (Gideceğimden değil ama merak işte

)
6- Öncelikle zevk için kullanacağım ama bunun yanında işe gidip gelirken de kullanırım sanırım

İşimle evim arası 3KM. Kışın bu mesafe sorun olmaz mı yoksa kışın motoru kenara kaldırıp yazı mı beklemek lazım? Ehliyetle birlikte motorun bana gelişi ekimi bulacağı için havalar bozmuş olacak, moturmu kullanabilir miyim yoksa kullanamaz mıyım merak ediyorum
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.