Mondial Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

sinyal kumanda zımbırtısını bozdum söktüm attım.
yeni bir sistem yapacağım cumartesi kadıköye uğrayıp malzeme alacağım
arka stopları ve tüm sinyalleri ledli yapmak istiyordum biraz araştırdım. sanırım olmayacak çok teknik detaya boğuldum...

Aslında umut daha iyi bilir tabide , o kadar zor değil yaw bi flip flop devresi kurup ledleride paralel bağlarsan , bide devrenin başına bi 12 v -> 1,5 v çevrimi için transformator yada kondansator+diyot+direnc devresi kurarsan olur da biter maşşallah. Karaköyde delikli baskı devre ile tüm bu malzemeleride bulabilirsin en fazla 15 20 kaada patlar ama uğraşırsın :)

@siyahus&derwish
abicim estağfurullah sende yazmışsın doğrusunu :) flip flop da olur ama motorda zten flaşör devresi var onu kullanabiliriz yani sinyallerin içindeki ampulu çıkarı bir direnç bir led şeklinde yapıtğımız devreyi bağlarsak sorunsuz çalışacaktır

devre bu şekilde olmalı herzaman yardım etmeye hazırım. karaköy selanik yada yazıcıoğlunda malzemeler bulunabilir. Yalznız bir husus var ledler neon led olmalı her rengi mevcut fakat deneyerek almakta yarar var çünkü renkler bazen birbirini tutmuyor

Son düzenleme:
@siyahus&derwish
abicim estağfurullah sende yazmışsın doğrusunu :) flip flop da olur ama motorda zten flaşör devresi var onu kullanabiliriz yani sinyallerin içindeki ampulu çıkarı bir direnç bir led şeklinde yapıtğımız devreyi bağlarsak sorunsuz çalışacaktır

devre bu şekilde olmalı herzaman yardım etmeye hazırım. karaköy selanik yada yazıcıoğlunda malzemeler bulunabilir. Yalznız bir husus var ledler neon led olmalı her rengi mevcut fakat deneyerek almakta yarar var çünkü renkler bazen birbirini tutmuyor

Süper yaa , bunu yapıcam abi bende denemek ve ayrıca gece daha görünür olmak için , ama eski stobu iptal etmeyip bunuda eklicem. (bi kere daha gaza gelmiştim ve yapmamıştım şimdi hatırladım :) )

@siyahus
abicim valla süper olur hertürlü yardım ederim ben :) ayrıca bu ledleri seri-paralel grblar halinde bağlarsan daha yüksek performans elde etmiş olursun
yani 4x4 toplam 16 ledi bir kare yaparken bu şemayı uygulayabilirsin

@ umutpoy , siyahus & derwish
Şemaler güzel.. Ancak Bu düzenekleri kuduktan sonra üzerine biraz WD40 uygulamayı (fıst fıst) ihmal etmeyin.

Bol WD40'lı günler dilerim.

ii gunner.

@ umutpoy , siyahus & derwish
Şemaler güzel.. Ancak Bu düzenekleri kuduktan sonra üzerine biraz WD40 uygulamayı (fıst fıst) ihmal etmeyin.

Bol WD40'lı günler dilerim.

ii gunner.

WD40 uygulamaya seni çağıracaz abicim , eee her işi ustası yapmalı dimi , :queen:
bu hafta sonu çilingoza gidiyorum , bakıcam eger kamp için uygunsa yeterli tesis varsa ve güzelse nisan sonu yada mayıs ayında bi haftasonuna hazırlanın . Hadi hayırlısı.:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
malzemeleri alırım ben. icraatta kim yardımcı olacak havya felan da var bende anlamam ben böyle resim felan malzeme listesini verin temin eder bakarım...
öyle resim felan koymakla da olmaz

@darkform
tabi Wd40 sız olmaz. ama siyahus'un dediği gibi sen yapmalısın abicim bizim haddimize düşmez:)
@derwish
benim sınavlar bitsin yaparım abicim oturup konuşuruz nasıl bişey olcak diye . malzemeler ise delikli plaket, devrede kaç tane led olacaksa okadar led 10 adet470ohm 0.5 yada 1 watt direnç,yeterli uzunlukta zil teli

wd 40 lazım evet evet lazım

KIŞ BOYU YATAN ZENİM KİLO ALDI

hdrnebi270220076ql6.jpg

kırmızı zeytinin acilen bir diyetisyene gitmesi lazım orantısız bir kilo alımı mevcut :) ama bu haliyle çok şirin olmuş

kıs boyu yatan pırpırımı servıse goturmeden yada baska bısı yapmadan calıstırdım(zorladı ama neyse)
gıttım hemen benzını aldım lastıklerını ıdeal basınclarına getırdım
sımdı bır dahakı haftada bı redlıne motoya goturelım kontrol babında..
cok ozlemısım ya..
yannız sole bı durum oluo
vıteslı motora alısınca vıtes atmayı denıosunuz bı sure:D
kıckstartı bulan kısıye burdan sevgılerımı yolluyorum:D

@praetorian
yeni sezon sana ve pırpırına uğur getirsin umarım seni hiç üzmez. vites mevzusuna çok güldüm:D:D

sorma ilk seferde dusuyodum bıde arka frenı debrıyaj sanıp:D
ınsanlar solerdı de cıddıye almazdım keklıyorlardır dıye :)
gerçekten de oluyormus..

Sevgili arkadaşlar aranızdan ayrılmak durumundayım yarın itibariyle benim kara köpeğe veda edeceğim (kayışı koparmadan sattım) herkeze bugüne kadar yaptı yardımlardan dolayı teşekkür ederim.Herkeze kazasıs sorunsuz günler dilerim.

arkadaşlar 18 19 20 mayısta sakaryada gölkıyısında motosiklet festivali var motorlarla toplu sürüş yapalımmı ben kesin gideceğim yanımıza çadır ve uyku tulumuda alacağız

arkdaşlar bende mondıal 125 lik veya 150 lik motor arıyorum ama taksit imkanı olmalı istanbuldan olması temiz olmalı lütfen satan varsa benimle irtibata geçsin [email protected]:cat:

nerelerdesiniz arkadaşlar?

yoksunuz hiç göremıorum sizleri :silent:

arkadaşlar 18 19 20 mayısta sakaryada gölkıyısında motosiklet festivali var motorlarla toplu sürüş yapalımmı ben kesin gideceğim yanımıza çadır ve uyku tulumuda alacağız

valla biz gelmek isteriz ama sizler görünmuosunuz mayısta harıka bi ay tam baharr:queen: nezaman topşanıoruz :wiinkk:

Son düzenleme:
Evet dostlar havalaın iyileşmesiyle birlikte motorumla sık sık dolaşmaya başladım. Son aylarda iyice otopark gülü olmuştu zaten :p

Neyse gelelim iyi ve kötü haberler.

Kötü haber:
Avcılardan kopmuş geliyorum hızımda 90 km civarı. Zaten hemen hemen 70 - 90 araı hızla yol katteddim. Co-pilotum her zaman ki gibi eşimdi. Ancak dönüş yolunda birden km sayacı sapıttı. Şu an km sayacı çalışmıyor. Servis yolu gözüktü galiba :(

İyi Haber:
Kim ne derse desin 125ZN benzerlerine göre hakketen iyi bir motor. Biz iki kişi yaklaşıl 150 kg çekiyoruz ve son gaz 90 km yapıyor alet. Asfaltın durumuna göre zaman zaman vibrasyon artsada bence bu motor bi harika. Ancak unutmadan söylemem gerekiyor benim servis hız limiti olarak 60-70 arası ve saat başı 10 dk molayı şiddetle öneriyor.

@kemal
kilometre teli için üzüldüm servsi yolu gerçekten de gözüküyor galiba:( hız konusuna gelince yaklaşık olarak 300 km yol yaptım tek seferde mola vermeden . bir sorunla karşılaşmadım hararet gibi şişme gibi motourn içinde fan mevcut olması çok iyi .zaten hız göstergemiz %20 fazla gösteriyor :):) yani 100 km/sa hızla giderken aslında 80 ile gidiyor saygılar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar